• K Kalle

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    MsFry skrev 2019-01-27 08:55:27 följande:

    Butiker får sälja vilka plagg de vill och kvinnor får ha på sig vilka plagg de vill.

    För ingen kan väl på allvar mena att staten ska reglera vad kvinnor har på sig?


    I detta fall är det kvinnornas bröder fäder mfl som dikterar vad kvinnorna ska ha på sig. Varför försvarar du det?
  • K Kalle
    Tow2Mater skrev 2019-01-27 15:08:11 följande:

    Tror inte du hittar dem på Stadium. Kolla på ICA om du vill ha knivar, nålar och plastpåsar, vet inte riktigt vilka som säljer sågar, blåslampor, tänger, rep och sånt, men du kan säkert googla. Vilken sexshop som helst har väl iallafall dugliga handbojor, men du kanske måste hitta en speciellt SBDM inriktad shop for en hållbar piska.


    Tror inte det du skriver om marknadsförs som tortyrinstrument. Men du skulle alltså vara OK med om de gjorde det? Om det dessutom stod i annonsen att de var till för att få kvinnor att lyda hade det varit OK så länge det fanns efterfrågan?
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-01-27 12:04:10 följande:

    Nu ljuger du. Försök att diskutera utifrån det jag faktiskt skriver istället för att hitta på saker. Välkommen åter.


    Nej jag hittar inte på. Om man lever i en hederskultur delas kvinnor in i ärbara och icke ärbara. Bland annat har bröder till uppgift att kontrollera att kvinnorna klär sig anständigt. Burkinin finns endast för att tillfredsställa de som vill skilja på anständiga kvinnor (som har burkini eller inte simmar alls) och de som är oanständigt.
  • K Kalle
    Maya84 skrev 2019-02-13 19:19:51 följande:
    Finns även dom som inte har lyxen att göra som dom vill
    Finns också många, även i detta land, som inte vet att de faktiskt har rätt att få göra som de vill! Tyvärr.
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-02-14 23:23:59 följande:
    Ni är ju sanslöst dubbelmoraliska!

    Män och kvinnor har i alla tider haft olika kläder. Än i denna dag har de olika. En kvinna har både byxor och överdel, män har bara byxor i bassängen.

    Det är ju aldrig ok att familjen tvingar någon. Men är din lösning att förbjuda kvinnor att bära burka? Bättre att skolor, universitet och arbetsplatser förbjuder burka. Några slöjor på barn ska inte förskolor och skolor acceptera. Några enkönade skolor finns inte i Sverige så din poäng är poänglös.

    Europas Saudiarabien? Tala om att måla fan på väggen! Tror du verkligen på allvar att icke-muslimska flickor ska tvingas bära slöja, burkini och burka (burka bärs i Afghanistan, inte i Saudiarabien f.ö.)?
    Burka, niqab, hijab, burkini... Samtliga dessa plagg finns ENDAST av en anledning och det är för att skilja på ärbara och skyddsvärda kvinnor och icke-ärbara kvinnor. Det är ENDA anledningen. Tycker du verkligen att vi ska uppmana denna uppdelning av kvinnor?
  • K Kalle
    felix le chat skrev 2019-02-14 17:02:22 följande:
    Då har du ju kapitulerat inför patriarkatet.

    Vi kan ju dra det vidare:

    Skulle det vara i vissa fall att familjen tvingar dem att bära burka, annars får dom inte gå ut alls, då är det väl bättre att dom har burka så dom får komma ut ?

    Skulle det vara i vissa fall att familjen inte accepterar att dom går i skolor med pojkar så får vi väl acceptera det , annars får dom inte gå i skolan alls. 

    osv osv

    Så fort vi accepterar slöjor på 9 åringar, separata badtider och andra religiösa påfund så kommer nya krav tills vi blir Europas Saudiarabien.
    ...eller om vi tänker oss en sekt som inte låter kvinnor gå utanför dörren om de inte går i koppel som deras man håller. Hade vi tyckt att det också var OK? Vi måste acceptera det annars kommer de inte ut.

    NEJ. Vi ska stå benhårt fast vid vår jämställdhet. Det finns andra länder man kan bo i om man inte gillar den.
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-02-14 23:28:27 följande:
    Jäkla fegisar! Men de var förstås rädda för att bll bojkottade. Islamofoberna är fler än muslimerna.

