• Lunne

    Letrozol - följas åt?

    Clemmentina skrev 2020-01-07 07:22:10 följande:

    Precis, vid nästa mens börjar vi med ivf. Testade idag på äl +8-9 och det var negativt tyvärr. Men hoppas fortfarande! Hur går det för dig? Hur långt har du kvar till bim?


    Vad härligt att ni kommer igång med IVF så snabbt i alla fall, lycka till! :)
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2020-01-07 19:33:24 följande:

    Tack! Vi kommer göra ett privat försök eftersom vi med största sannolikt inte skulle komma igång innan sommaren annars. Hur mår du? Vilken vecka är du i? :)


    Har ni funderat på var ni ska göra privat i så fall? :)

    Jag är i vecka 11 nu och har tyvärr inte mått särskilt bra alls de senaste 4 veckorna =/ Men har gjort VUL och allt såg bra ut i alla fall, så får mest ligga däckad och hoppas att det blir bättre om några veckor.
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2020-01-08 20:24:05 följande:

    Ja, vi har haft första mötet på kliniken och allt är klart för att dra igång när mensen kommer nästa gång. Förmodad sprutstart nästa vecka.

    Skönt att allt ser bra ut även om du mår dåligt! Är det illamående eller något annat? Hoppas det släpper snart!


    Illamående har jag faktiskt inte varit alls, men helt slut på ett sätt som knappt går att förklara. Jag har inte ens kunnat sitta mig igenom en hel middag eller se en film liggandes i soffan utan att däcka, och tvingar jag ut mig på en promenad längre än typ 15 minuter svarar kroppen med blödningar... Jag har varit inne på akuten för det vid två tillfällen när det blivit mycket, och de är i alla fall övertygade om att blodet inte kommer "inifrån" utan från en lättblödande livmodertapp... Jag ska till en läkare i nästa vecka och senare till specialistmödravården, men de har flaggat för att de sannolikt inte kan göra så mycket mer än sjukskriva mig och att man i övrigt bara får vänta ut att kroppen vänjer sig vid hormonomställningen... Och jag som trodde att problemen skulle vara över när jag lyckats bli gravid :,)

    Hur länge tar man sprutor vid IVF? Jag är förvånandsvärt dåligt insatt i det med tanke på hur nära vi var att starta, inser jag.
  • Lunne
    Charregirl skrev 2020-01-09 00:05:58 följande:

    Hey är ny här. Har själv pco och gjorde utredning på fertil mottagning i 2år för att bli gravid på letrozol. Skulle gjort ivf nu i januari men blev ej så. Då jag blev gravid i december förra året fick veta efter 2 års hjälp.

    Är i v.13 nu och så nervös då detta blir mitt första barn.

    Är det nån mer här som blivit gravid genom hjälp som jag fått? Jag har bf i juli. Och vill dela hur det gott för andra som väntar barn eller har barn och försöker bli.

    Som har pco o så. Och undra hur går för er?


    Hej!

    Jag har nog en historia ganska lik din, har PCO, vi har försökt i totalt drygt 1 1/2 år, jag fick ett MA i december 2018, åt Letrozol i nästan ett år efter det och skulle ha börjat med i IVF i december/januari, och är nu gravid i vecka 11 med BF i slutet av juli :)

    Denna gång verkar allt gå bra för oss förutom att jag mår förfärligt just nu, vi ska göra KUB i nästa vecka :) Hur går det för dig?

    Här kommer några tips på trådar och facebookgrupper som kanske är intressanta för dig :)

    www.familjeliv.se/forum/thread/79985835-bf-juli-2020/92

    (Man kan skriva till någon i tråden (minns inte vem) också om man vill vara med i en hemlig, icke-sökbar facebook-grupp för BF Juli också :) )

    Om du är över 30:

    www.familjeliv.se/forum/thread/80066382-30-och-vantar-forsta-barnet-2020-foljas-at

    Och om du bor i Stockholm,

    www.familjeliv.se/forum/thread/80067641-sommarbarn-i-stockholm-2020-foljas-at

    www.facebook.com/groups/569221946964850/
  • Lunne
    okheei skrev 2020-01-09 19:07:23 följande:

    Får man vara fräck o fråga när ni har sex kring äl? För de känns som man måste pricka så rätt :)


    Vi testade nog typ alla varianter som går genom månaderna. Månaden det tog sig skulle jag göra spolning, på cd11 i goood tid innan ÄL. När jag var där sa läkaren sådär lite rakt ut att jag och mannen borde ha sex samma kväll. Tidigt nästa morgon var jag på min vanliga Letrozolkontroll och den läkaren blev helt chockad att ägget släppt tidigare en vanligt och undrade om vi hade fått till det, då det nog skulle vara för sent annars. Jag hade inte haft haft ÄL tidigare än cd 14-15 någon månad innan så hade inte ens funderat på att börja med ÄL-test så tidigt, men en gång räcker uppenbarligen utmärkt om allt annat är rätt :)
  • Lunne
    Clemmentina skrev 2020-01-09 18:47:07 följande:

    Åh fy vad jobbigt det låter! Lider med dig. Finns det risk för att du blir sjukskriven en längre tid då eller tror de att kroppen kommer att anpassa sig? Jag hoppas verkligen att du mår bättre snart och kan få njuta av att vara gravid.

