Inlägg från: mulin |Visa alla inlägg
  • mulin

    Vi som precis plussat efter IVF

    Solros80 skrev 2019-06-12 13:05:05 följande:

    Hej på er alla!

    Idag var vi på Vul och såg 2 fina tickande hjärtan som beräknas vara i vecka 7. Den ena var 0.94 cm o h den andra 0.96. Underbart!


    Stort stort grattis!! Vad häftigt :)
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-06-13 20:56:13 följande:

    Tusen tack mulin! Det känns både underbart och skrämmande med tanke på alla risker. Men man får vara tacksam. Vi har ju längtat så länge och nu har vår dröm en chans att gå i uppfyllelse.

    Hur mår du? Hur går det för dig?


    Det förstår jag såklart, men med största sannolikhet kommer allt gå fint :) håller tummarna för er att de går smärtfritt hela vägen :)

    Jag gick in i vecka 10 igår. Ska till barnmorskan på tisdag och få tid för KUB. Mår tyvärr så illa nu att jag nästan inte orkar jobba. Sitter på jobbet nu och är i valet och kvalet om jag ska gå hem eller inte, vet inte vad jag ska skylla på riktigt bara :)
  • mulin
    LLW skrev 2019-06-14 07:05:22 följande:

    Hej!

    Jag tänkte lite försiktigt smyga in här i tråden.. känns läskigt och som att man jinxar det på något sätt.

    Igår plussade jag för första gången i mitt liv, efter nästan tre år, tre ivf behandlingar och otaliga misslyckanden.

    Är livrädd men så glad. Har testdag 19/6, det känns som en evighet bort.

    Jag är idag på BIM +5, ruvardag 14. Har haft lite blödningar sedan RD 8 men försöker att tänka positivt. Vi har aldrig kommit såhär långt!

    Hoppas så innerligt att det här går vägen nu, och att vi kan följas åt hela vägen :)


    Men så roligt, då säger jag stort grattis till pluset! :) vad roligt att det äntligen fungerar efter många försök <3 du ska absolut passa på att njuta av pluset, blödning är ju inget ovanligt. :)
  • mulin
    LLW skrev 2019-06-14 12:16:06 följande:

    U

    Tack och detsamma! :) jag tror vi var med i samma ivf tråd tidigare! Det är så galet att ha fått det där plusset. Så länge man drömt om det! Nu vill jag bara att tiden ska gå snabbt så man får komma på ultraljud!

    Vilken vecka är du i?


    Ja men precis, känner allt igen dej :) dehär är wn trevligare tråd att diskutera i <3 ja men verkligen! Fattar fortfarande inte att der har börjat växa något i magen. Jag är i vecka 10 nu. Tycker tiden går sjukt segt, men efter ultraljudet tyckte jag tiden började gå lite fortare för fram tills dess var jag så nervös!
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-06-14 13:19:30 följande:

    Tack mulin, det får vi hoppas!

    Ja, det här med illamåendet är verkligen inte lätt. Min har också tagit fart ordentligt nu och jag har inte hittat några knep för att hantera den. Jag var förbi apoteket igår för att köpa armband som man använder vid åksjuka. Det fanns bara i barnstorlek men ska finnas även för vuxna. Vet inte riktigt om det funkar, men det kan vara värt ett försök även om det bara lindrar lite. Ibland mår jag lite bättre när jag äter nåt salt, men så fort jag ätit klart kommer illamåendet igen.

    Det är inte lätt i den här fasen när man inte kan vara öppen på jobbet men man får ändå överväga att berätta åtminstone för chefen. Jag vet att det vanligaste är att man berättar efter vecka 12 men det är liksom inte hugget i sten. Chefen borde uppskatta att bli informerad så tidigt som möjligt. Men det är inte lätt.


    Känner precis som dej! Överväger också att berätta för chefen. För det är inte roligt att gå runt på jobbet och inte känna sig alert. Hoppas vi blir bättre snart med vårat illamående!
  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-06-16 11:17:24 följande:

    När får ni Andra nästa ultraljud, är det rutinultraljudet ni väntar på? Jag ska få komma igen i v.13 för att sedan vänta till slutet på aug. Känns tryggt att få en till kontroll innan man sticker iväg på semester, känns konstigt att berätta till folk efter v12 utan att ha sett att den lever av nån anledning!

