Inlägg från: Anonym (felix) |Visa alla inlägg
  • Anonym (felix)

    Jag vill ligga med min kollega, är gift

    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-03-30 09:20:52 följande:
    För mig är det tydligt iaf. Vi har haft en spänning mellan oss, flirtat under lång tid, nått en gräns, konstaterat att ingen av oss vill göra något när det väl kommer till kritan, och fortsatt vara vänner.
    Jag är lite bekymrad över det du kallar "fortsatt vara vänner". Det verkar vara ditt nya alibi för att fortsätta den känslomässiga delen av din affär. Tidigare var alibit att "ingen har ju sagt något", nu när ni har sagt något så är det "fortsatt vara vänner".

    Om man som ni har erkännt att ni haft ett dolt förhållande baserat på ömsesidig attraktion som gått så långt att ni reelt övervägt att vara otrogna med varann, så är ni per definition ett förhållande . Ni säger att ni kommit fram till att ingen av er vill göra något när det kommer till kritan. Kanske det, men ni vet det ju inte eftersom detta beslut inte har testats i skarpt läge. Och ni har ju signalerat att beslutet också är mera vara baserat på risk/konsekvens analys, än på känslor av respekt för era respektive partnere.

    Så "fortsatt vara vänner" är en omöjlighet i er situation. Man kan inte gå tillbaka till vänskap när man sagt dom saker som ni har sagt till varann.

    Du kan ju överväga också varför att behålla listan är så viktigt för dig. Du säger den är död, utspelad och har gjort sitt, men du vill absolut inte nedlägga den, något som enligt min mening borde stå överst på din TODO lista. Varför det?
  • Anonym (felix)
    Anonym (Maria) skrev 2019-03-31 11:17:56 följande:

    Jag förstår precis hur du menar och känner. Varit i samma situation som du. Stod emot länge och tänkte på min man. Sen hände det bara och den kvällen natten blev magisk eller elektrisk. Åkte hem med blandade känslor som efter ett par dagar blev enklare att hantera. Jag älskar min man, lika mycket idag som då, men jag ångar inte för en sekund att vi inledde en fling och flirt som övergick till passionerat sex som två unga vuxna. Efter ungefär 2 år bytta han jobb och det rann successivt ut i sanden. Tänker ofta tillbaka på det och skulle situationen dyka upp igen skulle jag ta den. Som någon annan skrev i forumet "kärleken räcker till mer än en".


    TS skulle kanske läsa detta inlägg som ett varnande  exempel på vad som kan hända efter fling och flirt på arbetsplatsen, när reptilhjärnan och den kognitiva dissonansen tar över kommandot. Hon älskar ju också sin man och hennes kärlek räcker också till mer än en.
  • Anonym (felix)

    Efter nästan 1500 inlägg kommer det ju faktiskt ett svar på första frågan i TS. Det gick ju bra för Maria som absolut inte ångrar sin passionerade affär som ju också fick positiv inverkan på hennes äktenskap. What's not to like?

    Tror att det fortfarande finns en liten Maria kvar i TS trots alla försäkringar om det motsatta. Det är denna del av TS hjärna som håller liv i den känslomässiga delen av otrohetsaffären och som vägrar att göra något aktivt för att avsluta den. 

    Kommer det sluta lika illa för TS, eller lika bra enligt Maria?

  • Anonym (felix)

    Kanske är vi alltför fokuserade på om TS skall lyckas undgå fysisk otrohet eller inte. Denna detalj är ju inte alltavgörande för om historien slutar lyckligt eller inte. 

    Världen är inte rättvis. Marias historia fick ju ett lyckligt slut enligt henne själv, efter två år med hemlig fysisk otrohet. TS har ju nästan inte gjort något som helst i jämförelse. Hennes affär består ju bara av att genom dold kommunikation etablera ett känslomässigt förhållande till en annan man. Men hon kan ändå råka illa ut om kroppskontakten även i framtiden förblir minimal. Så länge hennes affär fortsätter så spelar hon ett högt spel.

