Inlägg från: FruW85 |Visa alla inlägg
  • FruW85

    Bf September 2019

    Tigerkvinna skrev 2019-02-01 07:09:22 följande:

    Från vilken dag i cykeln är det översta taget? När dom ändå ligger sådär så ser ju ändå stegringen bra ut. Du kanske helt enkelt inte gått så långt som du trott? 


    Det kan ju påverka testen att dom legat ute i minusgrader. Jag har faktiskt köpt mina direkt på apotek och sedan haft dom i en varm innerficka. 


    Skulle absolut testa med ett cb dgitialt och hålla testet varmt =)


    Äl+17. Testade med ett från rfsu på äl+12 och såg något svagt, svagt så tänkte sedan att jag inte borde gått kortare tid än jag trott eftersom det inte borde synts något alls då? Fast det kanske var ett sådant där ökänt spökstreck då haha... Plus att jag tempar, så jag borde ju inte fått högre temp långt innan äl =/ Jag vet inte alls..får nog helt enkelt hoppas på att jag inte gått så länge trots allt.. Får nog prata med gyn idag och se vad dom tror =/ 
  • FruW85
    Jojjans skrev 2019-02-01 07:11:09 följande:
    Glöm inte att vi alla är olika och det är otroligt stora variationer i hur mycket hcg som uppmätts hos olika personer. Det behöver verkligen inte betyda att nåt är fel! Läste om någon på FL som hade fått ?gravid 2-3 veckor? när hon var i typ vecka 7, men ändå fått ett friskt barn.
    Åh, det låter ju lite upplyftande iaf :) Svårt dock att inte tänka annat än katastroftankar när man precis haft ett MA.. Hade tänkt försöka vänta så länge som möjligt innan ett tidigt ultraljud, men jag ska nog försöka komma dit så snart som möjligt ändå haha.. Så får jag iaf veta om det finns något levande där inne... Fy fan alltså.. så psykiskt påfrestande det kan vara att försöka skaffa barn..
  • FruW85
    Jojjans skrev 2019-02-01 07:51:35 följande:
    Jag förstår verkligen oron, jag har haft två missfall på rad och inga barn sen tidigare. Det första missfallet var i vecka 16, efter ett positivt KUB, så ett positivt test eller fina stegringar är inte automatisk = barn för mig. Det är bara att försöka vara glad så länge det varar, det finns inga garantier. Men glöm inte att det KAN gå bra också :)
    Ja, det är ju lätt att börja noja..om det ens kan bli några barn =/ Det känns ju väldigt avlägset just nu..Fyller 34 i år också så den stressen börjar ju komma smygande =/ Nej, jag togs ju helt på sängen när jag gjorde KUB och då var testet så starkt som det bara gick.. Man kan inte lita på kroppen alls utan bara hoppas på det bästa.. Så länge det stegrar, tempen är hög och jag inte blöder så känns det ju positivt om man ser till ett vanligt missfall, men MA vet man ju aldrig.
    Tyvärr.
    Jag hade mailat dom igår om privat ultraljud, där jag gick när jag upptäckte mitt MA, så dom ringde faktiskt precis upp. Dom verkar räkna på ett helt annat sätt än alla sidor på internet för enligt henne är jag i v5 nu om jag hade äl den 7e ...Jag fick en tid om 2 veckor i alla fall. Två långa veckor..Så nu ska jag väl bara försöka slappna av så gott det går och hoppas på att jag inte börjar blöda..
  • FruW85
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-01 08:29:27 följande:
    vilken vecka är du i om du räknar på ditt sätt?
    Jag borde vara i vecka 6.
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-01 08:30:40 följande:

    Börjar noja om MA nu när alla berättar om att de haft symtom och visat positivt på stickorna mm!!


    Jag är i v 8, går in i v 9 i helgen. På måndag ska vi på vul!!!


    Är det inte lite mer "säkert", om man nu får se ett tickande hjärta på måndag, att det ska gå vägen??



