• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    CrookedTail skrev 2019-12-05 16:36:42 följande:

    Nä, inte på AVA Riga iaf. Är oxå för osäker på att tolka värdena för att våga lägga pengar på tester. Känns ju helt meningslöst om man inte vet vad man ska göra med resultaten.


    Håller med. Man måste isf gå på en klinik som vill man ska ta dessa.... Verkar inte så på min. Och vi har bara en liten snöflinga kvar. Sen har vi nog inte råd med mer..måste ha ny donator isf = skitdyrt som ni vet.
  • Snurranfian
    CrookedTail skrev 2019-12-05 17:12:01 följande:

    Åh, hoppas verkligen att den sista flingan är erat blivande barn! Hur många embryon/blastosar hade ni från början?


    Va bara 2 av 5 som klarade sig till blastocysten. Fick den som såg bäst ut. Den andra va "lite långsammare"... så de odlade en dag till.... Fick meddelande dagen efter att de kunnat frysa den. Hoppas hoppas den överlever upptining!!!
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2019-12-09 18:11:44 följande:

    Det är dr Dimitri i Aten som vill att man kollar hormonerna. Som sagt jag brukar ligga runt 1000 på Östrogen och runt 130 på progesteron när jag lyckades. Det har inte fäst när progesteron legat runt 35.


    Hur mkt mer Lutinus har du tagit då? Eller annat progesteron?

    Jag har ta mig fasen fått ALLA biverkningar man kan få av Lutinus. Sjöblöt av svett på nätterna, 2 kupor störrebröst, illamående, pmsvärk..and what not.Tänk om progesteron ligger för lågt ändå..Jesus!!!!!
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2019-12-09 18:11:44 följande:

    Det är dr Dimitri i Aten som vill att man kollar hormonerna. Som sagt jag brukar ligga runt 1000 på Östrogen och runt 130 på progesteron när jag lyckades. Det har inte fäst när progesteron legat runt 35.


    Får jag fråga på vilka dagar under förmedicineringen och efter insättning du kollat hormonerna? Skulle kunna gå på Werlabs och ta prov nästa FET.
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2019-12-09 19:51:19 följande:

    Jag har tagit prov på blodkollen då dom varit lite billigare och jag tycker man får snabbare svar där. Jag har tagit prov innan jag åkt till kliniken och sen dagen efter hemkomst och när jag kollar hcg. Mitt Östrogen har legat ungefär samma så genom åren har jag inte tagit det lika ofta. När jag hade 35 i progesteron tog jag 3×200 mg utrogest, när jag har haft över 100 har jag tagit crinone två gånger per dag och dubbla ampuller med progesteronsprutor. Vilket jag behövt för att ta upp tillräckligt med progesteron. Östrogen har jag tagit 3×2 mg progynon och 100 mcg östrogenplåster.


    Tusen tack för svar. Blodkollen finns tyvärr ej i min stad. De verkar ju bra.

    Ojoj ja du har tagit betydligt mer än jag. 100 mcg plåster har jag, byter var tredje dag samt 100 mg x 3 per dag med Lutinus. De verkar köra REJÄLT större doser i andra länder. I Finland är de som i Sverige antar jag... så länge vi inte har tillräckligt många inhemska studier kör man inte på högre doser. :/
  • Snurranfian

    Det verkar vara lite olika hur lång kö det är. Pratade med Carl von Linné igår..de hoppades kunna börja med donationer (färskförsök) i vår. Sen vet man ju inte exakt när det blir ens egen tur.. men det lät inte som 1 år.

    Jag hörde också med GynHälsan Fertilitetsklinik i Uppsala igår och de skrev: "Vi har inga väntetider för äggdonationsbehandling som det ser ut just nu. Vi använder oss endast av frysta ägg och vi tycker att det fungerar bra". Det kostade runt 100 000 där för 10 ägg. Liite dyrare än 10 frysta ägg hos ex Ovumia Fertinova Finland.. men då har man resor att betala när man ska till Helsingfors..

    Så beror på lite hur man vill göra med färska eller frysta med..

    Färska är ju kanske lite mindre gambling om man säger så.... men man har inga garantier med nåt inom detta område. :(

  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-12 18:43:30 följande:

    Men det låter ju toppen om det inte är kö och 100 000 kommer man ju lätt upp i om man ska utomlands med alla omkostnader! Frysta ska väl ha ungefär samma chans? Fast är dom nerfrysta utan att vara befruktade är det ju stor skillnad.


    Ja, alltså det är ju frysta ägg som inte är befruktade. Verkar som att många svenska kliniker kör det. Även Livio i Falun kommer bara använda frysta donatorägg. Så det beror ju mycket på hur skickliga klinikerna är på att frysa o tina också. MEN självklart faller det bort ägg vid upptining... gör det ju alltid. Finns ju för och nackdelar med både frysta och färska ägg... kan man läsa mycket om på nätet!
  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-13 10:53:48 följande:

    Ja, men som peewee skrev är obefruktade ägg extremt känsliga för upptining, befruktade ägg klarar oftast det. Vi har blivit gravida på både färska och frysta men frysta är ju helt klart smidigast då det är lättare att planera:) Men av 10 obefruktade har man ju ingen aning, dom ska klara upptining och även bli befruktade och sen odlas vidare också? Sååå svåra val:( om man bara haft en kristallkula!!!


    Ja absolut. Är helt införstådd med det själv. :) Skrev bara alternativen till en som undrade om ÄD i tråden och just att göra det i Sverige. :)

    Man kan ha otur med färska och tur med frysta... men helt klart statistiskt bättre att köra på färska. Men i Sverige känns det vanligare att de kör på frysta. Inte alla som kan eller vill åka utomlands. En del har också krav på öppen donator (det har jag själv). I en drömvärld fanns Olgas klinik i Sverige med öppen donation.:) Efter allt fint som jag hört om den kliniken. Just nu är jag mest less på att svenska kliniker är så j*klä stelbenta och ointresserade av att testa nytt. Samma i Finland. Känns bara som att Livio i Falun gör det... men då har de bara frysta ägg :(
  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-13 13:50:17 följande:

    Fattar, det är ett virrvarr av beslut. Hoppas ni kommer fram till något bra!


    Mmm tack! Vi har en blasto kvar i Finland.. kommer köra på det. Sen lutar det åt att kasta in handduken i detta. :/
  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-12-13 13:55:17 följande:

    Vi var på KUB idag och allt såg toppen ut! BF 20/6:)


    Grattis!!!!! Så kul!! :)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019