• K Kalle

    Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?

    Xenia skrev 2019-03-10 15:32:11 följande:
    Ja, det finns ju affärer som säljer SM-utrustning. Hur vet du att alla kvinnor som deltar gör det absolut frivilligt? Men du kräver inte att sådan utrustning eller speciella SM-klubbar ska förbjudas.

    Sportaffärer däremot säljer sportkläder. Burkini är ett bad/simplagg, så är det bara. Vilken rätt har du att bestämma hur (andra) kvinnor ska klä sig?
    Hmmm... hur många kvinnor som ägnar sig åt SM skulle bli hotade och misshandlade av sina manliga släktingar om de lät bli.

    SM är en f.ö en sexuell läggning. precis som det är en sexuell läggning att vara homosexuell.
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 07:42:44 följande:

    Stadium säljer burkinin- jättebra tycker jag. Skulle själv aldrig bada i en sån men tycker det är bra att utbudet finns för dom kvinnor som vill göra det. Det är ett statement helt enkelt att även muslimska kvinnor får ta plats, och har en betydelsefull roll i vårt samhälle även om stadiums syfte säkerligen är att få profit såklart. I och med att den muslimska befolkningen ökar så kommer ju även just den målgruppen som söker mer blygsam klädsel öka , så varför skulle inte utbudet då finnas? Om du trivs i din string-bikini vars syfte är att visa så mycket naken hud som möjligt, så acceptera att det finns kvinnor som inte känner sig bekväma med att exploatera sin kropp för vilken Kalle och Peter som helst. Dessutom är det ett utmärkt skydd mot solen! Valfrihet helt enkelt.


    Fast det är ju inte så att man är mindre muslim för att man har baddräkt. Att ständigt porträttera muslimska kvinnor med slöja, niqab, burkini osv gör ju att de muslimska kvinnor som INTE väljer dessa förtryckande plagg inte syns, inte får några förebilder!
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 07:42:44 följande:

    Om du trivs i din string-bikini vars syfte är att visa så mycket naken hud som möjligt, så acceptera att det finns kvinnor som inte känner sig bekväma med att exploatera sin kropp för vilken Kalle och Peter som helst. Dessutom är det ett utmärkt skydd mot solen! Valfrihet helt enkelt.


    Har du själv stringbikini? Om inte, har du burkini då? Eller kan det vara så att du har något annat som exempelvis en baddräkt eller en vanlig bikini - som ju 99% av alla svenska kvinnor har?

    Jag exploaterar inte min kropp när jag solar i baddräkt eller bikini på stranden. Jag njuter av solen och vill ha så lite blöta kläder på mig som möjligt. Svenska män glor inte heller lika mycket som män från Mellanöstern. I Sverige har nakenhet varit naturligt under lång tid. Förr i tiden fanns inte badkläder utan män och kvinnor badade i den lokala sjön, tillsammans, nakna. I Mellanöstern är dock sexuella trakasserier och tafsande vanligt - trots att alla kvinnor har heltäckande kläder.
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 07:49:13 följande:
    Tagga ner, jag har en egen vilja och ett eget val! Det är du som ständigt känner dig skyldig att utmåla mig till något annat!! Jag tycker inte det är FEL att visa hud, det är varje kvinnas rättighet att göra sitt val av hur mycket hud hon visar. Jag är FÖR valfrihet , FÖR en kvinnas rätt att bära vilket plagg hon så önskar. Du har ingen som helst rätt att ta det ifrån mig. Du behöver inte tala om för mig vad jag tycker och vad jag tänker. Jag tycker heller inte det är en kvinnas fel om män inte kan kontrollera sin sexualitet! Snacka för dig själv
    Är det du som är Xenia? Det var den personen jag svarade.
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 07:57:34 följande:
    Jag badar inte alls, varken i bikini baddräkt eller burkini.

    Vad har det med saken om VEM som glor på dig? Kan du inte acceptera att det finns dom som inte bryr sig om att njuta av solen utan tycker det är underbart att simma o bada i vattnet? För andra är inte nakenhet naturligt framför okända människor , alla är inte lika och det är väl tur det. Vad har du emot att kvinnor ska ha en valmöjlighet? Och du är alltså kvinna ,sjukt!
    Är du en av de som på riktigt tror att kvinnor som lever i kulturer där de måste ha slöja verkligen har valfrihet på samma sätt som du och jag?
  • K Kalle
    Maya84 skrev 2019-04-17 08:05:51 följande:
    Det är KVINNAN som Stadium anser ska skyla sig, inte mannen, Stadium vill dela upp kön i olika grupper pga religion, och då ska de också göra en för mannen, om det är för religionens skull, vilket dom inte gör. Skiter i vad man själv vill ha på sig och hur mycket man måste dölja för att man råkar vara av ett visst kön, men butiker och kedjor ska inte acceptera detta i Sverige! Dom får sy sin egen, men varför ska vi i sverige acceptera att de tar med sig sina uppdelning av kön-outfits i ett feministiskt land?? (sverige ör inte ett feministiskt land, men de vill gärna ljuga om att det är så) sånt hyckleri så det är äckligt!
    Precis. Nu har väl Stadium slutat sälja burkini, men det de gjorde var ju att advokera att det just är kvinnans skyldighet att klä sig anständigt. Så gör inte ett företag som påstår sig stå för allas lika värde!
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 08:17:47 följande:
    Vi lever i Sverige och diskuterar stadiums utbud här, håll dig till ämnet!

    Du kommer med en rad frågor men har svårt att svara på mina, hur kommer det sig??
    Jag pratar om slöjbeklädda kvinnor i Sverige så jag håller mig till ämnet!
  • K Kalle

    Apropå saker som sagts i tråden... Var ska män som inte vill visa sig i bara badbyxor kunna hitta heltäckande kläder? Män som vill "klä sig modest" eller som skäms för sin kropp och inte vill visa den.

  • K Kalle
    MsFry skrev 2019-04-17 09:26:54 följande:
    Våtdräkt?

    Långa shorts och linne?
    Då kan ju kvinnor som vill klä sig modest också ha våtdräkt... ju
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-17 09:23:55 följande:
    Du diskuterar om mig alltså! Jag kan som slöjbeklädd kvinna själv välja hur jag vill klä mig tack så mycket. Och uppmuntrar och är positiv till att andra som ger mig det fria valet!

    Ännu inga svar på mina frågor?!
    Om du indoktrinerats sedan barnsben att slöja är det enda rätta kan jag nog inte tycka att det är ett 100% fritt val. Oavsett är själva syftet med slöjan att dela in kvinnor i ärbara och icke-ärbara.
  • K Kalle
    Tow2Mater skrev 2019-04-24 20:30:36 följande:

    Okay:

    Tydligen inte okay:


    Det översta är till för att små barn inte ska skadas av solen. Det understa är till för att flickor/kvinnor inte ska fresta män, för att kvinnor ska ta ansvar för männens sexualitet och samtidigt inte ha rätt till sin egen. Ganska stor skillnad på syfte och funktion!!!
  • K Kalle
    Miina97 skrev 2019-04-24 06:51:18 följande:
    Förtryckta kvinnor ,observera att jag skriver KVINNOR och inte muslimska kvinnor, är förtryckta även om de bär bikini eller baddräkt!
    Menar du på allvar att du tror att det finns kvinnor som tvingas bära baddräkt? Att det finns kvinnor som hotas med våld eller som blir misshandlade för att de vägrar ha baddräkt eller bikini??? Menar du att baddräkt och bikini är plagg som är till för att särskilja ärbara kvinnor från icke-ärbara kvinnor? är du på riktigt???
  • K Kalle
    Xenia skrev 2019-04-20 02:09:44 följande:
    Nej, burkinin skapades för att kvinnor tyckte att vanliga badkläder visade för mycket och inte vågade bada, skulle få bada.
    Inte sant. Burkinin är skapade för kvinnor som lever i kulturer/familjer/klaner där kvinnor ska skyla kroppen och där kvinnor som inte gör det anses smutsiga och inte längre ärbara och skyddsvärda, för att de ändå ska kunna bada och simma.


Svar på tråden Stadium säljer Burkinis-rätt eller fel?