• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    UndrandeSökare skrev 2019-11-15 20:15:08 följande:

    Beklagar att du fick tråkigt besked ang donatorn. Jo, barnlöshet är en kamp. Förstår att du funderar på frysta ägg istället och det kan ju vara ett alternativ om ni absolut inte orkar vänta på ny donator.

    Tänk bara på att frysta ägg är mycket sämre än färska, eftersom alla obefruktade ägg och befruktade ägg(embryon) kan tappa celler vid upptining och obefruktade ägg innehåller endast 1 cell, och tappas den så dör ägget. Så vill ni få så många embryon som möjligt i slutändan, så skulle jag absolut rekommendera att välja färska ägg.


    Tack för stöd. Ja tungt. Men vet ju att Ivfer och äggdonationer är så här... hört av andra. Men tungt ändå. Ja det är svårt att veta hur man ska göra. Jag skulle önska att vi fick ett eller åtminstone två embryon till frysen för ytterligare försök. Vi vill ju inte ha syskon sedan men iaf kunna åka tillbaka och prova igen vid behov.. Att vänta över jul o nyår känns så tungt. De skulle ringa på måndag så vi får se. Exakt samma hände ju för SuzieZ här..... lite märkligt att det sker vid samma klinik så nära inpå.
  • Snurranfian

    Hjärtljud brukar synas i v.7..alltså (6+ nånting..) Men allt är individuellt. Men i V.6 är nog som sagt inte möjligt. Skönt det slutade!!!

  • Snurranfian
    UndrandeSökare skrev 2019-11-16 11:21:20 följande:

    Jo, det är ju alltid bra att ha embryon i frysen eftersom man inte vet hur många försök man kan behöva, det är väldigt individuellt. Hur många obefruktade ägg får ni från deras äggbank om ni väljer det alternativet? 3, 5 eller 8? Eller får ni välja hur många ni vill och betala per ägg? Eller hur funkar det? Är det Fertinova Finland ni går hos?


    Mm precis i Helsingfors. Vet inte ännu..de skulle återkomma på mån med besked..detta med donatorn hände igår em. De ska se om de kan matcha mig med nån i äggbanken först... beror väl på där hur många ägg varje donator lämnat kanske? Allt hänger lite i luften nu ang betalning mm... Man kan ju få tio ägg som klarar upptining o två blir blastos liksom... kan ju hända med färska oxå. Känns som riktig gambling detta med ivf/äd. Sen ska ett stackars blasto klara upptining igen om man lyckas få nåt i frysen....allt låter omöjligt nu... :(
  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-11-16 14:22:08 följande:

    Men fy vad trist, lider med er:( Så himla mycket som ska klaffa som man inte har någon som helst kontroll över, det är verkligen frustrerande..Sen tror man ju när man går över till ÄD att dom vet hur dom ska stimulera donatorerna på bästa sätt så man får ett bra resultat vilket man nästan förväntar sig med unga och fräscha ägg men även där kommer ju den mänskliga faktorn in.

    Hoppas det löser sig<3

    Kram!


    Jaaa och jag tänker att de borde kolla AMH och FSH på dem med före stimulering.. men jag vet inte om de gör det. Mm mm ovissheten är jobbigast ... för ett kontrollerar som en annan. ;) Ja vi får se hur vi gör.... inväntar återkoppling från dem. Tack för stöd!!!
  • Snurranfian
    Frazze skrev 2019-11-19 18:12:37 följande:

    Det min läkare sa till mig på specialistmödravården var att man inte äter på sig den, utan att det är din kropp som reagerar mot bebisens moderkaka. Det är inte du som bildar den utan barnet. Så typ som en allergisk reaktion. Jag har inga problem haft alls. Är i 36+0 idag och har som högst haft ett blodtryck på 110/70 inga proteiner i urinen el några konstigheter med proverna. Min donator hade samma blodgrupp som jag, så drt kan nog spela in kanske? Har man en lite udda blodgrupp så kan man ju bli erbjuden en annan blodgrupp fast är man positiv så får man ju givervis en positiv blodgrupp som ändå matchar. Osv! Men jag har typ den vanligaste som finns 0 rh+ så för mig var det lätt att hitta match och kanske vissa blodgrupper har lättare att acceptera? Detta är bara mina funderingar och spekulationer dock. Men tydligen så är det hur man reagerar mot moderkakan.


    Intressant att vissa kliniker tar hänsyn till blodgrupp. Har de varken gjort i Finland eller i Sverige där vi också står i kö.
  • Snurranfian

    Jag ska göra embryöverföring på CD 25. Börjar med progesteron imorrn. Känts som jag ska få "mens" i tre dagar redan.. ugh så nervös att allt skiter sig innan insättning. Vilken dag i cykeln har ni fått sätta in som senast (medicinerar cykel) och har nån fått blödNing när ni gick på östrogenet endast och allt blev inställt? Kanske är biverkning av mycket östrogen i kroppen bara som ger "före mens känsla".

  • Snurranfian
    Milla91 skrev 2019-11-20 12:52:33 följande:

    Precis som Frazze skriver så gjorde jag insättning väldigt sent i cykeln men hade gått på östrogen hela cykeln så det är hur länge man ätit progesteron som räknas. Haft mycket mensvärk och spänningar i livmoder och äggstockar både innan FET och efter samt nu när jag är gravid. Är en vanlig biverkning enligt min läkare och inget att oroa sig över.


    Tack känns skönt att höra! Jag har också varit på medicinering hela tiden. Är säkert avsaknaden av progesteron då som känns. Jag börjar med Lutinus morrn som sagt... det är 5.5 dagar före ET.Stort grattis till graviditeten!!! Vilken vecka är du i? Vad är ERA test förresten?
  • Snurranfian
    CrookedTail skrev 2019-11-21 14:04:55 följande:

    Imorgon är det dags för andra försöket. Är på väg till Riga alldeles själv då mannen jobbar. Lite pirrigt, men rätt skönt att åka själv :)


    Åååååh spännande!!! Önskar er all lycka till!!!
  • Snurranfian
    Milla91 skrev 2019-11-20 16:14:59 följande:

    Okej! Härligt! Då närmar det sig med stormsteg nu! Jag är i vecka 6+0 idag så väldigt tidigt än! ERA test är i korta drag ett prov från livmoderslemhinnan. Utifrån detta prov kan de se vilken dag i cykeln med progesteronbehandling som embryot har som störst chans att fästa. På mig kunde man se att jag hade ett annat mönster än det ?normala? så jag fick göra insättningen 1 dag tidigare än vad jag gjort förut denna gång. Var går nu någonstans?


    Tack för förklaring!! Hoppas CD 25 passar mig då;)
  • Snurranfian
    Missne skrev 2019-11-22 23:34:38 följande:

    Nu har jag fått tid för FET. Det blir den 2:a december. Nån mer som är på gång nu snart?


    Jag har överföring på tisdag 26/11. Så sjukt nervös. Denna vecka har varit skit i humöret... känts som jag ska få "mens" hela tiden.. och nervositeten att det inte blir nåt att sätta in på tisdag. Vi hamnade i att ta frysta ägg ur äggbank då vår donator fick avbryta sin behandling... o vi inte vill vänta till efter nyår på ny donator. Så en chansNing som jag är rädd är dum. Alla dessa väl. Hoppas så vi hör goda nyheter innan vi åker dit på måndag kväll...

    Hur många försök har ni gjort före? Detta är vårt första.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019