    Försök att inte oroa dig i onödan. Det KAN hända, och tyvärr så där det ju ofta så grymt att man inte märker av det själv, men det är ändå större chans att graviditeten faktiskt går som den ska :) 
    Ja dom säger det, har man sett ett tickande hjärta så är inte risken lika stor att det kommer gå fel :)
    Jojjans skrev 2019-02-01 08:33:48 följande:
    Kan det inte vara art hon menade vecka 5+? Alltså vecka 6? Om jag fattat rättning borde du vara i vecka 6 och dom brukar inte vilja göra vul innan vecka 8, så det låter rimligt.

    Jag hade äl 2/1 och är idag 6+2.

    Och jag förstår att åldern stressar, jag fyllde nyligen 33 och har också haft panik över det, men inser ju att det går att få barn i mååånga år till. Det blir till det bästa till slut! Och när du väl träffar ditt barn kommer du vara glad att det blev just som det blev <3
    Jag tänkte det först, men hon erbjöd först en tid i början på veckan efter det men sa att vi kunde testa då, dvs v7, iom att jag var orolig. Hon förklarade att dom egentligen gör från v8 så hon kommer testa först med vanligt ultraljud men att det kanske blir vul om det inte fungerar. Som tur är så blir det ju fel åt "rätt" håll, så jag borde ju inte riskera att ha gått för kort tid i alla fall? Eller så missuppfattade jag henne helt, det är ju också en möjlighet :)

    Ja, man hör ju mycket skrämselpropaganda om åldern, men än så länge är det ju egentligen inte SÅ farligt. Tänker bara spontant på en kommentar jag fick när vi berättade om förra graviditeten. "Åh grattis! :D Jag trodde aldrig ni skulle skaffa barn eftersom ni är så gamla! " Jo men tack liksom..he he....
  • FruW85
    Jojjans skrev 2019-02-01 09:08:29 följande:
    Fy vilken okänslig kommentar! Egentlgen tycker jag inte att min kropp känns gammal, och under året som gått har jag blivit gravid 3 av 5 försök, så jag är inte särskilt orolig lver fertiliteten. Det är mer att jag känner mig lite försenad till livet eller vad man ska säga. Jag har länge velat ha barn och trott att det skulle hända många år tidigare. Många av mina vänner har redan två barn. Känns lite tufft att vara sist på bollen ungefär... men jag försöker tänka att när jag om 30 år tittar tillbaka så kommer det kännas som att det blev precis som det skulle bli och att jag fick just MITT/MINA barn för att jag väntade.
    Ja..jag förstår ju att den inte var menad illa, men vad sjutton.. ? Ja, jag blev gravid på första försöket när jag väl började tempa (efter 7 månader totalt efter jag slutat med p-piller) och nu igen på första försöket efter mitt MA, så det känns ju som att jag i alla fall kan bli gravid.. Frågan är ju bara om min kropp vill behålla det =/ Min mamma har fyra barn utan missfall och min (lilla)syster 3 utan missfall så ser man det så så borde det ju gå.. =/ Ja, jag hoppas ju att man sitter där om x antal år och har sin familj och inser att allt blev perfekt till slut ändå :)
  • FruW85
    balosi skrev 2019-02-02 00:33:38 följande:

    Hej alla.

    Jag är gravid med mitt andra barn i vecka 10. Jag läste nyss att kub-testet inte längre erbjuds till alla gravida där jag bor, utan bara om man är 35 eller äldre när barnet föds (jag är 32). Hur tänker ni kring det (om ni drabbas av liknande restriktioner)? Är ni lugna med att risken för kromosomavvikelser ändå anses liten eller gör ni kub-test privat?

    Under min första graviditet ingick testet för alla och jag gjorde det då.


