Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Orolig man) skrev 2019-04-05 17:15:06 följande:

    En kort men intressant tråd, slutet är en riktig cliffhanger.



    Skulle inte bli jätteförvånad om maken plötsligt dök upp på tråden och skrev "Vi har levt tillsammans i 14 år. Trodde du verkligen inte jag förstod varför du varit så konstig sista året, varför du var så trist och frånvarande på vår Bali resa ....".
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-05 18:50:54 följande:
    Om min skulle läsa allt detta, hur jag tänkt på att vara otrogen men kommit fram till att det inte är värt det, och ändå komma fram till att han vill skiljas. Ja, då är det ju så. Jag skulle bli väldigt ledsen, men det skulle han också om han läste allt här förståeligt nog. Ingen vill att ens respektive ens ska fundera på någon annan om man lever monogamt.
    Ditt största problem att förklara är nog tidsaspekten. Din make vill nog tänka "OK, en kul kollega flirtade och hon blev förälskad och attraherad. Hon besvarade flirten och det gick för långt. Sånt händer. Men varför fortsatte hon i ett år och mera, utan att dra åt någon broms. Varför fortsatte hon bara?"

    Nu är du som kanske har någon ålderskris eller liknande som gör dig mottaglig för attraktion, förälskelse och dagdrömmeri om något annat. Om tio år är det kanske din make.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-04 21:14:37 följande:
    Skulle du filma våra tvåtimmarsamtal tror jag att det är få saker du spontant skulle spritta till av för att det är över nån gräns. Vi pratar om vänner, familj, barn, jobbet, skämt, livet, erfarenheter, död, sorgliga saker, roliga saker. Vi pratar inte om oss, eller vad vi skulle göra med varann om vi fick. 
    Det verkar som om ni bygger upp förhållande med intim förtrolighet, genom att prata om allt stort och smått med undantag för att prata om era respektive eller att sätta ord på elefanten i rummet.

    Vill fråga om en detalj där. När ni pratar om stora saker som livet och döden, har han börjat hinta något om besvikelse och längtan efter något annat? Tex besvikelse över att ha fastnat i rutin och förutsägbarhet och drömmar om att kunna leva ett annat liv. Det är nästa kapitel i manuset och var i så fall uppmärksam hur du själv reagerar, om du speglar hans känslor och signalerar att du också drömmer om något annat.

    Du svarar heller inte på frågan om "hängande" innebär att era intima fejkmöten i bokade konferensrum fortsätter. Det är något som måste helt bort i så fall. Tacka nej, nej och åter nej till allt sånt hängande. Ert umgänge måste vara fika i köket eller småprat i kontoret i framtiden. Annars kan du glömma allt om att skapa mer distans till kollegan.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-06 10:06:48 följande:
    . Det hade ingenting med attraktion mellan oss att göra, utan ren och skär medmänsklighet och vänskap. Så ja, vi har suttit enskilt i ett rum och snackat.
    Du bestämmer själv var din gräns går, men jag tycker alltså att ett två timmars möte i enskilt rum, med en kollega/vän i sig självt är över gränsen till otrohet, speciellt när det finns en oförlöst spänning och attraktion i bakgrunden. Det är ju en form för umgänge där ni är 100% fokuserade på varandra och där ni reelt bygger upp ett förhållande förklätt som "vår helt speciella vänskap". Spelar ingen roll att 99.9 % av det som sägs inte överskrider någon gräns i sig självt. Det är helheten av all er kommunikation som räknas och den är inte så oskyldig som alla detaljerna. 

    Otrohetsförhållande består inte bara av attraktion och begär. Om ni utvecklar ett förhållande där ni blir varandras förtroliga själasörjare som ni använder hellre än era respektive, så är det också ett brott mot förväntningar omkring känslomässig exklusivitet.

    Du kan ju göra ett undantag om hans far skulle få konstaterat cancer eller så, men annars tycker jag att svaret på invitationer till hängmöten i bokade konferensrum, bör vara nej oavsett vilka emojis han sänder.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-06 10:12:52 följande:
    Min plan har varit och är att trappa ner kontakten, vilket vi har. Att inte höras på fritiden. Och att inte ha så många möten. Att inte skriva så mycket på Skype. Det betyder dock inte att vi aldrig kommer höras, aldrig kommer skriva hej på skype eller aldrig ta en fika tillsammans. Jag vet att de flesta här råder mig till total brytning. Men jag känner mig lugn med att inget kommer att hända och att vi är vänner och kollegor.
    Omkring alla era bokade möten på tu mands hand, är det fortfarande fördelat på 10 min problemlösning och 50 min hängande? Kanske någon i systemet börjar undra om all denna aktivitet är nödvändig för ett samarbete mellan två personer. 

