• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    [quote=80096855][quote-nick]Lillivanilli skrev

    Olgas i Ryssland kör med öppna donatorer..

    blev gravid efter första försöket färsk återföring. Tidigare återföringar fryst, (annan klinik) ingen graviditet två st återföringar. Just say it:)[/quote]

    Härligt att det lyckades! När du säger att du gjorde fryst tidigare; var det frysta ÄGG eller att de fryst det embryo?

    I Ryssland kan inte barnet få veta vem som donerat.. är väl nästan bara Finland o Sverige som har så att barnet kan få veta när det är 18. Alla känner ju olika för det där... det är ju helt individuellt. För oss är den biten superviktig. Så då faller många bra kliniker bort. :/

  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2019-12-14 11:19:56 följande:

    Ge inte upp din dröm om att få bli mamma. Vi lyckades på 11:e försöket. Vänd er till OLGA fertility och St Petersburg, dom är helt klart bäst på oss som har problem att bli gravida eller får missfall. Om du bor i Stockholm, Göteborg eller Malmö så har dom seminarier som du kan gå på. Ta annars ett skypmöte och se vad dom säger och tror. Det kanske du ska göra innan sista insättningen i Finland så du får något tips på vad dom tycker.

    Nu hoppas vi på att du lyckas på nästa försök och inte behöver fundera på om det blir ett nästa steg. <3


    Mm tack för dina tips! Hade nog gjort det om vi inte haft barn sedan tidigare. Det är ju ett gemensamt barn vi drömmer om. Vi tänker mycket på ekonomin och att kunna ha råd att göra saker med de barn vi redan har. Att ha lån på hundratusentalskronor kommer att belasta oss lääänge. Hade vi inte haft barn på varsitt håll srn tidigare hade vi nog kostat på mycket mycket mer. Så jobbigt att det är ekonomin som styr. :( Det är ofantliga summor för allt. Sen när det ju som sagt det där med icke öppen donation i Ryssland.. känns emot det jag känner i hjärtat.

    Åååhååå glad att ni äntligen lyckades!!!!! Som ni kämpat!!!
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2019-12-14 22:47:14 följande:

    Jag behöver er hjälp!!

    Jag ska göra FET i Helsingfors nu i veckan som kommer (18/12) och hade fått ordinationen ?Påbörja Progesteron mic 400mg x2 den 13/12? via mail.

    Slarvade och läste inte på paketet min gynläkare ordinerat utan har tagit två vaggisar/dag. NU läser jag på paketet ?Lutinus progesteron 100 mg? har jag tagit för lite progesteron dessa dagar?? Men jag kan väl inte ta flera vaggisar per gång???

    Hoppas ni kan hjälpa mig att reda ut detta!!


    Hej! är det verkligen Lutinus de menar enligt ordinationen? Jag går på Ovumia och de brukar ge 100 mg x 3 per dag på den. De finns ju inte i 400 mg tabletter och låter konstigt att du ska stoppa upp 4 tabletter på en gång??? Du måste höra med dem...
  • Snurranfian
    CrookedTail skrev 2019-12-14 20:25:15 följande:

    I veckan gjorde jag hysteroskopi och de kunde se en inflammation i livmodern. De rekommenderar att jag väntar några cykler innan nästa insättning för att det ska hinna läka ut. Däremot fick jag ingen antibiotika för det, lite underligt tycker jag.

    Ska ha samtal med AvaRiga för att diskutera hur vi går vidare. Lite skönt på sätt och vis att de hittat en anledning till att embryona inte fäst, men det känns ju inte som att det kommer läka ut sig själv om det suttit i så länge.


    Va skönt att du fick svar att det var något! Var gjorde du undersökningen? Hoppas du får antibiotika via kliniken!
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2019-12-15 12:28:41 följande:

    Tack alla ni som svarade på mitt rop på hjälp!!

    Jag ska kontakta kliniken imorgon. Jag mitt finska recept till min gyndr här i Sverige.

    I natt letade jag efter info på webben. Progesteron 400 mic produceras tydligen inte. Sedan hittade jag info på denna sidan: https://livio.se/livio-fertilitetscentrum-goteborg/verkan-och-biverkningar-av-lakemedel-gbg/

    Jag tolkar det som att de tre läkemedlen  Progesteron MIC vagitorier (400 mg), Crinone vaginal gel 8 % och Lutinus slidtabletter (100 mg) är likvärdiga? Såhär står det om dem:


    Progesteron MIC vagitorier (400 mg) ges vanligen 3 gånger per dygn. Biverkningarna är få och lindriga men det kan uppfattas som kladdigt och nackdelen är att det måste tas 3 gånger per dygn.


    Crinone vaginal gel 8 % ges en gång per dag och är därmed enklare än progesteron MIC. Biverkningarna få och lindriga, vitaktiga flytningar kan förekomma och är ofarligt.


    Lutinus slidtabletter (100 mg) ges 2-3 ggr per dygn. Biverkningar är lindriga, ibland i form av sveda.

    /Jag hoppas att det är så, för isf stämmer det hur jag har medicinerat. Jag fick ju från Ovumnia att jag skulle ta Progesteron MIC vagitorier (400 mg) gånger 2, och har tagit Lutinus slidtabletter (100 mg) gånger två.

    Jag får hoppas att detta stämmer, för jag har bokat resa och boende för nästa vecka som inte går att boka om. Och kliniken har stängt över jul och nyår...