    Här erbjuds inte heller KUB till alla, jag tror man ska ha fyllt 35 när man blir gravid om jag inte minns fel. Jag var två år ifrån det när jag blev gravid i höstas så vi valde att göra det privat. Vi fick bara RUL här så vi ville ändå boka in ett privat ultraljud däromkring för att se att det faktiskt var något, plus att jag är orolig för att något ska vara fel. Då kändes det inte som att det var så mycket extra att betala för kub jämfört med om vi bara tagit ett ul, helt klart värt det för oss.
  • FruW85
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-01 21:42:00 följande:

    Tycker mina symtom börjar klinga av!!! då blir man ju skitnojig!!!! :o


    Är i v 7+5 idag och de borde väl inte klinga av riktigt än???


    Mindre ont i boobsen i dag och lite mindre illamående (har dock köpt illamående band i går, men tyckte inte de hjälpte så mkt igår)....bör man vara orolig???


    Det är samma här, nojar också hela tiden (var helt övertygad om att jag skulle få missfall igår tex), men jag lärde mig sist att man verkligen inte kan gå efter symtomen. Då hade jag en massa symtom, men visade sig att jag råkat ut för ett MA. Mina symtom försvann under typ 3 dagar, men kom tillbaka. Däremot så känner jag folk som känt av extremt mycket symtom hela graviditeten, folk som inte haft i princip några symtom alls och så ett gäng där symtomen kommit och gått. Mina symtom, eller att dom försvann och kom tillbaka, hade alltså troligtvis inget att göra med hur bra/dåligt min graviditet gick.. Man kan bara försöka hålla sig lugn och hoppas på det bästa :)
  • FruW85
    caramia skrev 2019-02-02 09:59:03 följande:

    Är ni sugna på nåt särskilt än? Här dricker jag massor av kall Bravo äppeljuice. SÅ gott! Funderar på om det kan vara cravings redan? Brukar aldrig vara särskilt förtjust i äppeljuice annars nämligen. Är i vecka 7.


    Nej inga direkta cravings än..sist började jag gråta för att jag var så sugen på choklad (kändes väldigt märkligt - trodde cravings var lite av en myt haha) och jag åt väldigt mycket päron. Nu tycker jag att majs (läste dock att man inte ska äta konserver så undviker det...) och rostad lök är rätt gott - något jag inte gillar i vanliga fall men annars är jag så sjukt osugen på mat. Mitt favorit-te smakar inte alls gott längre... Åt fläskpannkaka igår och tyckte det luktade sura strumpor.... Är nästan konstant lite illamående (tillräckligt för att tappa matlusten, men för lite för att det ska kännas som att jag mår "tillräckligt" illa haha)
  • FruW85

    Tog ett nytt test i morse och dom tre senaste testen är lika starka...eller svaga, beroende på hur man ser det. Misstänker alltså att hcg inte ökar så som det borde.. Skickade ett meddelande till min mvc så väntar på svar från dom. Googlade så klar på det efter och fick upp mycket information om utomkvedshavandeskap och nu känns ju min ryggvärk jag hade till och från förra veckan helt plötsligt värre ..Plus det faktum att jag inte haft lika mycket symtom den här gången. =/


  • FruW85

    Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat en hel dag på gynakuten.. Började blöda lite i morse och i kombination med ont i ryggen och väldigt svaga test (+ eventuellt t.o.m svagare idag) så kändes det värt att åka in..efter många om och men..

    Försökte först få tag på min mvc men kom till telefonsvarare som sa att dom skulle ringa upp vid 15-16.. en halvtimmes kötid till 1177, försökte ringa till gynakuten men dit kunde man tydligen inte ringa och dom ville inte att man kom dit utan remiss/ha pratat med sin vårdcentral, det privata stället vi var på sist hade inte tid och när vi till slut kom fram på 1177 så tyckte dom absolut vi skulle kolla upp det och hänvisade till NÄL..där sa en telefonsvarare att dom inte tog emot fler samtal för idag.. så vi åkte helt enkelt till gynakuten ändå. 

