• Anonym (Sur)

    Bittra människor som stör sig på småbarn...

    Kan inte ni bittra människor som stör er på småbarnsfamiljer flytta till en annan planet där ni kan tjura ihjäl er?? Det hade varit en god tjänst för mänskligheten. För guess what? Barn ingår i den här världen och har också rätt att höras och synas.

  • Svar på tråden Bittra människor som stör sig på småbarn...
  • Voluptuous Shalimar
    Anonym (anonymt) skrev 2019-01-10 21:39:09 följande:

    Kan någon förklara för mig hur man som barnfamilj kan ha det så barskrapat i hemmet att det inte finns minsta smula mat att uppbåda?

    Jag kan inte förstå hur man i denna tidsålder, när du kan få din mat hemkörd från affären inom 24timmar, kan vara så jättetvungen att genomföra en tripp till affären. (Märk väl, genomföra, inte påbörja/försöka...) Hur kan familjen vara tvungen att svälta under de närmaste 24 timmarna om man faktiskt behöver ta sin skrikande unge under armen och gå hem i ogjort ärende?


    Mitt ena barn skrek VARJE gång vi gick till affären. Vi hade ingen hemkörning då. Jag måste handla ibland.
  • Anonym (Arg granne)
    smulpaj01 skrev 2019-01-11 11:57:30 följande:

    Men åhhh....Jag kommer ihåg din tråd och tyckte så synd om dig/er. Hur är det nu? Lugnat ner sig?


    Tack! Vad fint av dig.

    Nu är det normal-läge kan man säga. Lugnt när de är i skolan men fullt ös mellan kl16-23

    Har pratat med föreningen men de ska ta det på styrelsemötet i januari så jag vet inte mycket än.

    Däremot hiphoparen har tydligen rivit alla väggar i lägenheten så det är därför hans är så dåligt isolerad. Han har fått klagomål från flera eftersom hans musik hörs i hela trappen. Han har lovat att byta till en säkerhetsdörr (hjälper inte mig men dock..)

    Jag har börjat titta på andra bostäder. Jag o min pojkvän/sambo är inte officiellt sambos sp vi har pratat om att köpa nått gemensamt o flytta ihop på riktigt. Men tycärr så har värdet på min lägenhet sjunkit.

    Tack för omtanken! Man får sällan reda på fortsättningen/slutet i trådar
  • Voluptuous Shalimar
    sextiotalist skrev 2019-01-11 12:07:52 följande:

    Ha tröst, dessa egenskaper kan bli tillgångar, jobbigt för föräldrarna innan. Sonen har varit jobbig på ett annat sätt, verbal, ifrågasättande, och hög integritet. Det har varit utmanande på ett annat sätt, men han har stor glädje av dessa egenskaper som vuxen,


    Dessa tre egenskaper har min äldsta också. Hon frågar varför? tills jag inte kan svara längre...
  • Studentpappa
    Voluptuous Shalimar skrev 2019-01-11 12:04:03 följande:
    Jag har läst hela skalan, från Eberhart till Juul, och är således påläst om lågaffektivt bemötande. Det är det jag försöker använda, men mina ungar är envisa och temperamentsfulla som få.
    Ja då har du ju koll redan
    Ride it like you stole it
  • Anonym (?)
    Anonym (förbannad) skrev 2019-01-11 07:25:15 följande:

    Det är inte mitt ansvar att barn beter sig illa eftersom jag inte valt att skaffa dem. Föräldrarna har valt att skaffa barn (vilket de enbart gjort av egoistiska skäl och inte för samhällets skull, även om en del vill få oss att tro det), alltså är barnens uppförande deras problem. Sjukdom eller handikapp är inget val, jämställer man att ha barn med att vara sjuk eller handikapp tycker jag synd om barnen vars föräldrar har en sån inställning till dem.


    Det är inte ditt ansvar men du har inte så mycket annat val än att acceptera att de finns. Precis som att andra accepterar att du finns. Lite märkligt påstående att de har skaffat barn av egoistiska skäl, individer skaffar ju avkomma oavsett art, det är ju så det funkar. Det är väl varken av egoistiska eller altruistiska skäl.

    Sedan var det inte så att Simma likställde att ha handikapp med att ha barn. Utan snarare pekade på att man kan dra paralleller mellan att VARA barn och att ha andra svårigheter. Detta eftersom att barns hjärnor inte är utvecklade som en vuxens.