    I övrigt tickar v.10 på nu, betydligt skönare med 2siffrig vecka och att vi kommit förbi vår "missfallsvecka"! Lite jobbigt att inte kunna berätta än, börja bli mycket festliga tillställningar nu i värmen.


    Jag ska till min BM på tisdag och få tid för KUB, antar att de också blir i v. 13 :) vill också se en gång till att den lever innan vi berättar för fler människor. Men vi har redan berättat för familjen och några av våra närmsta vänner. Har en årlig fest när jag går in i vecka 13, tror inte vi hunnit Göra KUB då än, jag tror några kommer misstänka graviditeten då , då jag alltid druckit på denna fest förut. Svårt dedär i sommar ..
  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-06-23 12:26:08 följande:

    Nån som har dunderkur mot slemhinnorna? Äter lite lite membrasin nu men funderar på att testa Vagisan som stöd för kroppen. Nån som har några erfarenheter av det?

    Fick en släng av svamp efter testat sex och den vill inte helt sluta. Har lugnat sig men är nåt jävulskt irriterad i slemhinnorna än då och då, kan bli lite klåd och svidattacker och får ju inte ta svamptabletterna jag har hemma sen innan!

    Säkert svårare att bli av med svamp naturligt nu, antar det är kombo med kroppens ph och immunförsvar samt att slemhinnorna är så dåliga och kanske får minisprickor än av kli och kläder..

    Ska fråga hos BM I veckan men är några dagar kvar dit.


    Åh! Informera gärna mig vad du får för svar från din BM. Jag törs inte sexa nu för sist fick jag precis som du beskriver , svamp, irriterat och det svider! Min BM, är så svår å få tag i på sina telefontider så det blir aldrig av att jag ringer och frågar henne. :)
  • mulin
    LLW skrev 2019-06-24 18:53:46 följande:

    Nu är första ultraljudet hos mvc bokat! 7e augusti ska vi på inskrivning och 14e är det UL. Känns overkligt att vi kommer komma dit än så länge.. nästan läskigt att ha bokat så långt fram.

    Jag är lite orolig för en del grejer dock.. jag har sen ca två veckor tillbaka haft lite småblödningar. Verkligen lite och inte rött, utan snarare brun/beige. Har tänkt att det är lutinus men tycker det borde sluta nu när jag ändå är i vecka 5+5.. har tagit lutinus 3 gg/dag fram tills nu när jag tänkte trappa ner till 2 ggr. Egentligen säger rmc att man bara ska ta i 21 dagar och jag har väl tagit i 25 kanske, men jag vågar typ inte sluta. Hur har ni haft det med ev blödningar och lutinus?

    Tog även ett test med veckoindikator imorse, och det visade samma som för en vecka sen, 2-3. Tycker det borde stå 3+ vid det här laget :/ vet att man kanske inte borde hänga upp sig på det men det är ju SÅ lätt att oroa sig!


    Kul att få ultraljud inbokat, även om väntan kan kännas seg! :)

    Det är suuupervanligt med blödningar i början av graviditeten , även utan lutinus. Jag vet en som

    Blödde konstant mellan vecka 7-12. Sålänge du inte samtidigt får ont brukar det inte vara något att oroa sig för :)

    Och testet ska du heller inte haka upp dig på, stegringen sker inte exakt lika för allihop så vänta några dagar till du så har det säkert ökat. Nu är det lång väntan med många orosmoln, men förhoppningsvis har vi alla våra bebisar i början av nästa år<3
  • mulin

    Jösses.. nu börjar nerverna komma tillbaka efter det tidiga ultraljudet, Fick vara lugn i ungefär tre veckor iaf. Om lite mindre än två veckor ska vi på KUB. Är såå orolig att det ska ha dött emellan ultraljudet och KUBen. Jag är fortfarande lite illamående och så men utöver det har symptomen lanat vilket jag också förstår är normalt.. usch vill spola fram tiden två veckor nu.. hur går det mer alla era nerver?

  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-06-25 22:13:40 följande:

    Visst är det sjukt att man behöver bekräftelse hela tiden?? En normal människa väntar ju inte på missfall hela tiden eller tror att nåt har hänt även om man inte ens har blött :)

    Men jag känner att jag knappt vill prata med Chefen innan jag sett hjärtslag igen! Och hinner nu inte göra det innan hennes semester eftersom jag har ultraljudet veckan efter hon gått. Har helt snöat in på missed abortion. Och antar att det inte går att kolla på inskrivningen imorgon heller, blodprov och alla tester visar kanske normala värden trots ett MA..?