    Hennes affär har pågått i ett år, och verkar kunne pågå länge ännu. Normalt slutar en förälskelse senast efter ett par år, men här kommer känslorna ju aldrig ut på riktigt, så har kan den närmast fortsätta i det oändliga så länge hon och kollegan arbetar och umgås tillsammans.

    Därför tycker jag att tidsaspekten är TS största problem. Att leva så lång tid i ett känslomässigt dubbeltliv, där en annan man på vissa områden blir lika viktig som hennes man kan inte undgå att få konsekvenser oavsett hur många gånger TS försäkrar oss om att hon älskar sin man och att bara får mer av hennes positiva energi. Over tid blir känslor alltid ett nollsummespel.  

  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-02 19:19:59 följande:
    Jag har aldrig lovat min man 100% av mina känslor. Jag har dock lovat honom trohet. Och det tänker jag hålla. Jag älskar honom. Jag har som sagt kommit fram till att jag inte kommer vara otrogen, även om jag känner något för kollegan. Och ja, än så länge tänker jag fortsätta umgås med honom också. På en nivå som är ok för mig. Han får mig att skratta och må bra. Om det är att vara känslomässigt otrogen enligt dig, må så vara. Men som läget ser ut idag är det där jag står. Jag kommer inte gå över gränsen, men jag kommer heller inte helt sluta hänga med min kollega (som vänner).
    Vi måste nog bara konstatera att vi har olika syn på ditt agerande.
     
    Du säger att du inte kommer att vara otrogen, något som du bara definerar som ett intimt möte i en säng. Jag tycker du redan är det nu inte pga dina känslor, utan genom ditt agerande enligt din 17 punkts lista som ju kvarstår. Du säger att du inte vill gå över gränsen, jag tycker att du redan står på fel sida av den och inte ens vill gå tillbaka. Du säger du umgås med en vän som får dig att skratta och må bra, jag  tycker att du inlett ett förhållande till en annan man baserat på ömsesidig attraktion som du inte vill avsluta.
     
    Nu finns det ju ingen opartisk domstol som kan avgöra frågan och vem vet vad den i fall skulle komma fram till. Men du kan ju läsa Marias inlägg, som nog kunde ha varit dina egna om du och kollegans arbetsuppgifter innebar mer gemensamma reseaktiviter i höstas. Du ser säkert att förälskelse och kåthet har övertagit Marias hjärna fullständigt och att hon har tagit en kolossal risk i förhållandet til sin man. Trots det kan Marias hjärna övertyga henne om att hon älskar sin man och att det som hänt varit fantastiskt bra för alla parter. Detta fenomen i Marias hjärna kallas Kognitiv Dissonans. Därefter kan du ställa dig frågan "kan jag lita på min hjärna, eller har jag också en Maria inne i mig som får mig att göra fel saker?"
     
    Jag kan nog heller inte överbevisa dig om att er mycket synliga flirt är riskfyld även om den inte skulle sluta i fysisk otrohet.  För all del, du kanske klarar dig, din man förblir lika lyckligt ovetande som Marias.  Men kloka människor riskminimerar. Dom håller avstånd till föregående bil på motorvägen och till ohämmat flirtande kollegor.  Om man leker med spänningen genom att ställa sig vid gränsen så blir riskerna oändligt mycket större.
  • Anonym (felix)
    Anonym (man) skrev 2019-04-03 12:54:25 följande:
    Resten är samma rappakalja som du kört med i alla trådar.... "den enda sanningen" och "man mår bra av att bli bedragen" och inte ens värt att bemöta.
    Tycker vi skall ignorera den automatiska trollboten som har blivit aktiverad igen. Det är ju uppenbart något som ryssarna programmerat för att destabilisera det svenska samhället med otrohetsfrämjande inlägg i alla trådar i alla fora. Ingen riktig människa ville ju använda ordet "faktabaserat" i varannan mening.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-03 13:26:31 följande:

    Till er andra: För min egen del vet jag med mig att JAG inte kommer kunna leva med det om jag går över gränsen. OCH att det skulle såra min man otroligt om det kom fram, eller påverka honom genom mitt annars dåliga samvete om han ej fick veta nåt. Jag har ÖNSKAT att jag skulle kunna göra det, inte ha dåligt samvete och leva vidare men landat i att nej, det går inte.


