• K Kalle

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    MsFry skrev 2019-02-28 12:42:34 följande:
    Så hur vill du förhindra att kvinnor tar på sig heltäckande kläder? Förbud?

    Gäller det även kristna kvinnor eller bara muslimer? Ska affärer få sälja heltäckande kläder? Eller bara till vissa? Hur ska dessa regler utformas?
    Upplysning
    Förbud mot slöja i skolan för omyndiga barn
    Alternativa bilder av muslimska kvinnor - nu är det bara kvinna i slöja som visas när man ska visa en muslimsk kvinna
    Hjälper kanske inte direkt, men jag anser att samtli8ga asylsökande ska få sexualundervisning. Många som kommer vet inte att kvinnor har en egen sexualitet och många vet inte att mödomshinnan är en myt
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-02-28 15:11:26 följande:
    Gäller det alla huvudbonader eller bara den muslimska? Får barn ha sjalett på huvudet?
    Det gäller alla huvudbonader som endast finns för att dela in kvinnor i ärbara och icke-ärbara, som finns för att åstadkomma könsapartheid. Tycker du att det är trendigt och snyggt med sjalett kan du ju ha det. Jag tvivlar på att du skulle ha den sjaletten på dig alltid förutom när du sover och aldrig nånsin visa dig utan.
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-02-28 15:50:50 följande:
    Jasså? Man kan ju argumentera att hela nunne-konceptet är ett förtryck av kvinnan och hennes sexualitet.

    Så vissa ska få ha heltäckande kläder men inte andra?
    Jaha, så Sverige består av 90% nunnor eller hur är det nu? Att jämföra ett ytterst fåtal kvinnor som på ett överreligiöst sektaktigt sätt stänger in sig i kloster och klär sig i medeltida kläder (FYI det finns gott om munkar också som också de har speciell religiös klädsel) med vanliga kvinnor är under all kritik och saknar verklighetsförankring! Menar du att alla svårt religiösa beslöjade muslimska kvinnor är att betrakta som nunnor?! Nunnor är ett UNDANTAG. Man blir inte nunna hur som helst. Det föregås av en massa religiösa grubblerier och man måste ha en ganska lång prövotid också innan man kan bli det.

    Jisses!
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-02-28 16:34:54 följande:
    Så: vissa ska alltså tillåtas ha heltäckande medeltida kläder men inte andra? Hur löser man det?
    Dessa vissa vistas i kloster och utgör en handfull människor i detta land. Vill du stänga in beslöjade muslimska kvinnor?
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-02-28 16:34:54 följande:
    Likväl finns det väldigt många nunnor. Skulle de vara mer frivilliga under förtrycket än muslimska kvinnor? Eller har även de ?internaliserat? förtrycket så de ser de som något normalt?

    Jag har ingen aning om hur många kvinnor som blir tvingade att bli nunnor. Däremot vet jag att även det är en sedvänja som härstammar från medeltiden och knappast är i synk med dagens svenska samhälle.

    Så: vissa ska alltså tillåtas ha heltäckande medeltida kläder men inte andra? Hur löser man det?
    Nej, det finns ytterst få nunnor i Sverige och det finns väldigt många fler beslöjade muslimska kvinnor i världen än nunnor. Har du ingen koll alls?

    Nunnor har inte haft dok sedan 5-årsåldern. De har inte känt sig tvingade att ta på sig dok för att inte bli bortgifta (nunnor lever i celibat) eller för att inte bli utstötta ur familjegemenskapen. Deras bröder har inte spionerat på dem för att kontrollera att de verkligen har dok på sig.

    Jag skulle tro att ytterst få kvinnor tvingas att bli nunnor. Snarare är det väl tvärtom. Om de blir nunnor blir det svårare för deras familj och vänner att träffa dem.

    Om samtliga muslimska kvinnor gick utan slöja, förutom ett ytterst fåtal extremt religiösa som stängde sig ute från omvärlden hade jag inte haft problem med slöja. Då hade det varit en symbol för att skilja extremt religiösa från inte lika religiösa. Nu är det istället en symbol för att skilja horor från ärbara kvinnor; det är en symbol för hela det förtryck som förnekar kvinnor, vanliga kvinnor, deras sexualitet och samtidigt gör dem ansvariga för männens. Att du inte fattar den enorma skillnaden är skrämmande!
  • K Kalle
    oanonym skrev 2019-03-01 07:23:17 följande:
    Jag tänker på det. Frågan är om de frivilligt väljer sin klädsel eller inte?

    Man får faktiskt välja att bli förtryckt, eller förtrycka sig själv, kanske man ska säga.
    Väldigt många muslimska kvinnor väljer själva förtrycket, eller rättare sagt de har internaliserat det och tycker själva att kvinnor är mindre värda (fast de uttrycker det på olika sätt) och känner sig därför inte förtryckta.
  • K Kalle
    Tow2Mater skrev 2019-03-03 20:20:39 följande:

    För män är det tydligen ok att endast visa ögonen, 869 kr.


    Jo det är ju jättemånga män som går klädda så VARJE dag VARJE gång de lämnar huset. Tror inte så många män gillat att inte kunna se ordentligt och vara instängd sådär VARJE dag hela livet faktiskt.
  • K Kalle
    Tow2Mater skrev 2019-03-03 20:20:39 följande:

    För män är det tydligen ok att endast visa ögonen, 869 kr.


    Du menar alltså att niqab, burka, burkini osv är att betrakta som maskeradklädsel?
  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-03-04 11:56:21 följande:
    Spelar det någon roll? Är det antalet gånger plagget används som räknas?
    Det är varför plagget finns och varför det används som är det viktigaste. maskeraddräkten "Spindelmannen" används någon enstaka gång på nån maskerad. Spindemannendräkten används inte för att märka och skilja ut ärbara kvinnor från icke-ärbara kvinnor. Spindelmannendräkten används inte för att åstadkomma könsapartheid. Och ja, man kan nog stå ut med att ha en sådan dräkt på sig något enstaka tillfälle, men att permanent ha sämre syn och hörsel, samt när det gäller niqab och burka även sämre rörelsefrihet ALLTID är svårare att stå ut med. Så antalet gånger har definitivt också betydelse. Sätt på dig en burka och gå omkring med den en vecka och fråga sedan dig själv om det verkligen kan vara så att kvinnor 100% frivilligt bär detta "plagg".

    Om det finns efterfrågan att köpa t-shirts med hakkors på skulle det vara OK att sälja för exempelvis HM eller Lindex?
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-03-10 15:27:42 följande:
    Du vet inte vad de kvinnor som använder hijab och burkini tänker. De kanske tänker att de tycker att den vanliga bikinin känns för avklädd, de trivs bättre i burkini.
    Givetvis. Men anledningen till att de tänker så är för att de indoktrinerats till att tycka att det är fel för kvinnor att visa hud och att det är kvinnors eget fel om män inte kan kontrollera sin sexualitet.
Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?