• Anonym (Ts)
  Thu 14 Mar 2019 19:58
  7754 visningar
  127 svar
  -4
  127
  7754

  Regler i förhållande

  Jag och min pojkvän har enligt andra en speciell relation, men som vi tycker funkar väldigt bra för oss, vi har ganska strikta regler för varandra. Vi bor isär och i olika städer.

  Några regler jag har är att jag inte får åka nånstans utan att berätta för honom vart, när och skicka bilder på Snapchat när jag kör, är framme och ska hem och kommit hem. Jag måste även skicka bild på vad jag har på mig så han kan se att jag respekterar hans önskemål att inte ha på mig tajta eller avslöjande tröjor när jag ska vara ute bland folk.

  Jag får inte ha manliga vänner, speciellt eftersom alla killar jag någonsin träffat eller varit vän med vill ligga med mig.

  Jag får inte festa, vilket är något jag inte heller känner att jag vill eller behöver.

  Hans regler är att

  Han måste berätta när han ska iväg nånstans, bilder osv är dock inget krav från min sida.

  Han får inte ha kvinnliga vänner.

  Han får inte kolla på porr, då jag anser det som otrohet vilket han inte vill ändå.

  Han får inte festa, men det vill han inte heller.

  Som sagt så funkar detta system väldigt bra för oss och vi är lyckliga, men jag vet att många tycker det är tabu att ha regler. Jag tänker att vi kan inte vara dem enda som har lagt tydliga regler i relationen? Dela gärna med er av era regler.

  Och det är onödigt att lägga kommentarer som att vi inte äger varandra osv, för jo, så länge vi är i ett förhållande med varandra så tillhör vi varandra och har rätt att ställa krav på varandra. Skulle någon av oss inte trivas med det hade det varit en annan sak.

 • Svar på tråden Regler i förhållande
 • Fri 15 Mar 2019 17:00
  #61

  Jag levde med en man med sjuka kontrollbehov i flera år. Sakta men säkert bröt han ner mig. Jag fick inte göra det, jag fick inte träffa den, jag fick inte åka till ica själv för jag kunde ju vara otrogen på vägen, jag fick inte festa utan honom (inget behov av att festa, men ibland är det kul att komma iväg själv) jag var tvungen att ringa på väg till jobbet, på väg hem osv osv. Han fick göra allt jag inte fick.

  Idag är vi skilda sen 2 år tillbaka, jag får hos psykolog varannan vecka, jag har fått ångest och oro pga av detta liv. Jag har svårare och svårare att komma iväg att handla, älskade att bara dra iväg spontant till typ IKEA och bara kolla, få inspiration, men allt folk överallt ger mig panikkänslor.

  Du känner att allt är bra nu, gjorde jag med. Tog väl sisådär 4 år innan jag började ana att allt inte stod rätt till, ytterligare över 1 år innan jag kunde avsluta relationen.

  Se över er "regler" , kan ni inte lita på varann utan dom så är det inget förhållande att bygga på

 • Anonym (G)
  Fri 15 Mar 2019 17:03
  #62

  Detta är för mig helt främmande.

 • Anonym (Under His Eye)
  Fri 15 Mar 2019 17:11
  #63
  +1

  Åh, lite Handmaid's Tale-vibbar i dokuformat så här 2019. Där ser man. 

  Säg mig - kände han inte till din klädstil innan ni blev tillsammans?

  Om kläder är en big deal för honom kan man ju tycka att han borde välja en tjej som han inte behöver ändra på och kontrollera via en manisk mobilövervakning. 

 • Fri 15 Mar 2019 17:24
  #64

  Men TS om du aldrig får ha tighta tröjor, äger du ens sådana? Varför isf? Är det inte enklare att du fotar alla nya inköp och bara har de kläder du faktiskt vill ha hemma?

