• Äldre 4 Mar 12:36
    40306 visningar
    2249 svar
    2249
    40306

    Letrozol - följas åt?

    MariaMi skrev 2019-03-04 06:45:32 följande:
    Ja det kändes verkligen jobbigt särskilt då det blev så otroligt tråkigt med sex-schema kring ÄL varje månad utan att ens finns en rimlig chans.

    Det jag fått veta är: jag har för tunn livmoderslemhinna (stor risk att ett ägg ej kan fästa och att om det fäster har jag stor risk för missfall), många äggblåsor som ser bra ut enligt gyn på äggledarna men har ej tagit ut några och testat kvaliten, förmodligen bra möjligheter om man väl gör ivf.

    Utöver det så Nej egentligen inget mer än att vi provar detta nu annars blir set remiss till ivf. Förra gången sa dom att det var sista ?testet? men det ändrade dom sen till att denna kur jag e på nu är sista. Vi får se imorgon.. orkar inte att dom ska dra ut på det mera om det ej funkar denna gång heller.

    Dessutom börjat oroa mig för att om jag får ÄL nu på denna kur, då ska vi ju försöka hemma givetvis, men hur många månader då? Undra om vårt år börjar om då liksom? Att det blir ett år från att ÄL funkar? Dessutom finns det kanske stor risk att ÄL funkar med Letrozol ena månaden men kanske inte andra?

    Det måste varit otroligt jobbigt med ma, särskilt eftersom ni kämpat med ?onormal? cykel och äntligen fick till det att funka. Och sen, jobbigt att det tar sån lång tid att kunna börja igen..... men det kanske du kände behövdes? Jag vet inte, har aldrig blivit gravid och behövt genomgå nått sånt.

    Har dom utredit er nu innan Letrozolkuren eller bara startat med det?

    Ha en fin dag!
    Detdär med hur dem räknar år och om det måste gå exakt ett år verkar skilja enormt mellan olika ställen.. Men jag skulle i första hand hoppas på att du får ÄL med Letrozol. Det är inte ovanligt att folk behöver dubbel eller trippel dos, men när man väl hittat rätt dos ska det vara ganska pålitligt från månad till månad. IVF är ju en betydlgit mer omfattande karusell att syssla med, och inte heller någon garanti för att det ska fungera...

    MA var så klart jobbigt men ajg tror ändå jag tog det relativt bra. Vi försökte egentligen inte från att jag fick reda på PCO och skulle börja utredningen då det kändes rätt hopplöst, så att jag var gravid fick vi veta på besöket för att starta utredning... sen hann det bara gå ett apr veckor innan MA. Mer galen blev jag på att allt inte ville komma ut sen, vi hade gärna kört på direkt igen omd et hade gått.

    Utredningen vi skulle ha gjort var för att kolla att mina ägledare och mannens spermier fungerar, och eftersom så ju uppenbarligen var fallet blev det ingen mer utredning nu utan jag fick börja med Letrozol direkt. Det känns rimligt då vi ju vet att äglossnignen är ett problem och det inte finns anledning att mistänka att något annat är fel i nuläget, efter alla turer med MA:t var jag heller inte ett dugg sugen på fler läkarbesök än nödvändigt i nuläget... 
  • Äldre 5 Mar 10:27
    #51
    MariaMi skrev 2019-03-04 19:01:15 följande:
    Nej det har du helt rätt i. Självklart vill man slippa ivf. Sjukt hur otålig man blir och försöker hitta vägar själv istället för att bara nöja sig med läkarnas förslag.. är ju på dubbla dosen nu och har aldrig testat det innan så vi får se om det hänt nått nytt.

    Okej då förstår jag. Blir ju många läkarbesök som det är ändå så förstår att du måste gått på sjukt många. Skönt att slippa en period och försöka få igång allt hemifrån istället.

    Hoppas det är nidblödning!! Håller tummarna.

    Imorgon gäller det för mig, ska på vul.... så nervös!!
    Lycka till! Hoppas de ser fina blåsor idag :)
  • Äldre 5 Mar 10:32
    #52
    Lisun skrev 2019-03-04 22:57:25 följande:

    Och idag kom mensen som ett brev på posten :( men känner mig faktiskt helt ok, snart dags att dra igång med min andra omgång letrozol! Taggad!

    Däremot funderar jag på om jag ska öka dosen denna månad, läst att andra gått från 1 tablett till 2 eller tom 3. Erfarenheter någon? Tack för fina peppen i denna tråd, glad att jag hittade hit. <3


    Skönt att det känns ok ändå :) Fick du en ovanligt kort menscykel då? Eftersom du trodde att det kanske var en nidblödning först tänker jag.

    Kolla med läkaren om du ska öka dos eller inte. Vet du om du fick ÄL förra månaden? I så fall brukar de inte säga att man sak öka, då det bara medför risk för överstimulering. Jag har blivit tillsagd att gå ner från två tabletter till en vid nästa försök då det utvecklades två öggblåsor nenna gång. Här har det dock inte blivit någon mens än så jag håller tummarna för att det inte ska bli aktuellt :)
  • Äldre 5 Mar 10:36
    #53
    GlitterLina skrev 2019-03-04 23:12:49 följande:

    Hej hoppas det är okej att jag hoppar in här me er :)

    Jag tog min sista Provera tablett i lördags & hoppas mensen ska komma! Vill ju börja me Letrozoldosen.

