• tesselessan

    En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker

    Hej. 
    Jag hoppas in i denna tråd för att hitta någon att prata med. 

    Jag är 34 och min man är 31, vi har varit tillsammans i 11 år snart, har en dotter som är 2,5 och har försökt i ett år att få ett syskon, första barnet blev till utan att ens försöka. så detta år har tagit enormt hårt på mig. Var hos gynekologen i torsdags och han säger att jag har väldigt få äggblåsor för min ålder. vi ska utredas mer men d jag förstår så måste jag gå ned 15-20 kilo i vikt för att få någon vidare hjälp. Vi kan dessutom inte få mer hjälp via landstinget för vi har redan ett barn och måste då betala allt själv. 
    Jag har varit överviktigt hela mitt vuxna liv så att gå ned 15 kilo känns nästintill omöjligt. För det räcker inte med att "tänka på kosten och röra på sig". 

    Idag kom en kollega och berättade att hon var gravid och jag hade sådan lust att bara skrika rakt ut. 

  • tesselessan

    Vi har precis börjat med ÄL testerna, för att se om jag har någon ÄL. Ville inte börja dem innan för jag skulle bli så besatt och fixerad vid dem på ett sätt som kändes destruktivt. Kommer nog rasa ihop totalt om det visar sig att jag inte har någon ägglossning.

    Positiv nyhet är attt jag vägde mindre än vad jag trodde, så nu är det bara 10 kilo att gå ner, inte 15-20. Jag väger mig aldrig så jag bara chansade vad jag kunde väga och la till lite extra. 10 kilo känns hanterbart. Behöver ändå gå ned 20 kilo men magiska linjen för att få hjälp går vid 10 kilo.

  • tesselessan

    Inte skrivit på ett tag. Har testat i 2 veckor för att se om jag har någon ÄL, och vet att jag gjort det i onödan för jag fick mens för 5 dagar sen. Men jag tänker alltid att jag är en av dem som har väldigt ovanligt tidig/den ÄL i relation till mems. Jag är så extremt trött på att inte se något andra streck på stickan. Hur orkar man? Förra mensen var 4 dagar sen oxh jag hade alla tecken - illamående, ömma bröst, kaffe smaka skit och jag tog ut segern i förskott och bröt ihop TOTALT när mensen kom. Det var brutalt. Nu väntar vi på en ny tid hos gynekologen för fler tester.

    Jag har ju övervikt att tampas med men det verkar som jag bara har 5 kilo kvar till BMI på 35 som är gränsen, inte 15 kilo som jag trodde först. Det är ju positivt. Har lagt om kosten och börjar träna så jag hoppas att jag man komma med till BMI på 30, men det räknar jag inte med. I och med att målet med viltnedgångne är så tydlig - barn! så är det enklare att att avstå från socker och fet mat.

  • tesselessan
    Missjaas skrev 2019-02-16 20:52:38 följande:
    Vet hur tufft det är när man aldrig får det där jävla dubbla strecket på ÄL-testen. Testandet skenar iväg och vips så var ena paketet slut på ingenting.

    Vad härligt med det beskedet. 5 kilo fixar du! Har du provat viktväktarna? Jag och min sambo gick med andra veckan i januari och jag har på 5 veckor gått ner 6,5 kilo utan att egentligen sakna någonting så kan verkligen varmt rekommendera det. Tycker du är superduktig som kämpar på och målet mot en mer hälsosam livsstil är ju en stor vinst även det:)
    6.5 kilo på 5 veckor är också fantastiskt bra jobbat. jag har  hört mycket gott om viktväktarna men känner att räkna kalorier och points inte är något bra sätt för mig, fastnar lätt och det kan bli något tvångsmässigt i det för mig. Jag vet ungefär vad man ska äta, var med i itrim förrut och fick mycket goda råd där. de har metoden handflator och knytnävar för att lägga upp portionerna efter din egen kropp. Så jag kör nu stenhårt med halva tallriken grönsaker/frukt i varje måltid, men det är svårt vid frukost och mellis, och spelciellt när man är trött och bara vill slänga ihop en snabbmiddag hemma och ett halv ekande kylskåp. nästa steg är att äta baljväxter eller linser flera måltider i veckan och försöka sluta med såser. Det blir att utesluta socker helt i veckorna,  får äta 1dl godis/snack/efterrätt en gång i veckan är det tänkt. Åt en semla i lördags för jag hade tränat så väldigt bra men fick lite lätt ångest över det.

