Inlägg från: mulin |Visa alla inlägg
  • mulin

    Vi som precis plussat efter IVF

    pixie78 skrev 2019-05-21 15:17:53 följande:

    Tack snälla! Hur gick det på inskrivningen för dig? Tyckte du om din BM? Jag kommer ihåg att det kändes absurt att sitta där och planera in RUL och föräldrautbildning så himla tidigt. Sååå overklig känsla! Men också härligt och spännande! När ska du på ditt tidiga UL?


    Det gick bra och jag tror jag gillade henne. Hon var väldigt flamsig och energis och jag hade kanske önskat henne lite lugnare men i personligheten var hon bra. Ja men exakt så! Va tvungen att säga det till henne också att de kändes inte som det var mej vi satt och prata om eftersom jag bara ställer in mig på att de inte ska gå hela vägen.. jag har den 4/6 i vecka 8. En evighet kvar! Idag har jag tyvärr googlat ihjäl mig eftersom jag tycker mina symptom är nästan borta så jag oroar sönder :(
  • mulin
    pixie78 skrev 2019-05-22 10:52:15 följande:

    Jag vet! Samma här.. inga som helst symptom och googlat sönder mig. Slutade med att jag sa till min sambo att det inte kommer bli nåt positivt besked imorgon. Att han verkligen måste ställa in sig på det.. Men sen tog jag ett gravtest.. som jag ju vet är meningslöst för det kan bli positivt även om bebben dött.. men det hjälpte ändå lite att se strecket konstigt nog.. Så har inga råd ? bara heja, heja och håll ut!!


    Vi ivfare är ju egentligen experter på att vänta på allt, tyvärr gör det aldrig väntan lättare för det. Försöker verkligen intala mig att allt verkar va normalt, finns inget facit på vad som är rätt.. har också funderat på å köra fler gravtest för å stilla nån slags oro även om svaret med största sannolik blir positivt hur det än är med bebis.
  • mulin
    pixie78 skrev 2019-05-23 13:00:50 följande:

    Varit på ultraljudet nu och som jag själv känt hade det stannat av för 1 el 2 veckor sen. Fanns bara en hinnsäck. Ledsamt men väntat. :( Frysförsök igen efter sommaren. Nu vänta på att det kommer ut av sig själv. Åker till Spanien imorgon så vill inte sätta igång det. Fått tabletterna så om det inte kommer tar vi dom om en vecka när vi är hemma igen.


    Men nej, jag beklagar <3 usch vilket hemskt besked att få :( hur mår du? Blir så ledsen för din skull :(
  • mulin
    pixie78 skrev 2019-05-23 19:57:54 följande:

    Tack, va gulligt av dig! Jag känner mig mest tom tror jag.. så jobbigt att tänka på all denna tid som nu ska gå till spillo innan vi kan göra nästa försök.. jag kommer hinna fylla 41... Kliniken är stängd på sommaren ju... I positiva stunder tänker jag att det var bra att det kom tidigt denna gången.. så att man sparar tid på det.. förra gången var det ju i vecka 12-13... Är också sjukt oroad över missfallet eftersom jag hade en fruktansvärd upplevelse sist... de tröstade med att det förmodligen inte alls skulle bli så denna gången eftersom det är så mycket mindre som ska ut... Så jag hoppas på det.. och att det dröjer några dagar så att jag kan bada iaf några dagar på semestern.

    Jag håller alla tummar för dig och er andra här nu! Hoppas på bara glada besked på ultraljuden!! 


    Hatar verkligen att de stänger över sommaren. Det stressar en så himla mycket tycker jag.. jag hoppas du får ro och samla ny energi denna sommar och orkar med att njuta av den <3 fan arr vi ska behöva gå igenom sånt här, som att det inte räcker med ivfen i sig...!

    Idag är jag helt övertygad om att jag kommer vara med om samma sak. Mina bröst som ömmat bestämde sig för att sluta helt med det imorse. Förutom att jag var extremt trött och på dåligt humör när jag vaknade så kände jag mig precis som vanligt.
  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-05-23 23:53:51 följande:

    Hur gör ni med era första ultraljud, följer partnern med eller kan ni tänka er att gå själv? Min sambo har lite svårt att ta ledigt från jobbet och klart jag lan åka själv men känns ändå lite som att man "ska" vara 2. Både om man får se hjärtslag eller om det avstannat, känns lite orättvist att ta den sorgen ensam på plats.. eller att inte få dela stunden om allt är ok.


    Min sambo har också svårt att kom a ifrån jobbet. Men inför detta första ultraljud har han dragit en lögn om att vi har ett bankmöte. Dels som du säger känns det skönt att vara två hur resultatet än blir... men om allt går bra och det blir fler UL så räknar jag med att få åka ensam då och då. Men gör det som känns bäst för er, en del jobb kan det ju vara ett helvete att få smita ifrån och gör det kanske inte ens värt det. Finns inget fel :)
  • mulin
    Carolaj83 skrev 2019-05-24 19:36:13 följande:

    Hoppar in här då jag plussade idag ÄNTLIGEN!

    Jag har 3 barn i ett tidigare förhållande som bor med mig varannan v.

    Jag och sambon fick 3 missfall innan vår ivf resa började och då lyckades vi på första försöket.

    En dotter som blir 3 i Juli.