    Ja, då ska jag INTE handla på Stadium, vilka vindflöjlar.

    Burkinin är i sig inget bevis på förtryck, bara om flickor/kvinnor tvingas bära den.
    Antingen tycker man att män och kvinnor är lika mycket värda eller inte. Du tycker tydligen att det är OK att förtrycka kvinnor.

    Jo, burkini ÄR ett bevis på förtryck. Dess existens är beviset. Den finns endast för att dela in kvinnor i ärbara och icke ärbara. Om dessa patriarkala kulturer inte haft denna önskan hade vare sig hijab, niqab, burka eller burkini funnits!
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-02-16 16:56:50 följande:
    En burka kanske är det perfekta plagget i en sandstorm. Men varför drar du upp burka. Inget varuhus säljer burka.

    Vilket etnocentriskt sätt att tänka! Några vill ha en annan slags baddräkt än den vanliga, alltså är det ett bevis på förtryck.

    Jämförelsen med hakkors är löjlig. Är de burkiniklädda kvinnorna ansvariga för Förintelsen eller vad?

    Tackochlov är inte svenska lagen som ni islamofober vill. Ja, vissa kvinnor blir förtryckta. Så därför ska vi förtrycka andra kvinnor och bestämma hur de ska klä sig? Logik?

    Tänk lite längre själv. Staten ska inte lägga sig i hur vuxna kvinnor klär sig. Jag brukar ha sjalett på huvudet när det blåser kallt. Det vill du tydligen förbjuda.
    Nej det är inte etnocentriskt, såvida du inte tycker att mänskliga rättigheter inte alls är universella utan bara till för oss i väst. Jag anser att de mänskliga rättigheterna är universella!

    Burkini är inte en annan typ av baddräkt. Burkinin finns endast för att man anser att den kvinnliga kroppen är syndig, att den förleder männen; att det är kvinnans fel om mannen blir förledd av hennes kropp; att kvinnor har ansvar för att täcka sig; att man delar in kvinnor i ärbara och skyddsvärde (de som täcker sig) och icke-ärbara som man kan göra vad man vill med (de som inte täcker sig).

  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-02-19 03:29:06 följande:
    Så en kvinna är mindre värd om hon väljer burkini istf bikini?

    Du tycker tydligen det är ok att förtrycka vissa kvinnor.
    Hennes familj/släkt anser att hon är mindre värd. Det är därför hon måste ha burkini medan hennes bror kan bada i badbyxor. Detta förtryck gillar inte jag. Du verkar inte ha något problem med det.
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-02-19 03:38:59 följande:

    Om man inte får dela in kvinnor i ärbara och icke ärbara måste man förbjuda koranen också. Likaså religionsfriheten, endast vissa religioner duger då.

    Förresten delar vi alla in människor, t ex i pålitliga och opålitliga, pojkvänsmaterial och "bad boys", flickvänsmaterial och slampor, snygga och fula, moderna och omderna, stadsbor och lantisar etc. Det är bara hyckleri att hata just islams indelning. Tror knappast man omvänder någon med detta tvång ni vill ha. 

    Låt de som vill använda burkini få det i stället för att ösa er galla över dessa kvinnor. Visa kvinnorna acceptans så kanske de ser fördelen med det svenska levnadssättet.

    Jag skulle då aldrig accepterat att någon hånat min klädsel. Er intolerans leder till segregation.

    Förhoppningsvis hittar de kvinnor som vill ha burkini sådana på nätet så de kan få bada och lära sig simma. Men sådana som ni ser förstås på dem med elaka blickar, de tänker ju fel.


    Hur vet du att det verkligen vill? Detta är ett förtryck som internaliseras redan från barnsben. Folk får tro på precis vad de vill. Vill de inte låta frun gå ut såvida de inte har henne i koppel så får de väl göra det, men det är inget som samhället eller företag som påstår sig stå för allas lika värde ska tillhandahålla. Det är intolerans som skapat hijab, niqab, burka och burkini. Jag anser inte att man är skyldig att vara tolerant mot intoleranta människor.

    Vi ska stå upp för jämställdhet och individens frihet.
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?