    Alla vill att deras barn ska vara snälla och glada. Men om man vet något om barn så vet man att man inte kan förvänta sig att de ska vara glada hela tiden. När de är jobbiga gör man sitt bästa. Givetvis finns det olämpliga föräldrar också. Men poängen är att om du går förbi ett gnälligt eller tjurigt barn i en affär så är inte det bevis på att barnet är "ouppfostrat". Du ser någon minut av ett lösryckt sammanhang och du vet inte så mkt om föräldern utifrån detta.
  • Anonym (?)
    Anonym (Arg granne) skrev 2019-01-11 11:05:08 följande:

    Konsekvenser!!! Jag har alltid följt upp allt jag sagt till min dotter. Det räckte med att säga till en gång så slutade hon. Det var inte värt konsekvenserna. Både jg och pappan var lika i vår uppfostran. Båda lika konsekventa och rättvisa. Utan våld!!! Så ni inte misstolkat. Hon är ung vuxen nu, men är respektfull mot alla och väldigt ödmjuk och fantastisk.


    Så skönt för dig. Alla barn har dock tyvärr inte lika bra impulskontroll och samma temperament.
  • Anonym (?)
    Anonym (Stör mig på) skrev 2019-01-11 11:05:01 följande:

    Vissa föräldrar klarar det bättre än andra.

    Tyvärr verkar alltför många inte ens intresserade av att försöka. Det egna livet, mobilen och sociala medier, verkar prioriteras före barnen.

    Vissa här verkar lägga större vikt vid att bortförklara sitt eget bristande föräldraskap, att skylla ifrån sig och hitta bortförklaringar, i stället för att intressera sig för att lyckas bättre i sitt föräldraskap.

    Som sagt, jag stör mig aldrig på barnen men allt oftare på deras föräldrar... 


    Haha, du kanske ska komma ner från din höga häst? Vem här i tråden är en dålig förälder menar du och hur kan du veta något om det?
  • Anonym (?)
    Studentpappa skrev 2019-01-11 11:09:27 följande:

    Precis som jag tidigare skrev, det går att sparka en hund till lydnad.. Hon gör som ni säger för ni hotar med diverse repressalier. Är det ett optimalt sätt att uppfostra barn tycker du? 

    Jag är ingen ängel själv och kan utan omsvep erkänna att jag ibland hotar med diverse repressalier om de inte skärper sig och slutar med vad jag för stunden tycker är fel. Men jag känner mig alltid misslyckad efteråt, det kanske är skillnaden mot att tycka att det är så man ska göra.  


    Samma här. Kan absolut tappa humöret och hota med det ena och det andra. Med det är liksom inte det som jag strävar efter att göra med tanke på att det bara leder till eskalerad konflikt.
  • Anonym (Arg granne)
    Anonym (?) skrev 2019-01-11 20:07:46 följande:

    Så skönt för dig. Alla barn har dock tyvärr inte lika bra impulskontroll och samma temperament.


    Nej det vet jag. Uppenbarligen när man läser här...

    Hon hade oxå temperament och hittade på dumheter men det fick alltid konsekvenser som hon inte tyckte var värt det. Naturligtvis fick hon visa känslor och göra sig hörd. Och hon fick se oss vara osams och göra dumma saker som vi fick ursäkta sen. Men att följa upp en handling som inte är önskvärd ska alltid göras, och där brister många föräldrar. Med full förståelse! Vi är bara människor. Men att vara förälder är (mer än) ett heltidsjobb. Missköter man sitt jobb så får man inte heller betalt.
  • Anonym (?)
    Voluptuous Shalimar skrev 2019-01-11 11:56:46 följande:

    Jag har sänkt rösten, höjt rösten, förklarat, sagt att man inte får skrika här, hotat. Jag har kramat, lyft upp, tagit emot slag och sparkar, blivit riven, biten, skallad. Suttit på huk och försökt få ögonkontakt. Allt detta både i och utanför affären. Men min äldsta kunde hålla på i mer än en timma. Ofta slocknade hon när utbrottet var över.

    Jag lärde mig snabbt att om vi skulle få hem mat så var det bara att bita ihop och skynda sig och tala lugnande om ngt helt annat för att distrahera. Kanhända någon trodde att jag inte brydde mig, men jag grät hela vägen hem sen.


    De som tror att du inte bryr dig är nog såna som har lite svårt med empatin och/eller svårt att tänka längre än näsan räcker. Bara att strunta i dem, de förstår inte bättre.
Svar på tråden Bittra människor som stör sig på småbarn...