    Intressant svar. Du avstår, men uteslutande baserat på en Cost-Benefit analys.

    En filosofisk fråga som kanske säger lite grann om dig och ditt förhållande till din man:
    Om det fanns ett piller som gjorde att man kunde ha ett ONS med en person utan någon som helst dåligt samvete, skulle du tacka ja nästa gång din kollega föreslår en gemensam konferens och ta detta piller?
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-03 21:02:57 följande:
    Snälla berätta vilken grund att avstå otrohet i min sits som är acceptabla enligt dig? Att mitt samvete inte tål det och att jag inte vill såra min man är alltså inte godtagbart?!
    Det är fina grunder att avstå otrohet som du anger. Om man skal vara petnoga så är den bästa grunden dock respekt, dvs att du heller inte vill göra det även om du i förväg visste att din man ville ha förblivit helt lyckligt ovetande och opåverkad av din handling. Men Ok, det är nog en lite väl filosofisk fråga jag kom med. Det är helt fint att ditt samvete säger stopp till tanken om fysisk otrohet.

    Overväg dock om just respekt grunden kunde ge anledning för dig att avsluta dom delarna av din affär som också kunde såra din man om dom kom fram, även om det är osannolikt att han får något att veta. 
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-03 22:21:05 följande:
    Jag gör inget idag som jag döljer från min man. Han vet att vi hänger.
    Om det var sant är denna tråd vist överflödig. Det är väl riktigare att säga att du presenterar honom för en tillrättalagd version av ert umgänge, som du vet han nog inte kan förtolka eftersom han inte känner till historiken omkring era känslor och dolda kommunikation.

    När du säger att ni hänger, är det så samma intimfika/fejkmöten på tu mans hand i bokade konferensrum, som du beskriver i 17 punkts listan? Eller är det bara vanlig fika i kök eller småprat vid din kontorplats? Stor skillnad enligt mig.

    Om det är det första skulle man kunna sätta upp en webcam i konferensrummet och visa ett av era hängmöte för era respektive. Eller vill det vara något som är för intimt och gränsöverskridande i er jargong och val av samtalsämnen till att det vill vara en god ide.
  • Anonym (felix)
    Anonym (Villmenfårinte) skrev 2019-04-04 21:14:37 följande:
    Skulle du filma våra tvåtimmarsamtal tror jag att det är få saker du spontant skulle spritta till av för att det är över nån gräns. Vi pratar om vänner, familj, barn, jobbet, skämt, livet, erfarenheter, död, sorgliga saker, roliga saker. Vi pratar inte om oss, eller vad vi skulle göra med varann om vi fick. Ledsen om jag gör dig besviken.
    Ditt svar här bekräftar nog mina farhågor. Era intima fejkmöten på tu mans hand i bokade konferensrum ser ut till att fortsätta med oförminskad intensitet. Jag är ju inte er arbetsgivare så jag behöver inte bry mig att ni använder arbetstiden till dejting aktiviteter, men om du vill avtrappa intensiteten i dina känslor till kollegan så är dessa långa intima hängmöten som att kasta bensin på bålet. Ni kommer allt djupare in i ert kärleksförhållande. Jag hadde annars hoppats att du ville begränsa kontakten till kollegan till vanlig fika i kök eller liknande, men du ser uppenbart ingen anledning till att göra det.

    Ni har reelt inlett ett förhållande som utöver attraktion också innehåller förtrolighet och andra djupare känslor som går långt utöver vänskap. Naturligtvis talar ni inte om varann direkt, det har ju varit huvudtemat i hela tråden att ni undgår att sätta ord på era känslor för varann. Era känslor för varann är ju solklara ändå. Ni vet att ni är reservepartnere för varann, som har blivit lika viktiga som era respektive i era känsloliv. 

    Pratar du lika mycket och lika intensivt med din man, eller är han också utkonkurrerad på det området? Du verkar mycket lite intresserad att nedtrappa något som helst när det kommer till stycket. Hela flirten i 17 punkts listan fortsätter för full kraft ser det ut till.
Svar på tråden Jag vill ligga med min kollega, är gift