    Där kände vi oss så nöjda o klara på barnfronten...sen i mars 2018 blev vi spontan gravida och chocken ett faktum men vi ville såklart behålla...på kubb ultraljudet i v 13 såg allt bra ut. På rul i v 18+5 ser man att hjärtat stannat får tid för igångsättning 2 veckor senare men jag föder honom 2 dagar innan det hemma. Vi begravde honom okt 2018...sen ville vi såå gärna bli gravida igen och anv vårt sista i frysen efter 2016 års ivf misslyckade...gjorde ny behandling i jan misslyckas...Min bror gick bort i en olycka i feb så hela min kropp och mens hamnar i total obalans. I april ett misslyckat frysförsök.....och nu idag fick vi vårt plus och om allt går vägen så kommer bebis komma i närheten av 1 års dagen efter min brors bortgång...känns fint på något konstigt sätt


    Vilken resa du gjort! Stort stort grattis till pluset och beklagar din bror <3 det är nog meningen att dehär ska gå vägen och du får något fint i det sorgliga att se på runt den tiden på året. Jag förlorade min pappa för inte så länge sedan väldigt hastigt och plötsligt. När vi hade urnsättning hade jag bönan i magen och jag tänkte när jag kramade om urnan att det var den enda närkontakten om man nu kan säga så, så den lilla bönan fick av sin morfar. Kändes fint att vara ensam om att veta om det då, har ännu inte berättat för familjen. Lycka till med allt <3
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-05-26 20:31:31 följande:

    Hej tjerer!

    Jag ansluter till gruppen. Plussade 23/5 och ska förhoppningsvis få göra Vul 13/6. Har tidigare genomfört 6 misslyckade återföringar så det blev sjunde gången gilt för oss.

    Jag hade så gott som inga symptomen före plusset. Var inte särskilt förhoppningsfull.. Har haft mer symptom när jag har testat negativt. På testdagen kände jag mig gravid, både illamående och ömma bröst. Sedan har det varit väldigt kortvariga och diffusa symtom. Näst intill inga.. Visst blir man orolig. Men det är nog för tidigt för tydliga symptom ännu.

    Bra att ni tog tag i att starta en ny tråd eftersom många hade kommit väldigt långt i den förra gruppen.

    Grattis till er alla för de efterlängtade pussen! Vi behöver bli bättre på att njuta av graviditeten, frågan är bara hur :)


    Men vad roligt! Grattis! :) kan tänka mig att hoppet börjar svikta lite efter 6 försök som inte lett till något.

    Jag hade heller nästan inga symptom när jag plussade, och har haft väldigt lindriga symptom sedan dess också. Ömma bröst och fruktansvärt trött. Annars inget. De sista två dagarna kickade illamåendet in men just idag är jag fri från det också.

    Visst måste vi bli bättre på det? Jag är jäkla bra på att oroa mig och jättedålig på att njuta...
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-05-27 09:24:34 följande:

    Tack så mycket mulin! Grattis till dig också! Ja det var en tuffare resa än vad jag hade väntat mig. Har varit gravid 3 ggr på naturlig väg med tidigare partner så jag hade inte förväntat mig det här. Hur långt kommen är du?

    Oron gör sig ständigt påmind, jag tror att det är en del av graviditeten det också. Jag hade samma oro med mitt första barn och den graviditeten gick hur bra som helst.


    Tack :) ja jag trodde inte heller de skulle va så tufft!

    Detta är min första graviditet , även mitt livs första plus så jag har ingenting att jämföra med :)

    Jag är vi V.7 nu (6+1) och tycker tiden kryyyper fram. Längtar till nästa vecka då vi ska in på tidigt ultraljud. Vill sååå gärna att ett hjärta ska picka i magen <3
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-05-27 13:24:45 följande:

    Då har du kommit en bra bit på vägen jämfört med mig som är i vecka 5 (4+4). Det är ju bara en vecka kvar till ultraljudet för din del. Så spännande! Håller tummarna för att ni ska få se ett fint tickande hjärta!

    Nej det är verkligen inte lätt att veta hur en graviditet ska kännas. Jag har som sagt varit det 3 ggr tidigare. Har ett barn och gjorde 2 aborter med tidigare partner. Det kändes olika mycket varje gång. Så länge man har lite diffusa symptom som kommer och går borde det vara ett gott tecken. Det är vad jag vill tro och hoppas.

    Jag hade inte känt av graviditeten på flera dagar sen plusset. Men när vi åkte bil igår blev jag väldigt illamående i bilen och idag kände jag lite illamående som gick över efter en kort stund. För det mesta känner jag ingenting men ibland känns det att man är gravid på något konstigt sätt.


    Ja då ligger jag lite före, men inte så mycket ju :) tack va go du är <3

    Nej du har nog rätt , det känns som det är så himla olika från både person till person och gång till gång så det finns nog inget facit. Idag känner jag inte så mycket mer än i brösten. Även om jag hatar att vara illamående så blir man lite orolig när man inte är det.
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-05-28 12:16:20 följande:

    Kom precis hem från VUL och där tickade ett starkt och fint litet hjärta i vecka 7+2!! Så underbart!

    Enda symtomen jag har är extra hungrig på mornarna, lite lätt illamående på mornarna och molvärk lite då och då.

    Det känns typ absolut ingenting i brösten!

    Så var inte oroliga om symtomen kommer och går lite.


    Men Gud här sprutar hormoner iaf för jag blev blöt i ögonen av lättnad att få läsa dehär! Gud vad glad jag är för eran skull <3
Svar på tråden Vi som precis plussat efter IVF