    Hur långt efter avslutad proverakur kom eran mens igång??


    Välkommen! :) Hur länge har ni försökt? Jag har inte testat Provera än då min mens kom av sig själv dagen innan jag skulle börja, men jag har hört att den ska komma inom några dagar efter avslutad kur. 
  • Äldre 6 Mar 10:11
    #61
    GlitterLina skrev 2019-03-05 18:40:49 följande:

    Tack :)

    Ca 2 år har vi försökt.

    Va skönt att mensen kom igång av sig självt :)

    Är du inne på Äl nu?


    ÄL + 6 / BIM - 7, så inte mycket annat att göra än vänta just nu. Oklart om jag hade ÄL alls eller inte dock så väntar på provsvar på det också... Man får försöka fokusera på annat helt enkelt :')
  • Äldre 6 Mar 10:21
    #62
    Lisun skrev 2019-03-05 19:32:22 följande:

    Jaa, jag brukar ha cykel på 32-36 dagar och läkaren sa att om jag skulle få mens så skulle den komma ca en månad efter sista tabletten så hade räknat med en längre cykel än vanligt men mensen kom ju som en klocka på dag 31-32.

    Jag har aldrig haft problem med att inte ha ägglossning, har alltid fått positiva tester osv men läkaren skrev ut letrozol för att boosta på. Dock har jag ju aldrig blivit gravid eller fått missfall så jag undrar ju verkligen om allt står rätt till. Så tänkte därför om man kunde boosta ännu mer och ta dubbel dos..


    Finns det någon anledning till att de trodde att din men skulle komma så sent? Till mig sa de att om mensen inte kommit drygt 3 veckor efter sista Letrozol och graviditetstest visar negativt, så ska jag börja med Provera...

    Det låter som att ni absolut bör göra en utredning, Letrozol bostar ju bara fram ÄL, inget annat..
  • Äldre 6 Mar 10:23
    #63
    GlitterLina skrev 2019-03-06 07:49:15 följande:

    Idag kom mensen :) 5 dagar efter Provera.

    Så på fredag ska jag börja me dubbeldos letrozol på mensdag 3.

    Testade förra gången enkel dos från mensdag 5.

    Fick ingen ägglossning alls just därför jag va tvungen att sätta igång mens eftersom inte haft nån på ca 2 månader.

    Som andra skriver så bör man inte öka dosen om man får ägglossning. Och absolut inte själv utan att läkarens ordination.

    Hur gamla är ni alla? :)

    Har ni några barn sen innan? Hur gamla isf?

    Jag har en son som ska fylla 13 i dec & en son som fyllde 3 år nu i mars :)

    Jag har nästan aldrig egen äl.

    Dessutom har jag bara en äggledare.

    Fick ett utomkvedshavandeskap för några årsen som satte sig på höger äggledare, så va tvungen att operera bort höger sida.

    Lycka till alla


    31, du då? :) Vi har inga barn sen tidigare, så allt detta är nytt.
  • Äldre 6 Mar 13:30
    #66
    emphz skrev 2019-03-06 11:38:38 följande:

    Jag är 24, sambon 25.

    Vi har en dotter född december 17, som är gjord med hjälp av letrozol och ovitrelle :)


    Det kanske blir exakt 2 år mellan barnen för er nu då :)

    Fick ni någonsin veta hur snabbt efter första barnet man kan få börja med Letrozol igen? Vi har tänkt att när vi väl får barn så vill vi ha syskon så tätt som möjligt och vill därför börja försöka så fort vi känner oss redo efter första, men inser man nu att det inte fungerar naturligt för oss har jag funderat på hur länge man måste ställa sig in på att vänta innan syskonförsök... Ja, ibland tänker jag kanske lite onödigt långt fram i tiden :')
  • Äldre 6 Mar 16:04
    #70
    GlitterLina skrev 2019-03-06 15:58:25 följande:

    Brukar ni oxå få huvudvärk av letrozolen?

    Jag började sist att ta dem på kvällen så man sov bort det värsta. Testade även me proveran att ta på kvällen då jag fick jobbig huvudvärk men hade huvudvärk ändå..


    Nej, däremot trötthetsatacker ganska exakt 6 timmar efter intag... Vi gick upp sent under helgen och en vardag glömde jag pillret tills jag kom hem från jobbet, åndå var det just 6 timmar efter tabletten varje dag så det känns som att det hängde ihop. Så jag skulle helst ta tabletterna runt 18 nästa gång, så det skulle bli enkelt att lägga sig i tid för en gångs skull :'D Men läkaren menar att det är viktigt att man tar dem just på morgonen, så det får väl bara bli att inte boka in något viktigt runt 2-3 när det är dags... Fick du ok på att ta dina på kvällen, eller gör du det på eget bevåg?
  • Äldre 7 Mar 10:40
    #79

    Undrar varför just min läkare tycker att Letrozol ska tas på morgonen =/ Får fråga det i detalj nästa gång...

Svar på tråden Letrozol - följas åt?