    Och är det fortfarande ohämmat flirtande "skämt" och sexuella anspelingar från hans, och kanske också din, sida i allt ert skypande? Har kollegan alls ändrat stil på den punkten? 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-11 19:24:17 följande:
    Idag gick vi dock iväg och åt lunch ihop, det har vi faktiskt aldrig gjort. Vi har inte ens ätit lunch ihop på kontoret av nån anledning. Och det är inget konstigt i det egentligen, att gå ut o äta lunch med en kollega. Det var inget flirtigt alls, bara en lunch. Men ändå. Det är inte över nån gräns, som när vi hängde en gång i höstas utanför kontoret, men jag känner att det ändå var..onödigt.
    Vad är egentligen skillnaden mellan den gränsöverskridande gången i höstas, och denna gång som bara var ...onödig? ar det inte samma signaler ni skickar till varann då som nu? 

    När det känns annorlunda nu, är det så inte bara för att du blivit avtrubbad och tycker att det som var över en gräns då, nu bara är en naturlig del av ert förhållande.

    Det vill inte vara något konstigt och flirtigt alls att äta lunch men en kollega, om det inte var just den kollegan.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-11 20:41:10 följande:
    Nej. Den gången var annorlunda. 

    För övrigt - du är fr Norge va? :)
    Ok, det var nog annorlunda eftersom det inte var ett möte på förbjudet område. Symboliken är inte den samma.

    Tror bara att du skall vara försiktig med att tycka att eftersom den ena eller andra företeelsen kan vara helt Ok mellan kollegar/vänner, så är den också helt ok mellan er två.

    Från Danmark iøvrigt.:)
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-11 21:28:53 följande:
     Vi är alltid bara han och jag, ingen av oss VILL att nån annan hänger med oss - den biten måste jag försöka ändra för att än mer gör allt som vanliga kollegor. Be nån sätta sig ner som går förbi när vi fikar. 
    Ni har ju varit rätt så asociala i lång tid, genom att konsekvent bryta mot sociala normer. Det blir nog svårt att göra om på det intryck som andra har fått av er. Men du kan ju börja med att observera ert kroppspråk när ni hänger. Vill du själv sätta dig ned vid ert bord och hänga med er om du gick förbi.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-11 19:24:17 följande:
    Skulle säga i stort sett ingen flirtigt alls i våra skype-konversationer nu, från någon av oss. 
    Så är ju frågan, varför har ni (nästan) slutat med att flirta på skype?

    Ar det för att ni båda vill trappa ned något som gått för långt och därför också har trappat ned ?

    Eller är det för att ni i själva verket trappat upp, genom att erkänna att ni har haft ett dolt förhållande till varann och reelt övervägt att vara otrogna. Och att ni därför inte längre kan flirta som förr, eftersom ni inte längre kan låtsas att det bara är en del av er skämtsamma jargong.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-12 21:58:16 följande:
    Men bjuda in andra att ta en fika när vi fikar - absolut. Det är mitt nästa stegför att få lite mer distanserat häng. .
    Inget fel att försöka bjuda in andra att fika med er, men det är nästan dömt att misslyckas eftersom ni gjort allt för att vara asociala och hålla andra bort från er intima bubbla sista året. Folk kommer nog inte plötsligt att tycka det är jättekul att hänga med er efter att ni konsekvent har avskärmat er och skrämt bort alla andra. Försök gärna ändå, men låt det inte bli er ursäkt och ett alibi för att fortsätta ert överdrivna hängande.

    Du bör hellre ha en plan för att dra ned fikande och skypande när era gemensamma arbetsuppgifter tar slut till mer lagom nivå tex en gång i veckan eller så. Det finns ju ingen anledning att en man , som du kallar kollega, men som egentligen väl snarare är en extern samarbetspartner från ett annat företag om man skal tro din beskrivning, alls skall hänga och skypa med dig dagligen, när ni inte har något att samarbeta om. 
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift