• Anonym (Grad 3)

    Nekad försäkring till mitt ofödda barn pga högt BMI

    Jag är gravid med mitt tredje barn.

    När jag väntade första hade jag BMI 33 vid inskrivning och med andra BMI 42.

    Det nämndes aldrig som ett problem när jag skulle teckna försäkring för dem innan de föddes.

    Idag fick jag hem avslag på att teckna försäkringen iom att mitt inskrivningsBMI denna gång var 45. Jag hittar INGENTING i försäkringsvillkoren om begränsningar pga mammans vikt. Det enda som berör mig är att jag ska vara vid god hälsa (det är jag) och att tidigare graviditeter ska ha förlöpt komplikationsfritt (det har de). Denna gång har jag knappt gått upp i vikt alls och är mer än halvvägs, så jag väger de facto lika mycket som när försäkringen tecknades för barn 2.

    Försäkringsagenten nämnde aldrig att min vikt kunde vara ett problem när försäkringen tecknades, utan sa bara att vi kommer få hem försäkringsbrev samt första faktura inom några veckor.

    Är det värt att överklaga?

    Jag vill ha denna försäkring då den om den tecknas nu (innan en viss vecka) är helt fri från klausuler om medfödda fel. Även för att barnet kommer föddes mitt i värsta RS-tiden, och flera vänner som fått barn då har hamnat på sjukhus länge.

  • Svar på tråden Nekad försäkring till mitt ofödda barn pga högt BMI
  • Anonym (F-snubbe)
    Phalaenopsis skrev 2018-10-17 15:57:40 följande:

    Jovisst, men om kroppen går ned på total sparlåga/överväxel vad gäller kroppstemperatur, ämnesomsättning osv. så kan en viss mängd äten energi/utövad aktivitet få helt olika utfall i pålagda fettkilon.


    Absolut, där är vi helt överens!
  • Anonym (F-snubbe)
    Phalaenopsis skrev 2018-10-17 15:59:15 följande:

    Lovar att jag bara skickade den en gång!


    Hahaha, Behöver jag svara på alla?
  • Anonym (.)

    Du känner sig frisk och pigg enligt dina egna referensramar, ja. En rökare kan ju också känna sig pigg och vid god hälsa, men det är ju lätt att säga när man inte vet hur det känns att vara rökfri.

    En rökare kan också vara frisk som en nötkärna idag, men risken för att det ska se annorluna ut imorgon är enormt mycket högre än för en ickerökare. På samma sätt är din fetma en risk. Du mår bra idag - skönt. Imorgon kan du drabbas av en blodpropp och det kan få förödande konsekvenser för dig och ditt barn.

    Visst, alla kan ju ha otur och drabbas av blodpropp eller andra akuta sjukdomar. Men risken är betydligt högre för dig. 

    Sen måste du förstå att försäkringsbolag inte kan lägga resurser på att utreda varje enskilt fall. De går på statistik och är det något du kan vara säker på är det att de har skäl för att neka dig försäkringen. De tackar inte nej till kunder för att vara elaka. 

  • Anonym (ssk)
    Anonym (jo) skrev 2018-10-17 06:53:37 följande:
    Anonym (ssk) skrev 2018-10-17 06:28:19 följande:
    Och jag är ledsen att göra dig besviken men deras bedömning av hur lättintuberad du är säger bara lite om hur det de facto är att intubera dig. En höggravid sjukligt fet person är en HÖGRISKPATIENT att söva hur ogärna du än vill inse det. Att de inte berättar det för dig vid narkosbedömningen beror väl på att planen inte var att söva dig utan att ge dig en epidural. 

    Jag har arbetat som narkossjuksköterska i 15 år och gör dagligen bedömningar om hur lätt det är att intubera folk och vet att det är en ganska grov bedömning som inte alltid visar sig stämma. 
    Jag är varken ssk eller mamma till 6 barn och därmed inte expert i ämnet, men jag kan inte riktigt se hur era inlägg kan hjälpa TS.
    Hon är halvvägs i graviditeten och kan inte göra så förfärligt mycket åt sin BMI just nu. 
    Hur roligt är det när div. besserwissers känner sig tvungna att berätta hur farlig TS förlossning kommer at bli?
    TS verkar som en rätt så välbegåvad kvinna, och är säkert medveten om risken. Men ni andra borde ta en kurs i (patient)kommunikation. Och för övrigt hålla er till ämnet.
    Ja jag kan faktiskt hålla med om att jag låter för hård i mina svar till ts men jag blir bara så frustrerad över folks vägran att inse att deras övervikt ÄR ett hälsobekymmer. Om inte nu så i framtiden (hjärta och kärl, utslitna leder osv) och att det definitivt är en risk när det gäller anestesi. Men, du har rätt ändå, det var inte ts fråga och jag ber om ursäkt för ot och otrevlig ton. 
  • Anonym (Grad 3)
    Glinda från Oz skrev 2018-10-17 13:06:36 följande:

    Då får du gå ner i vikt så de får ha sin mamma kvar.


    Att den tanken aldrig hade slagit mig förut....

    (P.s. jag har ärvt min kroppskonstruktion av mamma (för närvarande 65) och min mormor som dog vid 81 års ålder)
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Grad 3) skrev 2018-10-17 19:42:26 följande:
    Att den tanken aldrig hade slagit mig förut....
    (P.s. jag har ärvt min kroppskonstruktion av mamma (för närvarande 65) och min mormor som dog vid 81 års ålder)
    Vilket okunnigt inlägg. Skyll inte din grava fetma på din mamma. Den har du själv orsakat. 
  • Anonym (jo)
    Anonym (anonym) skrev 2018-10-17 20:06:24 följande:
    Vilket okunnigt inlägg. Skyll inte din grava fetma på din mamma. Den har du själv orsakat. 
    Vill inte försvara fetma, men benägenheten kan vara ärftlig.
    LMGIY:
    www.google.dk/search&q=fetma+%C3%A4rftlig+ben%C3%A5genhet&oq=fetma+%C3%A4rftlig+ben%C3%A5genhet&gs_l=psy-ab.3..33i160k1l2.52695.54152.0.54547.11.10.0.0.0.0.180.1352.2j8.10.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.9.1179...0i22i30k1.0.f0zPvwUOZdY
  • Anonym (Grad 3)
    Anonym (anonym) skrev 2018-10-17 20:06:24 följande:

    Vilket okunnigt inlägg. Skyll inte din grava fetma på din mamma. Den har du själv orsakat. 


    Det var en kommentar angående att jag skulle dö i förtid pga min fetma. Min mor och mormor har samma sorts kropp som jag, och var även de ansvariga för sin egen vikt, och har levt långt förbi min ålder.
  • Anonym (Omg)

    Fy fan vilka vidriga människor som kommenterar! Helt sinnessjukt att BMI fortfarande används. Och detta förakt mot tjocka människor... ojojoj.

    Mitt ex var 195 lång och vältränad (tränade mycket styrka och spelade amerikansk fotboll). Hans BMI visade alltid fetma. Antar att han borde ha slutat träna och börjat banta.

  • Anonym (Omg)

    [quote=79145993][quote-nick]Anonym (ssk) skrev 2018-10-17 18:28:03 följande:[/quote-nick]Ja jag kan faktiskt hålla med om att jag låter för hård i mina svar till ts men jag blir bara så frustrerad över folks vägran att inse att deras övervikt ÄR ett hälsobekymmer. Om inte nu så i framtiden (hjärta och kärl, utslitna leder osv) och att det definitivt är en risk när det gäller anestesi. Men, du har rätt ändå, det var inte ts fråga och jag ber om ursäkt för ot och otrevlig ton. [/

    Fattar inte heller alla människors bekymmer över hur andra människor ser ut eller gör med sitt liv. Vill någon va fet så låt människan va det? Och kom inte med det gamla uttjatade ?jag vill inte att mina skattepengar ska gå till tjockisars vård?. Jag skulle kunna skriva en lång lista på saker jag inte vill att mina skattepengar ska gå till.

Svar på tråden Nekad försäkring till mitt ofödda barn pga högt BMI