• Lunne

    Letrozol - följas åt?

    Listan:

    GlitterLina- mens 9/9 dubbeldos letrozol 11/9-15/9

    Emphz - letrozol kur 4 - dubbelkur, gonal f 75 enheter i 6 dagar. Vul visade 2 äggblåsor. Ovitrelle. Fick positivt graviditetstest den 29/3 :)

    Lunne - Hade ett tidigt MA i december 2018, fick Letrozol direkt efter då PCO hade konstaterats innan jag blev gravid för första gången. 10 kurer Letrozol gav till synes perfekt ägglossning, men inget mer... I mitten av november 2019 fick jag ett plus utan att ha tagit Letrozol den månaden, så nu hoppas vi att det går vägen denna gång :)

    Mican - Månad två med letrozol och mensen börjar komma igång, så snart dags att påbörja månad 3.

    Clemmentima - Letrozol kur 4, 18-22 september

    amillak - Provera start 20/6 sedan Letrozol kur 1, 29/6-3/7, VUL 15/7. Plussade 24/7.

    Nicciz - Provera start 15-18/7 pga utebliven ÄL/mens. Letrozol kur 2 påbörjas med BIM 16/9. Gravid men MF 20/9.

    Bonzo- Mens 16/9 Startar Letrozol kur 2, dubbeldos. Dag 3-7

    Brooklyn - Letrozol första kuren med enkeldos 3-8/9, VUL 13/9

    Nelle83. - Letrozol andra kuren 10-14/9 inväntar ägglossning mellan 19-22/9 BIM runt 28/9.

    AnnaLinnea87 - Letrozol första kuren enkeldos 16-20/8 VUL 21/8, 27/8 & 3/9. Inga äggblåsor. BIM 13/9. Negativa gravidtest - inv nästa mens för dubbeldos.

  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-11-28 22:00:20 följande:
    Skönt att åka utomlands och du klarat dig utan fler spottings. Vad är det för vecka nu? Hur mår du?

    Jag fick just positivt äl-test på cd14. Bara att mysa på nu och hoppas på det bästa. :)
    Idag är v.6+4,och jag har inte känt något ovanligt alls än. Så har testat lite då och då för att försäkra mig om att det verkligen stämmer, och teststrecket blir mörkare och mörkare i alla fall :) Och det var ju skönt att må helt som vanligt på resan.

    Det var ju passande med positivt test inför helgen, håller tummarna för att det tar sig för er denna gång!
  • Lunne
    Vicktoria88 skrev 2019-11-28 23:00:43 följande:
    Vi är på kur 3 med Letrozol, vul torsdag nästa vecka! Fick äl förra månaden på dubbeldos så jag är galet pepp på äl igen denna månad! :)
    Skönt att det verkar fungera :)
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-11-30 16:11:41 följande:

    Skönt att höra det! Har du något tidigt vul inplanerat? Tack! Med tanke på molvärken igår tror jag ägglossning var igår.


    Nä, jag ska på inskrivning i nästnästa vecka, så vi får se vad de säger då. Gjorde du VUL inför ÄL denna gång?
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2019-12-01 08:58:41 följande:

    Spännande med inskrivning. Skönt att få det innan jul. Ska ni göra kub? Då görs väl ul i samband med det? Jag gjorde inget Vul denna månad. Men med positivt test och tempökning vet jag ju att jag fick ägglossning. Nu är det bara att vänta... :)


    KUB görs först i vecka 12, så vi får vänta med det till efter julhelgerna tyvärr =/ Håller verkligen tummarna för er denna månad, vore kul om det tar sig prics inför jul :)
  • Lunne
    minnie768 skrev 2019-12-02 12:04:05 följande:

    Tack, det värsta neggo-tänket har gett med sig nu. Nu väntar jag i stort sett på VUL och ev. spolning i nästa vecka för att få upp hoppet lite.

    När i cykeln gjorde du spolningen och när var det då du åt antibiotikan? Kan man äta antibiotika i samband med äl??Vi får se vad de säger, jag får bara lita på att dom vet vad dom gör, och att dom godkänner att jag får sprutan om jag svarat lika bra på behandlingen denna månaden :)


    Det verkar vara jätteolika vad de säger... vid min spolning så förklarade läkaren att vi absolut skulle se till att få till det samma dag samtidigt som jag svalde antibiotikan jag fick :') Och det var ju då det tog sig, så helt dumt kan det inte vara :) Däremot har jag aldrig tagit Ovitrielle, så vet inte hur det fungerar med den.
  • Lunne
    minnie768 skrev 2019-12-02 13:53:38 följande:

    Ja men det är väl egentligen samma vad de säger i samband med Letrozolen. Min första klinik sa ju att man i stort sett aldrig blir överstimulerad och att det inte finns någon anledning till att göra VUL!! Medans nästa klinik sa att vi absolut skulle göra VUL! Speciellt eftersom det var första gången jag åt letron och vi inte visste hur jag skulle reagera...