    De har väl öppet imorrn som jag förstår... ring och dubbelkolla med dem. Jag fick som sagt dosen Lutinius 100 mg 3 ggr per dag... det fick ni min kompis med. Men alla har ju olika förutsättningar och kanske du endast ska ha motsvarande Lutinus 2 ggr per dag. Gör du helt stimulerad cykel? Hur mycket östrogen tar du?
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2019-12-15 13:43:37 följande:

    [quote=80100815][quote-nick]Snurranfian skrev 2019-12-15 13:09:01 följande:[/quote-nick]De har väl öppet imorrn som jag förstår... ring och dubbelkolla med dem. Jag fick som sagt dosen Lutinius 100 mg 3 ggr per dag... det fick ni min kompis med. Men alla har ju olika förutsättningar och kanske du endast ska ha motsvarande Lutinus 2 ggr per dag. Gör du helt stimulerad cykel? Hur mycket östrogen tar du?

    [/Helt stimulerad Progynon 2mg x 3


    I mina öron låter Lutinus 2 ggr per dag lite.. men är definitivt ingen expert. Finns många här som har mkt mer erfarenhet av ivf och ÄD!
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2019-12-17 19:17:33 följande:

    När började ni med Progesteron? De flesta börjar väl dagen vid ägguttag? Vem har tagit tidigare och i så fall när? 


    Jag började samma dag som de befruktade donatoräggen... dvs 5 dagar före insättning av 5-dagars.
  • Snurranfian
    Fertilitetsresa skrev 2020-01-05 10:36:32 följande:

    Eftersom du också är i förtidigt klimakterie har jag en fråga: 

    Hur ser din behanlingsplan ut?

    Innan vi började fundera på FET var jag ordinerad 2 mg Progynon dagligen pga. klimakteriet. När vi började syskonförsöket fick jag Progynon 2 mg x 3 (alltså ökning med två tabletter per dag).

    Utöver det Lutinus 100 mg x2 som de efter FET höjde till x3.

    Detta verkar vara ordinär ordination? Har det ingen betydelse att jag är i klimakteriet vide ett FET? Jag är rädd att jag ligger lågt i hormonnivå redan i utgångsläget. Har det betydelse??

    Andra får GÄRNA kommentera!!


    Jag är i förtidigt klimakterium och fick 100 mcg Estradot plåster att byta var tredje dag. Sedan Lutinus 100 mg x 3 per dag. Har haft lite samma tankar som du. Vi fick inget plus.

    I vanliga fall har jag samma Estradot-plåster men byter ca var fjärde dag...
  • Snurranfian
    Limarie skrev 2020-01-06 11:46:52 följande:

    Jag tänker så här: 

    Jag blev t.ex. nu nerreglerad, därmed borde östrogenivån ligger mycket lågt (borde men de kollar ju tyvärr inte). Med p-piller eller Procren skapar man ett klimaterietillstånd. Och ändå är Progynondoseringen exakt samma 2mg x3. För er, för mig men även för en annan som inte är nerreglerad. 

    Jag förstår inte detta heller. Samtidigt är det främst viktigt att slemhinnan är optimalt uppbyggd. Måtten på ultraljudet är ganska bra för att veta hur det ser ut. Sedan finns det ju lite djupare tankar här kring receptivitet i livmodern men då borde mycket höga doser östrogen inte vara mera fördelaktiga. 

    Jag tror att det hade varit bäst om de kollade östrogennivå i blodet men förstår att utifrån studierna inte finns någon belägg för att detta ökar chanserna. 

    Men det kanske går att skriva mejl till kliniken och fråga just kring detta. 


    Som jag fattar det är ju svenska och finska kliniker ytterst försiktiga med att överdosera hormoner. De vill bara göra sånt som har stark evidens i forskningen. Har nog många orsaker - kan säkert ha att göra med följder som skulle kunna bli för kliniken OM nån fick farliga biverkningar osv. Nåt annat skäl borde det inte vara...de vill ju också ha bra statistik.... men frustrerande är det ju den enskilde individen som så gärna vill bli gravid och när man vet att i Ryssland experimenteratr man rejält mkt mer :/
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2020-01-06 18:34:49 följande:
    Ryssland experimenterar inte, vad har du fått det ifrån? Läkarna i Ryssland är mycket bättre än svenska fertilitetsläkare. Nästan alla läkare på Olga har över 20 års erfarenhet av äd och ivf. Dr Elena är en av få läkare som har lyckats operera in en livmoder som sen burit barn. Dom har ofta konferens och delar med sig av sin kunskap till varandra, mycket bättre mediciner än vad som finns i Sverige, men som finns i Europa. Skulle rekommendera alla som är i ivf eller äd svängen att kontakta st Petersburg för att spara tid och pengar på att få en bebis. Hade vi hittat dit tidigare hade vi sparat ganska mycket pengar och energi.
    Jag är ingen expert inom ämnet... bara det jag fått till mig av min klinik... att de endast gör sånt som har stark evidens i forskningen. När de inte väljer att göra mkt av det som görs i Ryssland får det ju en självklart att tänka att de metoder de har där inte är lika befästa i forskningen. Med det sagt är de inte alls säkert sämre.. inte så jag menar.. det kanske kommer göras i Sverige och Finland med i framtiden... men här vill man ju inte göra något innan det är bevisat i tillräckligt mkt forskning. Som ofrivilligt barnlös är det frustrerande att det går så sakta i forskningen. Jag vill ju göra behandlingen i Sverige helst...eller i Finland. Av olika skäl är inte Ryssland aktuellt för oss. Men jag önskar så att man kunde driva på mer studier, istället för att en klinik ska behöva stå för det mer eller mindre själv. Medicinerna skulle ju kunna användas här med om man bara befäste ATT de faktiskt hjälper och inte leder till farliga biverkningar. Ett bättre grepp om infertilitetshjälp helt enkelt. Men det händer ju inte känns det som.....
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019