 • Anonym (tja)
  Fri 15 Mar 2019 17:57
  #65
  Anonym (Ts) skrev 2019-03-14 22:37:23 följande:
  Nej, men jag delar värderingarna i att man i förhållande inte ska klä sig hur som helst, inte ska ha vänner av motsatt kön, inte festa då det ofta är uppbyggt för otrohet (vilket jag vet då jag själv varit otrogen i tidigare förhållanden för att jag varit full). Känner mig även tryggare när jag vet exakt hur han vill ha det för då blir det inga missförstånd och inga onödiga bråk. Har även en antydan till borderline och att vi har denna uppbyggnad hjälper min trygghet otroligt mycket då jag annars är rädd att jag gör något fel. Skulle han en dag säga att jag inte behöver göra dem här sakerna längre är den dagen han inte längre älskar mig, men så länge han bryr sig om detta så vet jag att han fortfarande älskar mig. Kan även tillägga att han har ett väldigt stort hjärta och är väldigt snäll, att han vill ha saker på ett visst sätt betyder inte att han skulle på något sätt bli våldsam om något skulle bli fel, arg kan alla bli men våldsam har han aldrig o skulle aldrig vara, chansen skulle nog vara större att jag skulle bli det i ett raseriutbrott med min borderline.

  Kan man inte festa eller ha vänner av motsatt kön utan att vara otrogen, behöver man kanske en partner som sätter gränser. Du verkar vilja ha / behöva en fast hand. Men de flesta tjejer är inte som du. De är inte instabila och impulsstyrda, de behöver inte specifika "regler" som bekräftelse på att deras partner älskar dem. Det räcker med ömsesidig respekt och sunt förnuft.
 • Anonym (tja)
  Fri 15 Mar 2019 18:12
  #66

  Sen undrar även jag vad ni bråkar om, när ni nu redan har så tydliga "regler" och sådant kontrollbehov. De flesta par bråkar ibland, men stora bråk? Jag och min man har bråkat kanske 2 gånger på 5 år. Vi är inte alltid överens annars heller, men vi reder oftast ut det utan att gapa åt varandra. Visst kan man tappa humöret ibland, men stora bråk är inte normalt. Jag skulle aldrig stå ut med en drama queen och jag är inte sån själv heller. Och detta klarar vi alltså utan en massa "regler" eller begränsningar för varandra.

 • Fri 15 Mar 2019 20:52
  #67
  -1 +2
  Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 15:30:28 följande:
  Brytit o brytit.. jag visste inte i början att han ville vissa saker, som han inte gillade om andra killar kunde se min kropp och sånt, något som jag självklart ändrade på för jag respekterar han, och mig själv och min kropp. Anser själv att den endast tillhör honom och ingen annan ska få se den så länge han och jag är tillsammans.
  Och snart kommer han be dig bära slöja,vilket du kommer gå med på, "frivilligt" naturligtvis...

  Och du tror "reglerna" kommer bli mindre efter att ni gifter er?

  Förresten så kollar han på porr! Tror du något annat så är du...nä föresten, nu var jag nästan elak.

  Jag tycker synd om dig TS. Du skriver att du är snäll, och jag tror dig. Dock är du något av vad som kallas dumsnäll. Och då är du egentligen minst snäll mot dig själv.
 • Anonym (PogiA­nne)
  Fri 15 Mar 2019 21:01
  #68

  Vad händer om du bryter mot en regel? Tex inte fotar när du kör iväg?

  Måste du vänta på hans OK när du fotat din klädsel eller skickar du bara iväg bilden på din outfit och går iväg?

  Har du tagit kort varje dag i tre år eller när började du? Vad fick dig att börja ta kort, hur dök liksom idén upp?

 • Anonym (PogiA­nne)
  Fri 15 Mar 2019 21:03
  #69
  +1
  Anonym (Ts) skrev 2019-03-15 15:30:28 följande:

  Brytit o brytit.. jag visste inte i början att han ville vissa saker, som han inte gillade om andra killar kunde se min kropp och sånt, något som jag självklart ändrade på för jag respekterar han, och mig själv och min kropp. Anser själv att den endast tillhör honom och ingen annan ska få se den så länge han och jag är tillsammans.

  Och vi har bråk, ibland stora bråk men aldrig någonsin har han höjt ett finger mot mig, som jag sagt innan så är oddsen större att jag tappar kontrollen och kan uppträda våldsamt då jag har borderline och tappar kontrollen helt över mina känslor ibland, speciellt under bråk.


  Får du gå till en manlig doktor och bli undersökt under kläderna? Med eller utan honom?

  För jag blir orolig om det är så att han hellre ser dig sjuk än låter dig gå till en manlig läkare (finns såna exempel inom hederskulturen).
 • Fri 15 Mar 2019 23:03
  #70
  -1 +4

  Tänk på att skulle du råka "bryta en regel" så går inte ut på en balkong efter!

Svar på tråden Regler i förhållande