Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bf September 2019

  Sön 24 feb 2019 21:29 Läst 0 gånger Totalt 3313 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Orolig och stressad) - Visa alla inlägg
 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Sön 24 feb 2019 21:29 #1520

  Hej. Är gravid i vecka 10. Kan inte slappna av. Var gravid förra året och såg ett tickande hjärta på KUB i vecka 12. I vecka 19 när vi skulle på RUL så visade det sig att barnet dött strax efter vecka 12. Jag gick alltså 6 veckor utan att kroppen sa ifrån. Hade alla tecken kvar. Samtidigt fick jag besked om att jag hade cellförändringar som behövdes tas bort och min man blev dålig. Vi har också sen tidigare 2 barn (8 och 10 år) som tog det hela väldigt hårt. Har även varit med om en ofostrig graviditet som avslutades med skrapning. Så nu har jag svårt att vara glad och njuta. Är så rädd och har ångest att det ska hända igen och min man får också ångest när jag försöker prata om det. :( Är extremt trött och är illamående nästan hela tiden (utan att kräkas). Är så ledsen och känner mig ibland så ensam då jag inte vill ge min man ångest genom att prata om det. Har pratat med en psykolog kändes dock inte så mycket bättre när jag gick därifrån. Har fått tid för KUB i vecka 13 och extra ultraljud i vecka 16. Har ändå svårt att slappna av. Utöver detta har jag nyligen bytt jobb (provanställd) och är stressad över hur det kommer tas på jobbet när jag berättar :(

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Tis 19 mar 2019 21:13 #1882

  Gjorde KUB idag. Fick 1/20 000 på alla. Så det känns bra. Hon som gjorde ultraljudet var väldigt nogrann och visade mig allt eftersom att jag var väldigt orolig att den inte skulle leva och må bra. Tyvärr hann inte min man in för att se. Vi fick åka till akademiska i Uppsala som håller på och bygger om en massa och det fanns i stort sett ingen parkering. Åkte runt i 20 min och letade. Sedan fick min man släppa mig vid sjukhuset. Jag fick springa in och anmäla mig medan tanken var att han skulle hinna parkera medans jag satt i väntrummet. Hinner knappt komma till väntrummet innan dom ber mig komma in. Usch det var hemskt att gå in där själv med tanke på vad som hände sist. Sedan för min man som fick sitta utanför och hann tänka både det ena och det andra innan jag var klar. :(

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Tis 19 mar 2019 21:17 #1883

  Har BF 26/9 är 12+5 enligt BM, KUB ultraljudet och appar. Har även fått tid för ett extra ultraljud i vecka 16.

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Tor 11 apr 2019 20:35 #2276

  Gick in i vecka 17 idag. Känner inga rörelser alls. Är så orolig att det ska hända samma som sist när bebisen dog strax efter KUB men upptäcktes först på RUL. Ska på extra ultraljud på måndag men känner mig så nere och kan bara tänka på att jag kommer få samma besked som förra gången. Vi har inte berättat för någon ännu och har inte vågat börja planera eller köpa något ännu.

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Fre 12 apr 2019 17:42 #2283
  Anonym (Trean) skrev 2019-04-12 08:43:41 följande:

  Fick du svar förra gången varför fostret dog? Det är ju väldigt ovanligt att de dör så sent i graviditeten.


  Fick tyvärr inte det. Eftersom att det hade gått så länge utan att kroppen hade reagerat så var det många av proverna som inte gav något resultat eftersom att kroppen hade börjat bryta ner en del. Jag har även varit med om en ofostrig graviditet som inte heller upptäcktes förens runt KUB så min kropp vill inte göra sig av med saker som inte riktigt är som det ska.
 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Ons 17 apr 2019 05:39 #2330

  I måndags var jag på extra ultraljud (v 16+5). Allt såg bra ut så nu har vi berättat för barnen att om allt går som det ska så ska dom få ett syskon i slutet på september. Nu kommer jag även att berätta för chefen på jobbet. Började dock nytt jobb i januari så jag har fortfarande bara provanställning och tanken är att jag till hösten ska byta chef då man gör lite omstruktureringar vilket jag visste när jag sökte men planen var inte att bli gravid så tidigt i anställningen. Är så nervös för att berätta.

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Lör 27 apr 2019 07:36 #2403

  Har 2 barn sedan tidigare. Dom kommer vara 11 och 9 när lilla syskonet kommer. Så det är ett stort hopp mellan dom. För vår del kommer de att helsyskon. Av många inom sjukvården så får jag frågan om det är samma pappa eftersom att det är så stort glapp mellan och väldigt förvånade miner när jag säger att det är samma pappa.

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Lör 27 apr 2019 08:37 #2405
  September89 skrev 2019-04-27 07:49:13 följande:

  Vad märkligt att personer inom vården, eller andra personer för den delen, ställer en sån fråga!


  Ja jag blev lite förvånad när jag fick frågan. Kan förstå frågan denna graviditet eftersom jag hade ett relativt sent MA förra året som upptäcktes först på RUL och läkarna verkar tycka att det är ovanligt att ha 2 friska barn och sedan ett MA utan att hitta en förklaring och verkar vilja hitta förklaringen i att det är två olika pappor. Men jag fick frågan och de förvånade minerna redan förra graviditeten innan man upptäckte MA:t
 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Tis 30 apr 2019 07:31 #2416

  Har faktiskt inte ens ställt mig på vågen. Känner att jag är så orolig för andra saker så jag vill inte lägga på stress över vikten också.

  Jag har i alla fall berättat för några på jobbet som behöver veta för planering eftersom att hitta en vikarie kan ta upp till 5 månader. Dom flesta tog det bra. Var väldigt orolig med tankte på att jag bara har en provanställning.

  På fredag ska vi på RUL, är så nervös för att vi ska få samma besked som förra graviditeten. Har varit på extra ultraljud i vecka 16 och allt såg ok ut men tankarna försvinner ändå inte.

  Känner inte jätte mycket rörelser och dom jag känner är jag alltid lika osäker på om det är gaser eller muskelryckningar. Har tidigare haft massa muskelryckningar så man har trott att jag varit gravid.

 • Anonym (Oroli­g och stress­ad)
  Återställ
  Tis 30 apr 2019 08:22 #2419

  [quote=79595583][quote-nick]Anonym (chockad!) skrev 2019-04-30 08:08:52 följande:[/quote-nick]Det är så många i tråden så har tyvärr inte koll på alla. Vad har hänt på RUL förut? VIlken vecka är du i nu?[/

  Förra RUL upptäckte man att bebisen inte hade hjärtljud och hade stannat upp strax efter KUB. Kroppen visade dock inte att något var fel. Och jag hade dom där muskelryckningarna som kändes som fosterrörelser.

  Nu är jag i vecka 19 (18+5)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll