• Tis 7 maj 2019 20:17
  7460 visningar
  86 svar
  -1 +1

  Jag ångrar att jag blev förälder, trivs inte som mamma

  Ja, som rubriken lyder så ångrar jag mitt föräldraskap som jag vet är ett livslångt åtagande. Jag ångrar att jag inte gjorde en sen abort i femte månaden (när jag fick veta att jag var gravid). Jag är ingen barnmänniska. Trivs inte i mammarollen, tycker bara att det är jobbigt, tråkigt att leka och fruktansvärt att höra på skrik och gnäll. En ren plåga. Jag är glad att dagarna går och att barnet inte alltid kommer att vara litet.

  Känner mig helt ensam med dessa tankar. Alla säger att man inte ångrar barn och att barn är meningen med livet. Livets höjdpunkt. För mig har jag inte haft värre år än de då jag varit mamma. Ser främst nackdelar med barn:

  - inga sovmorgnar, OBSERVERA (!!) Kanske 1 gång i veckan om du har tur och få barnvakt så ofta. Alltså någon som kan ha barnet hos sig. Hemma kan jag lova att du vaknar ändå även om du har en partner!! (Fniss) Inte ett dugg avis på gravida..

  - skrik

  - GLÖM BORT EGENTID TOTALT, DU KAN GLÖMMA DITT DATORSPEL ELLER DINA SERIER EFTER JOBBET!! Du kan kolla på väg till jobbet och på väg hem. Barnet somnar inte vid sju bara för att du vill det.

  - GLÖM ATT ENS KUNNA TA EN DUSCH MER ÄN 1 GÅNG I VECKAN OM DU HAR ETT HELTIDSJOBB. Möjligtvis att du kan duscha om inte ditt barn vaknar samtidigt med dig (händer ungefär aldrig) GLÖM EN LÅNG HÄRLIG DUSCH.

  - GLÖM ATT ÄTA DINA SÖTSAKER NÄR DU KOMMER HEM EFTER JOBBET

  - PÅTVINGAD LEK

  - GLÖM ATT ORKA MED DINA INTRESSEN PÅ FRITIDEN ELLER GÅ OCH TRÄNA FÖR DET FINNS INTE TID FÖR DET OM DU ARBETAR HELTID.

  Jag förstår inte hur vissa orkar med eller vill ha flera barn!! Det är ju stressigt, ångestframkallande och uttröttande och man vill bara att de ska växa upp och bli stora så att man slipper ta hand om dem.

Svar på tråden Jag ångrar att jag blev förälder, trivs inte som mamma
 • LivetP­åJorde­n
  Tis 7 maj 2019 20:18
  #1
  -1

  adåptera^_-

 • Tis 7 maj 2019 20:25
  #2
  +1

  För sent ju, man har ju fäst sig vid barnet och trots att det är svinjobbigt älskar man sitt barn ändå. Men älskar partnern mer. Han är det bästa som har hänt mig.

 • Tis 7 maj 2019 20:27
  #3

  Har du barnvakt en gång i veckan?

 • Tis 7 maj 2019 20:29
  #4

  Kan faktiskt inte se något positivt med barn mer än att de blir vuxna tillslut. Ser fram emot tonårstiden. Småbarn är inte min grej.

 • Tis 7 maj 2019 20:29
  #5
  -1 +1
  TessEss skrev 2019-05-07 20:25:10 följande:

  För sent ju, man har ju fäst sig vid barnet och trots att det är svinjobbigt älskar man sitt barn ändå. Men älskar partnern mer. Han är det bästa som har hänt mig.


  Ni är alltså två vuxna personer men du hinner inte duscha mer än en gång i veckan? Har du nåt funktionshinder?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...