    Just det där med att mina test fortfarande är svaga och möjligtvis håller på att bli svagare är ju en stor varningsklocka. Dom kom iaf fram till att jag troligtvis är i v 6+0, samma som jag gissat på, och förvarnade att risken var stor att dom inte skulle se något på vul. Vilket dom inte heller gjorde. Inget över huvud taget... Hon sa dock att det inte såg så lovande ut eftersom man enligt henne borde sett NÅGOT mer.. det positiva är att hon inte såg någon vätska och att jag hade ont på den sidan som ägget troligtvis inte släppt på, så risken för utomkveds var iaf inte SÅ stor. Jag fick ta en himla massa prover, bla hcg som jag ska dit på torsdag och ta igen..så då får jag svar på om det är normalt i alla fall. Dom var i alla fall supergulliga på gynakuten så det var ju skönt iaf.

    Det troliga just nu är alltså att det gick åt helvete den här gången också =/ Känns så himla hopplöst, men det var iaf lite lättare när man inte såg en liten en där på skärmen..


  • FruW85
    Elcca skrev 2019-02-05 09:52:47 följande:
    Jag beklagar detta så mycket!! Jag vet hur det känns att ständigt bli besviken (ivf:are). Det jag kan trösta med är att inte ge upp! Förr eller senare så blir det ett plus som vill stanna! Håll fast vid den tanken och hoppas! Även om det känns hopplöst just nu, så kommer det inte vara hopplöst nästa gång! Stor kram till dig. <3
    <3 Jag hoppas det.. så frustrerande bara när det verkar gå så bra för alla andra kring en.. =/ Blir lite stressad iom att jag fyller 34 i år och 2 av 2 graviditeter gått åt helvete nu =/
    Jojjans skrev 2019-02-05 10:54:55 följande:
    Så ledsamt att höra :( tur ändå att det låter som att dom tagit dig på allvar och gör ordentligas mätningar så dom kan komma med klara besked. Och skönt mitt i allt sorgligt att det inte verkar vara utomkveds. Stor kram! Du kommer ta dig genom detta <3

    Ja, det känns riktigt skönt. Har hört så mycket dåligt om gynakuten men fick verkligen jättebra hjälp, så det är jag väldigt tacksam för:) Det känns som att jag kommer kunna ta det här lite bättre än förra gången, men jag hoppas ju det blir tredje gången gillt sedan, annars vet jag inte vad jag gör =/ Då börjar jag ju fundera över om jag öht klarar av att behålla en graviditet..
    Kram<3

    Hoppas det går vägen för er :)
  • FruW85
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-05 16:19:57 följande:
    Hej! Såg dom hinnsäcken?

    Hur kom dom fram till 6+0.

    Räknade dom efter sista mens eller mätte dom hinnsäck?
    Nej, hon såg bara en tjock slemhinna, inget annat. Jo, gulkroppen också. Men i övrigt inget alls =/ Hon utgick från när jag plussade, men det stämmer även med när jag enligt tempningen hade äl (möjligtvis att jag kan ha haft äl 4 dagar senare)
  • FruW85
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-05 16:19:57 följande:
    Hej! Såg dom hinnsäcken?

    Hur kom dom fram till 6+0.

    Räknade dom efter sista mens eller mätte dom hinnsäck?
    Ska tillägga också att hon sa att det så klart är osäkert hur långt gånget jag är/bör vara och att det var något hon utgick från just nu. Ska tillbaka imorgon kväll och ta hcg-prov så baserat på vad dom visar så går dom vidare från det.
  • FruW85
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 08:50:26 följande:
    Men fy det låter jobbig och konstigt.. Är du säker hon inte såg hinnsäcken? Var det inget svårt runt/ovalt på skärmen? Gulkroppen borde väl inte ens ha vuxit sig så stor att man kan se den om den inte ligger i en hinnsäck..hmm..?
    Nej, hon såg ingen hinnesäck alls.. bara att slemhinnan var tjock.. Jag såg inte heller något som skulle kunna ha varit något...Jag tyckte visserligen att allt såg ut som en grå massa och förstod knappt vad hon såg när hon visade mig vad som var vad där inne, så jag såg verkligen ingenting =/ När mitt MA upptäcktes och den var 8+5 såg jag ju väldigt tydligt att det var något där och någon antydan till liknande bild fanns inte alls... Har tittat på bilder på tidiga ultraljud och såg inget likt dom bilderna.. =(
    Du tänker kanske på gulesäcken? För någon sådan syntes inte heller =/

