• Mon 21 Oct 2019 11:53
    40311 visningar
    2249 svar
    2249
    40311

    Letrozol - följas åt?

    Nelle83 skrev 2019-10-21 11:39:52 följande:
    Du låter klok att inte tänka så mycket utan att gå på känsla och det man känner är rätt just denna månad.

    Va skönt att ha en plan

    Jag brukar testa några dagar innan och varje dag tills mensen kommer. Tänker varje gång att ?nästa gång så ska jag hålla mig till BIM? men går lika dåligt varje gång, haha!

    Jag ska börja äta dubbel dos Letrozol nästa cykel så har också en plan. Ska be gyn att ta prover på mig också på de olika hormonnivåerna.

    Kram
    Haha, jag försöker i alla fall, med ganska varierande resultat :') 

    Hur kommer det sig att du ska testa dubbel dos? För att enkel inte fungerat?

    Hoppas du får ta prover! Här verkar det helt omöjligt att få kolla något utanför deras standarprotokoll, och jag har inte ens lyckats få ut mina senaste provsvar =/ Jag har funderat på att byta gyn, men det känns dumt (om ens möjligt, har inte kollat upp det) mot slutet av en utredning...

    Kram!
  • Mon 21 Oct 2019 21:38
    Nelle83 skrev 2019-10-21 13:55:40 följande:

    Exakt. Enkel har inte fungerat som de ska. Fick ägglossning första kuren men andra kuren så kom det inte någon ägglossning förrän dag 34 i cykeln. Borde haft det på dag 13-14. Ska äta dubbel nu och gå på ett nytt VUL dag 10-11 för att se hur det ser ut. Jag ska be dom ta alla prover som går att ta! Måste få veta om allt ser bra ut eller varför det krånglar så.

    Men va dåligt av dom att inte kunna göra allt. Ännu sämre att du inte får ut dina provsvar. Det har du ju all rätt till att få. Ring dom i morgon.

    Jag förstår att du känner att det känns jobbigt att byta nu men förstår att du vill. Prata med dom.

    Kram!


    Jag skulle säkert få mina prover om jag pratade med dem på telefon, för att få en telefontid behöver man dock ha tur och komma fram under de typ 3 första millisekunderna när de öppnar på morgonen... Så jag tänkte istället fråga läkaren när jag ska dit om några veckor varför proverna inte är upplagda som de brukar... Det är just p.g.a. otillgängheten jag typ vill byta, är annars nöjd med läkaren...

    Vad har du fått ta för prover hittills?

    Kram
  • Tue 22 Oct 2019 01:36
    Anonym (jönköping?) skrev 2019-10-21 21:48:24 följande:

    Haha, av ren nyfikenhet. Det är inte till en privat gyn-klinik i Jönköping du råkar gå till eller? ;) Helt fantastiska läkare och trevlig personal, men totalt omöjligt att få tag på dem. Ibland kan jag ringa ett par minuter efter att telefontiderna öppnat och får höra att de har slut på telefontider för dagen... 


    Nej, för mig är det i Stockholm, men då är det inte bara här vi har de problemen då :p
  • Thu 24 Oct 2019 10:01
    qaswas122 skrev 2019-10-24 07:50:11 följande:

    Jag plussade precis!!!!! Herregud vad overkligt.


    Grattis!! Vad roligt :) 
  • Thu 24 Oct 2019 10:05
    Clemmentina skrev 2019-10-23 08:22:53 följande:

    Hur går det för alla i tråden? Hoppas så på några fina pluss den här veckan. Själv hoppas jag ägglossning i början nästa vecka. Är rejält förkyld nu och hoppas det hinner gå över lagom till att det är dags att börja försöka.


    Jag har BIM idag eller imorgon beroende på hur man räknar, testen är tokblanka och jag har inte haft några mellanblödningar som jag brukar dagarna innan mens. Så antingen sysslar kroppen med något konstigt eller så kommer mensen starta som en blixt från klar himmel. Och smart som jag är drog jag i all hast på mig vita byxor i morse, så vi får se hur detta slutar :')
  • Thu 24 Oct 2019 10:06
    Felicia3 skrev 2019-10-24 10:01:36 följande:
    Köpte ett CB digital men tar det nog först om någon dag. Bifogar bild på dagens test. Tyckte det var så jävla svårt att avgöra.Får hoppas turen smittar av sig.
    Detdär ser verkligen inte ut som något spökstreck, så än en gång, grattis! :)
  • Thu 24 Oct 2019 10:25
    Nelle83 skrev 2019-10-22 06:19:31 följande:

    Oj då det lät jobbigt! Men skönt att du är nöjd för övrigt med dom!

    Jag har bara tagit sköldkörtelprov som var jättebra!

    Vilka prover har du tagit?

    Kram!


    Förra året togs sköldkörtelprover, FSH, LH, AMH, Prolaktin, Leukocyter, Erytrocyter, Hemoglobin, EVF, MCV, MCH och Trombocyter.

    Jag vet inte vad allt betyder men alla provsvar var väl inom referens förutom AMH som var förhöjt, vilket tyder på bra äggrecerv och PCO. Vilket redan var konstaterat med VUL.

    Både jag och mannen skulle precis få remiss för infektionsprover som tydligen krävs inför IVF, men då visade det sig att jag var gravid.

    Nu i höst sa läkaren att vi skulle ta om alla prover för att ha en fullständig utredning att skicka med IVF-remissen, men det enda provsvaret jag kan se är AMH. Ingen förändring där, men jag undrar om de missade att ta övriga prover eller bara inte har lagt upp dem...

    Har du varit hos din läkare än?

    Kram!
  • Thu 24 Oct 2019 16:17
    Nelle83 skrev 2019-10-24 12:11:25 följande:
    Oj det var väldigt massa prover!! Så bra

    De kanske inte ansåg att du behöver ta om de andra proverna..? Va skönt att allt ser bra ut!

    Nej det har jag inte varit igen. Jag väntar på mensen sedan ska jag boka in ett VUL så då ska jag prata med dom om prover.
    Jag tror att större delen av dem ingår i det som kallas blodstatus, samma som man tar om man kommer med en infektion till vårdcentralen, så inte sååå spännande som man kan tro tyvärr, men alltid nåt. Du får gärna berätta vad du tog för prover sen när du har varit hos läkaren :)

    Det var mest för att läkaren sa att de skulle tas om som jag trodde det, är annars inte direkt orolig att det skulle blivit något fel på dessa nu... Men hon sa även att man behövde ta infektionsprover (typ HIV och liknande) inför IVF, och de såg jag fanns på provtagningsremissen. Blev först orolig att det hittades något konstigt i dem när AMH kom upp och inget annat, men har varit hos läkaren sen dess och hon kommenterade i förbigående att alla prover var utan anmärkning denna gång också. Jag skulle såklart ha bett att få ut dem då, men tänkte att de kommit upp i så fall och att jag kanske bara hade kollat för tidigt innan...  

    Ni andra som gör utredningar inför IVF, vad har ni fått ta för prover? 
  • Fri 25 Oct 2019 00:59
    Clemmentina skrev 2019-10-24 10:10:34 följande:

    Då hoppas jag i dubbel bemärkelse att mensen håller sig borta nu. En del får ju pluss först efter bim. Hoppas det är så för dig! :)


    I en bemärkelse fungerade det i alla fall. Jag slapp mens under dagen, men nu ikväll dök den upp som från klar himmel =/ Bara att förbereda sig för spolning om 1 1/2 vecka, vänta in mannens prover och fundera över var vi helst vill göra IVF då.
  • Sun 27 Oct 2019 16:50
    Clemmentina skrev 2019-10-25 07:55:16 följande:

    Nä fy vad trist! :( Skönt ändå att ha spolning inbokat och ivf på gång. Vad väljer ni mellan? Vi står kö för ivf i Göteborg men tyvärr är kötid ungefär 6 månader. Jag har precis avslutat kur 5 med Letrozol. Jag har en kur till sen tycker läkare att jag ska hålla upp. Har din läkare sagt något om att hålla upp med Letrozol? Hoppas du får en fin helg trots mens-eländet! Kram


    Jag tror att kön i Stockholm är liknande, Vi väljer mellan att stå i den eller flytta remissen till Falun och delta i deras intralipid-studie. Lutar mer och mer åt det senare även om det skulle innebära en del resor. Min läkare har inte föreslagit någon paus från Letrozol än, men jag råkade göra en denna månad och fick då ÄL som innan, så det verkar som att effekten kan sitta i... Hur långt tror du att ni har kvar i kön innan ni ska göra IVF? Kram
Svar på tråden Letrozol - följas åt?