    Oj va skönt att höra! :) Grattis om jag inte redan sagt det, haha. När i cykeln gjorde du spolningen? Då hoppas vi att en spolning gör susen även för oss :) :)


    Tack! :) Jag gjorde spolning sen eftermiddag på cd12, var sen på den vanliga letrozolkontrollen på morgonen cd13 (då jag ändå behövde träffa läkaren för att ordna det sista för IVF-remissen) och då hade ägget redan släppt (ovanligt tidigt, andra cykler har jag fått positivt äl-test först cd14-17). Så att vi skulle köra på direkt var ju verkligen ett bra tips av läkaren som gjorde spolningen :')

    Håller tummarna för att det tar sig efter spolning för er! Jag har hört flera som det varit så för, även om jag av någon anledning inte alls trodde på att det skulle hjälpa för oss. Men ibland klagar man inte på att ha fel :) På vilken cykeldag blir din spolning?
  • Lunne
    minnie768 skrev 2019-12-02 16:46:38 följande:

    Jag ska också göra en spolning cd12!! :D Hoppas det är ett bra tecken, haha. Har bara kört en kur med letro, då gjorde jag VUL cd14 och då vad ju äggblåsan 22 mm och jag fick pos äl test på kvällen. Innan de var testerna negativa, såg bara en liten stegring. Eftersom det är så tätt inpå får de ju göra VUL först för att säkerhetsställa att ägget inte redan släppt och sen spolningen efter första "kollen" i så fall :) Du gav mig hopp Lunne!! Tack!

    Det var inte så längesedan du plussade va? (eller har jag rört ihop det nu?)


    Jag tror att de alltid gör VUL först oavsett för att se hur allt se ut, eller rättare sagt fortsätter VUL:t under tiden de skickar in kontrastvätskan också, det är så de ser nåt. Om du tycker det låter läskigt så tyckte jag det också innan, men när de var klara var det typ "Va?? Jag trodde ni skulle säga till när ni började?? Och att jag typ skulle känna något??" :')

    Cd12 borde ju inte vara för sent i alla fall, kanske är det bra att det är preciiiis nyspolat när ägget släpper också :) Lycka till! <3

    Helt rätt, jag plussade för bara några veckor sen :) Är i 5+5 nu :) Jag skrev en vecka senare här innan, men har fått lära mig hur man räknar nu :')
  • Lunne
    minnie768 skrev 2019-12-03 08:39:03 följande:

    Haha, det låter ju bra. Försöker att inte tänka så mycket på det, eller höra hur andra tyckte att det kändes. Då kommer jag bara stressa upp mig själv vilket kommer innebära att det säkert kommer göra ännu mer ont än vad de egentligen gör :P

    Nej, skulle bli väldigt förvånad om ägget redan släppt på cd12! Hoppas att det är det vi behöver för att vi ska lyckas :) I så fall blir det cd26 på julafton, hoppas vi får väldens bästa julklapp i år :)

    Åh va underbart! :) Hur mår du? :) :)


    Då borde ni definitivt kunna testa till jul, hoppas på ett plus då! Du får berätta hur det gick när du gjort spolningen :)

    Jag mår nästan för bra, haha. Har varit konstant förkyld och ibland ovanligt trött de senaste veckorna, men det känns som att det lika gärna skulle kunna bero på hösten som nåt annat. I övrigt känner jag ingenting alls. Vi var på julbord igår och nått illamående är det definitivt inte tål om, så jag hoppas att jag kanske ska klara mig utan det :) Nojar lite över att jag inte mådde illa sist när det slutade i MA heller, men försöker påminna mig själv om att det inte alls behöver betyda nåt.
  • Lunne
    minnie768 skrev 2019-12-03 10:00:40 följande:
    Ja det vore ju drömmen <3 Det ska jag göra, ska dit nästa tisdag :)

    Men va skönt! Hoppas att det håller i sig :) Förstår att du nojar över att illamåendet inte kommit. Men du får tänka på att det inte är alla som mår illa heller :) Du kanske är en av dom lyckliga ;) haha.
    Jag får hoppas på det, så klagar inte direkt får jag erkänna :)
    Clemmentina skrev 2019-12-01 11:18:28 följande:
    Ja precis, det blir såklart efter jul! Här tror jag de flesta erbjuds tidigt ultraljud men vet inte om det är före kub eller ungefär samtidigt. Ett pluss nu i december vore världens bästa julklapp.


    Det  blev ett tidigt UL för mig trots allt :) Hade tid bokad för Letrozolkontroll idag och gick dit för att prata med läkaren om vad vi gör nu med redan skickad IVF-remiss o.s.v. Hon passade på att göra ett VUL när jag ändå var där och vi kunde tydligt se ett hjärta slå :D


    Hon mätte till 5+5, vilket är exakt vad min app visar (nu när jag förstått att vecka 6, dag 5 ska tolkas som 5+5 och inte 6+5 :') ), så det känns bra! Innan jag fick MA:t förra året så såg vi visserligen ett hjärta slå, men storleken var drygt två veckor mindre än vad som borde varit rimligt med tanke på ÄL.


    Jag fick också en ny tid om två veckor för att följa upp eftersom det gick som det gick sist, och efter det borde det bara vara drygt 3 veckor till KUB, så det känns bra att veta att jag i alla fall inte kommer behöva gå runt ovetande länge om något skulle gå fel :)

    Håller tummarna för att ni båda får plus i december! Vore så kul med fler sommarbarn här i tråden! :)

Svar på tråden Letrozol - följas åt?