    Sen är det 10 000 steg om dagen som gäller och träna 3 dagar i veckan. på veckordagarna kommer jag upp i 12 000 steg men det är tackvare en lång väg mellan hem- dagis-buss. Det är svårare under helgerna att få ihop det så det får bli mycket långpromenader till lekplatser lite längre bort. 
  • tesselessan

    Färgrester finns det på testerna. Det existerar ju inte på gravtesterns sv samma typ. Fick ett svagt streck idag för första gången och blev glad för jag tänkte att det innebar att ÄL var på gång och att jag alltså har ägglossning.

  • tesselessan

    Okej - en fråga angående ÄL testerna.

    Svagt streck fattar jag som det inte betyder Ägglossning. Men efter att haft ingen streck i 2 veckor borde väl svagt streck innebära att Ägglossningen är på gång? Eller?

  • tesselessan

    Idag var det inget streck alls så jag antar att det inte är något på gång, eller så har jag ägglossning nu.

    Jag brukar alltid ta testen vid 19-20 på kvällen för det är enda gången jag inte kista på 3-4 timmar, för jag vill inte ta dem på jobbet direkt. Hur noga tror ni att det är att det ska ha gått 4 timmar?

  • tesselessan

    Åhh jag blir galen på denna väntan. väntan på tier hops gynekolog. väntan på ÄL väntan på mens. 
    Jag vill bara vara gravid. nu. 
    plågar mig själv genom att sittta och drömma om gravidkläder jag ska köpa. för gravidbyxor är bland det skönaste jag har haft på mig. 

    Vi skulle ha träffat gynekologen igår men de avbokades pga gynekologen var sjuk, och jag blev sänkt av det. nu blir det än längra väntan och mer nerver. min man var jättenervös innan det för det är hans tur att lämna prover och jag tror det är en större smäll för hans manlighet om det är fel på hans simmare än vad det är för mig och mina ägg. Nu börjar han på allvar känna att det verkligen är dags för ett syskon till vår dotter. 

  • tesselessan
    Anonym (2årärlänge) skrev 2019-02-27 12:14:25 följande:
    Det var modigt, jag törs inte ens kolla på grejer som har med sånt att göra. Ett plus kommer inte ens betyda barn för mig eftersom den enda erfarenheten jag har är att det blir missfall.. läskigt att man tappar hoppet.

    Fy fan för väntan, min skräck var också avbokade tider när vi skulle lämna prover. .
    Modigt skulle jag inte kalla det. självdestruktivt snarare. Blir ju så extremt ledsen varje månad mensen kommer. Vet inte hur många gånger jag skapar önskelistor hos olika klädföretag för att sedan arg radera det när mensen kommer och sen lagom 1 vecka innan mens vara där igen och lägga till favoriter. och då är jag inte ens intresserad av kläder i vanliga fall.
    men jag har blivit bättre på att undvika det. förra gången när mensen var 4 dagar sen och jag hade alla symtom för graviditet så var jag såsåssåååååååå nära på att faktiskt beställ hem massa kläder. och det knäckte mig nästan. 

    min familj försöker locka med mig till ullared men jag har  regel att jag inte ska åka dit förrän jag är gravid nästa gång och jag börjar få  slut på ursäker till att inte följa med för jag älskar ullared. 
Svar på tråden En tråd för oss frustrerade som försöker och försöker