    Så enda anledningen till att det inte skulle kunna vara kört är ju att jag är mycket kortare gången än jag tror, men det stämmer ju inte in på när jag plussade och att testen stegrade lite ett tag för att sedan inte öka mer och fortsätta vara ljusa =/ Jag ska ta andra hcg-testet ikväll så jag gissar på att jag får svar på vad dom visat imorgon.. Jag har inte vågat testa själv mer eftersom sista testet var lite svagare än de innan =/
  • FruW85
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 09:15:49 följande:
    Åh det låter inte bra då..va ledsamt! Men som en liiiten tröst kan jag berätta att både min yngsta son som nu e 5mån samt bebisen jag har i magen nu kom till direkt efter tidiga missfall månaden innan. Missfallet var bara i v 5-6 och förlossningen kom bägge gångerna efter bara 2v. Och jag är typ..gammal.. Så det kan med tur vara så att om det går åt pipan med en graviditet så kan en ny komma väldigt fort!

    Beklagar även till Caramia och hoppas kunna ge lite hopp!

    Kramar från mig
    Ja, jag har hört att det ska vara enklare direkt efter ett missfall (även om det tydligen inte gick vägen för mig den här gången =/) så förhoppningsvis blir jag gravid på första försöket igen efter det här.. tredje gången gillt :) Tack och lov så verkar det ju inte vara så mycket som ska ut den här gången (om man ska tänka positivt..)
  • FruW85
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-06 10:03:25 följande:
    Ja det är sorgligt o tufft oavsett hur tidigt det är! Som du säger så kanske kroppen reagerar som att det vore en vanlig mens o släpper ett ägg som vanligt ett par v efter.

    Mellan 2015-2017 fick jag 8 tidiga mf i v 5-6..

    Efter att min yngsta son föddes för 5månader sen så har jag fått 2 tidiga mf i v 5 och nu är jag gravid i v 11.

    Va typ inställd på att det inte skulle gå vägen..men efter v 6 så känns det lugnare då jag aldrig fått mf så sent iaf..
    Ja, för mig tog det ungefär tre veckor efter att jag slutat blöda till jag fick ägglossning. Jag väntade alltså inte in mensen efter förra missfallet utan blev gravid direkt.

    Åh, fy vad jobbigt med så många missfall =/ Håller tummarna för att det går vägen den här gången och det låter ju väldigt lovande att det gått så långt :)

  • FruW85
    Jojjans skrev 2019-02-06 10:40:23 följande:

    Jag tyckte bim-januari-tråden kändes helt fantastisk då det var såååå många plus där! Men nu upplever jag istället att det är otroligt många fler missfall i den här tråden än i andra BIM-trådar jag varit med i. Både en turmånad och otursmånad helt klart.

    Förutom att jag verkligen lider med er alla som det inte går vägen för så blir jag också påminnd om hur skört det är, och hur mycket som kan gå snett. Får se om jag kanske försöker ta en liten paus tills jag sett hjärtat på ul, blir så otroligt stressad av allt nu.


    Det är ju lite det "farliga" med att det fortfarande är så tidigt =/ Jag var med i en fb-grupp min förra graviditet.. ca 60 medlemmar och det var i princip någon varje dag som droppade av pga missfall dom tre veckorna jag var med, så man insåg ju hur vanligt det faktiskt är :( inte alls bra för psyket om man redan är nojig =/
  • FruW85
    Jojjans skrev 2019-02-06 11:24:46 följande:
    Ja verkligen. Men har varit med i 3 BM-trådar nu och såhär tätt mellan missfallen har jag inte upplevt att det varit tidigare... jag går som på nålar.
    Konstigt. Undra om det är något som påverkar...årstiden? Förstår det :( Håller tummarna för dig!
Svar på tråden Bf September 2019