    Hur länge man sprutar beror lite på man reagerar på behandlingen men mellan 10 och 15 dagar verkar vanligt. Det är dessutom olika doser och jag fick en ganska låg till att börja med eftersom de inte vill riskera överstimulering. Det blir täta ultraljud därför.


    Jag vet inte några detaljer än, men ska försöka fråga ut läkaren så mycket som möjligt i nästa vecka. Rent allmänt säger de att det brukar bli bättre runt v.12, men som det känns nu vågar jag knappt hoppas på det...

    Det låter som en hel vetenskap med sprutorna... behöver du ta dem på dig själv? :O
  • Lunne
    okheei skrev 2020-01-09 21:06:10 följande:

    Så ni låg alltså bara en gång kring äl? :D


    Japp, men då jag vet att ägget måste ha släppt inom ett fönster på 17 timmar (någon gång mellan läkarbesöken) så var det väldigt bra tjamat i alla fall :p
  • Lunne
    GlitterLina skrev 2020-01-13 21:14:11 följande:

    Hej på er. Jag har varit me sen tråden startades. Började me letrozol för 1 årsedan. Först med enkeldos några månader & sen dubbeldiagnos det senaste halvåret. Nu får jag inget mer utskrivet utan måste gå vidare me IVF

    Så idag tog jag & mannen kisseprov & massa blodprover. Nu på fredag ska jag ?röntga? äggledare/livmodern.


    Har du inte gjort äggledarspolning tidigare? Det var direkt efter en sån som det tog sig för oss, så håller tummarna att det kan hjälpa er också <3
  • Lunne
    Nicciz skrev 2020-01-16 17:58:43 följande:

    13 e försöket totalt och 6 försöket med Letrozol. En avbruten graviditet i v15 och ett missfall. Plussade idag och hoppas allt går vägen tredje gången gillt


    Grattis! Vad roligt :) Har ni räknat på när BF bör bli?
  • Lunne
    Nicciz skrev 2020-01-17 08:29:32 följande:

    28 september enligt alla appar Har laddat ner några stycken... haha


    Har du hittat någon favorit? :) Jag använder mest FLO som jag gjorde innan plus, och Preglife då den har bra texter och möjlighet att spara magbilder lättöversiktligt.
  • Lunne
    Nicciz skrev 2020-01-17 14:26:33 följande:

    Jag gillar också FLO. Preggers och graviditet+ är också bra När har du BF?


    28 juli enl. ÄL :) På KUB sa de ca. 1 augusti, men att det var svårt att mäta säkert i den perioden så vi får vänta till RUL med ett "riktigt" BF. Har ni bokat inskrivning än?
  • Lunne
    Nicciz skrev 2020-01-17 18:57:37 följande:

    Tack <3Vad skönt, då har du passerat vecka 12? Det känns som den gyllene gränsen som jag längtar efter mer än allt just nu. Inte bokat inskrivning, tänkte plussa på digitalt först (väntar med det till killens födelsedag på söndag). Hur har du mått?


    Vecka 13 skulle ha startat idag men ska man gå på vad de såg på KUB är det några dagar kvar av vecka 12 än. Jag har inte mått nåt vidare alls, inget illamående men helt däckad och har feber till och från mm =/ Så jag hoppas verkligen att det ska bli bättre nu mot andra trimestern. Hur mår du än så länge?
  • Lunne
    Nicciz skrev 2020-01-18 08:38:54 följande:

    Hur var KUB? Jag längtar så fram tills dess. Stackarn som varit däckad med feber. Det sliter på orken! Hoppas det blir bättre för dig snart. Jag mår helt ok, fick ett migränanfall i torsdags och spydde hela dagen. Det beror nog på att hormonerna rusade då (äl+10). Kaffe, som jag vanligtvis älskar, mår jag illa av. Lite molvärk. Annars mår jag som vanligt Tog ett starkt test imorse så nu börjar jag tro på denna graviditet på riktigt.


    Skönt att må som vanligt, jag har typ börjat glömma hur det är :') Detdär testet var det definitivt inte någon tvekan om! :) KUB var riktigt nervöst så jag tyckte nog mest att det var skönt att få det avklarat, vi fick 1:20 000, så det känns tryggt att inte gå vidare med fler tester i alla fall :)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?