• Snurranfian

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Limarie skrev 2019-10-30 12:31:25 följande:
    Är det i Finland? Hur länge väntade du på donatorbesked?

    Vi är mitt inne i processen att välja kliniken respektive vilken väg vi ska välja först och vi har en sådan "beslutångest". Mycket pendlar mellan: ska man tänka på tids- eller pengaraspekten (bortsett från alla andra saker som spelar en roll).

    Vi har 3 landstingsförsök kvar då vi gjorde 2 IVF privat. Har både en manlig och kvinnlig faktor, så ev funkar första ÄD inte säger läkaren och vi behöver ändå dubbeldonation.

    På grund av lång väntetid på Sahlgrenska (2 år) skickade vi en egenremiss för ÄD till Huddinge och blev direkt uppsatta i kön (Det var faktiskt mycket lätt att få detta genom). Väntetiden nu inför nybesök 2-3 månader och behandling inom 2-3 månader. Det betyder att vi väntar ca max 6 månader.

    Andra alternativet är Finland. Vi pratade med försäkringskassan och skulle med stor sannolikhet får ett positiv förhandsbesked och behöver därmed inte heller betala. Vi var så inne på att göra detta. Men sedan hade vi vårt första skypesamtal med Finland i måndags. Och det var så tråkigt. Läkaren ringde oss 20 min senare och samtalet tog inte ens 10 min. Hon ville veta om vi vill göra äggdonation (jo, visst) och frågade ingenting om oss. Hon sa att hon sätter upp oss i kön men alla frågor vi hade kring behandling och annat ville hon inte svarar på utan detta skulle man ta med sjuksköterskan när det är dags. Vi har tidigare pratat med kliniker i Tjeckien och Ryssland också och fått ett helt annat bemötande. Vi var så ledsna efter samtalet och kände inget förtroende. Men jag vet ju att några av er här har gjort bra erfarenheter i Finland (vi hade kontakt med Helsingfors, Ovumia). Där skulle det ta ca max 3 månader innan behandling.

    Klart, många säger vad spelar det för roll om man väntar 3-6 månader? Men man har ju redan väntat i så många månader! Så frustrerande. Jag vet ingen kan ta ifrån oss att ta ett eget beslut.

    Men ibland känner jag att bara direkt göra behandlingen i Ryssland. Det var så tryggt när vi hade samtalet där. Hon tog sig så mycket tid (ingen har gjort detta förut) och gjorde en topp sammanfattning. Men klart... det kostar, mer pengar och mycket mer tid. Sambon vill gärna använda våra gratis försök så klart. Men jag känner att det kunde vara skönt att få en trygg vård från början.

    Längtar i alla fall redan efter att stå med på er lista följer er här hela tiden och läser med spänning hur det går för er och blir så glad för er alla!
    Ja, det är Ovumia Fertinova i Helsingfors. Vi har väntat totalt i ca 2,5 månader sedan vi hade vårt första Skype-samtal med vår läkare där. Efter det samtalet fick vi komplettera med den psykosociala utredningen mm..så jag tror vi kom upp på väntelistan först runt 10 september. Gått rätt fort ändå tills de hörde av sig att de hittat donator. Men jag håller med dig...denna väntan.. när man bara står still och hoppas de ska höra av sig varje dag är lång ändå.  Sååå otroligt tråkigt att ni fick dåligt intryck av Ovumia Fertinova. Jag känner inte alls igen det där bemötandet. Jag undrar om det bara var Pävi ni talade med, eller vad hon heter, som är övergripande koordinator? Henne mejlade jag bara med..och första Skype-samtalet var med en läkare som heter Mari och hon ställde massor av frågor om oss personligen.. hur vi tänkte angående ett icke-gentiskt barn, om våra förutsättningar mm. Nu har vi ju inte varit där så jag vet inte hur det blir framöver.... finns ju flera här som har gjort behandling där o varit nöjda iaf. Har en vän som fick barn via ÄD där för 3 år sedan. För oss är det viktigt med öppen donation, och det har de i Finland. Inte många länder som tillämpar det.
  • Snurranfian

    Idag fick vi behandlingsplan.. så om allt går ok är det nu i nov det sker. Vårt första ÄD. Väntar på blödning nu..borde komma om nån vecka, sedan börjar medicinering.

  • Snurranfian
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-01 16:01:59 följande:

    Vågar knappt ens skriva det, men på tisdag gör jag vårt andra ÄD-försök. Vi har bestämt oss - vi för över två femdagars blastocyster och håller tummarna att någon tar sig...


    Spännande!!!!
  • Snurranfian

    Tjejer! ni som kan det här med ivf och ÄD... detta är vårt första som ska göras nu. Ungefär vilken dag i cykeln har ni fått sätta in embryo... i genomsnitt? Då tänker jag räknat från er första blödningsdag. Förstår att det beror på donatorn med... när man gör behandling med färska ägg. men ungefär vad har det blivit? Dag 20 från första blödningsdag?

  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-11-02 12:05:39 följande:

    Oj, bra fråga! I St Petersburg sätter man ju nästan alltid in embryot i artificiell cykel så jag har dålig koll på det! Men beror väl också på hur länge embryot är odlat? Men tror dom räknar så, att cykeln är 28 dagar. Dom räknar första mensdagen 16/9 i mina papper och gjorde insättning med 6 dagars 4/10 så blir ju på dag 20 om jag inte är ute och cyklar:)


    Låter rimligt. Artificiell cykel här med. Ska köra estradot-plåster o byta var tredje dag så fort jag får mens nu.
  • Snurranfian
    PeeWee44 skrev 2019-11-02 13:14:18 följande:

    Det beror på om du är nedreglerad eller inte. Är du nedreglerad spelar det inte lika stor roll. Jag har gjort insättning dag 18 eller 19 men med frysta. När du gör med färska så kan du inte styra när donatorn är redo.


    Förstår! har ingen egen cykel... har alltid estradot pga klimakteriet. ska byta plåstret lite oftare nu bara.
  • Snurranfian
    Frazze skrev 2019-11-02 17:50:07 följande:

    Är man i klimakteriet och ingen mens har så är östrogen etc för att bygga upp en slemhinna artificiell. Då kan man ju köra när som eftersom att ma ingen mens har heller antar jag!?


    Jodå blöder en konstgjord mens en gång i månaden.. m h a progesteron... men mensen kan man ju styra lite mer då. Man behöver ju inte blöda varje månad, men helst inte gå mer än 3 månader utan blödning.
  • Snurranfian
    Sjuttiosjuan skrev 2019-11-05 11:41:03 följande:

    Idag fick vi se ett hjärta slå<3 som tur var så bodde det bara en liten böna därinne:)

    Kram på er!


    Grattis!!!! så roligt!!
  • Snurranfian
    Lilla Gs mamma skrev 2019-11-06 12:51:10 följande:

    Precis hemkommen med två överförda blastocyster. Fem tinades och de tre som ?blev över? skulle odlas en dag till och sedan frysas igen. Fick idag veta att inga klarat odlingen. Nu har jag panik över att de två jag fått överförda också var kassa och att resan till Finland varit förgäves. Igen. Har någon varit med om liknande?


    Men ååh. Men håll hoppet uppe! Bästa miljön är ju i livmodern. Va det ni som hade samma klinik som vi? Ovumia i Helsingfors?
  • Snurranfian
    Milla91 skrev 2019-11-06 15:07:33 följande:

    Hej alla!

    Jag har idag plussat efter 8 års barnlöshet! Jag är alltså G R A V I D!!! Svårt att ta in!!! Går inte att beskriva den känslan jag har i kroppen just nu! Snälla låt detta gå hela vägen nu!!!


    Men gud va stort!!! Grattis!! Var har du gått?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019