    Exakt samma här, är ju mer inställd på MA än på bebis... är också i valet å kvalet med chefen, ska på kub sista dagen på jobbet innan semestern, känns inte schysst att vänta till mitten augusti innan jag berättar , men vill inte berätta innan jag fått veta hur det ser ut.

    Usch vilken skit...!

    Tror att har man fått MA syns det inte direkt i urin eller blod eftersom kroppen typ fortfarande tror den är gravid. Men hag tror både du och jag oroar oss i onödan. Kul med inskrivning för dig imorgon iaf :)
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-06-26 09:22:57 följande:

    Jag hoppas att allt är som det ska. Om du fortfarande känner av illamåendet borde det vara ett tecken på att bebis utvecklas och mår bra. Men om du är jätte orolig, kan det inte vara bra att göra ett privat vul? Två veckor kan kännas som en evighet om man går med den oron.

    Själv är jag upptagen av illamåendet som tagit över helt. Just nu känner jag inte någon oro. Jag har kub 17/7, men om symptomen börjar avta innnan dess och jag börjar oroa mig gör jag nog ett privat Vul emellan.


    Är inte just känslan av att symptomen minskat som gör mig orolig, jag vet ju att det väldigt ofta lugnar sig efter några veckor och de säger ju att illamåendet brukar bli bättre efter ca 12 veckor och jag går in i veck 12 imorgon :) är bara oron över lag.. måste åka minst två timmar enkelväg för att få tillgång till ett privat UL så jag ska försöka hålla ut :)
  • mulin
    Solros80 skrev 2019-06-26 11:57:35 följande:

    Jag förstår mulin.. Den oron finns nog mer eller mindre hos de flesta av oss som har varit i IVF karusellen. Men vad skönt att du går in i vecka 12 nu!! Du har kommit en bra bit på vägen ju.


    Det tror jag också, tror vi är medvetna på ett annat vis att man inte kan ta något för givet och därför oroar vi oss mer för allt kanske? Ja det känns som en liten milstolpe, jag inbillar mig åtminstone att ser allt ok ut på Kuben kommer jag kunna lugna mig en del :)
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-06-26 23:08:11 följande:

    Hej Mulin! Mitt illamående har släppt helt nu (peppar,peppar) och mina symtom är typ helt borta förutom små ilningar ibland. Tycker också det är jättejobbigt när symtomen avtar men det står som du säger typ överallt att det är normalt. Har KUB om exakt en vecka.


    Ja det är verkligen det! Jag har kvar illamåendet och tappad matlust litegrann men inte mycket. Har haft rätt ont i magen några gånger om dagen i ett par dagar dock och det skrämmer mej jättemycket! guud vad skönt för dej att få komma iväg på KUB snart, jag ska iväg på mitt om 1,5 vecka ca , vill komma iväg på det NU.
  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-06-27 07:46:21 följande:

    Tror också det är lugnt

    BM sa att vi är överdrivet försiktiga i Sverige, dvs vi kan inte berätta nåt och glädjas med fler utan vi måste veta att allt ska gå bra innan man kan blanda in fler i glädjen. Sen sa hon att även om jag hade fått vul idag hade jag varit rädd för att den dör nästa vecka haha, det är ju sant!

    Hon tyckte ocks0 att man inte behövde vara rädd att berätta för chefen innan semestern, det värsta är ju att hon sen skulle veta om ATT man haft ett missfall men få känns nog läget så dåligt för en ändå så att chefen inte är det stora problemet. Att det kan vara bra att chefen ändå vet det. Jag suger på karamellen till slutet på nästa v (dvs v12), ej bestämt än om jag ska berätta innan semestern men vore skönt om man svullnar upp i sommar :D


    Så sant så sant. Jag känner mig nästan som en skurk för att vi ändå berättat för ungefär ett 10-tal redan. Känns som alla väntar till efter v12 därför har vi vart för tidiga. Men jag vill verkligen inte mörka ett eventuellt missfall.

    Ja, det blir nog att berätta för min chef när vi ska iväg, känns bäst tror jag :)
  • mulin
    LLW skrev 2019-06-27 15:34:03 följande:

    Jag tror det här håller på att gå åt helvete.

    För två timmar sen började det komma rött blod. Riktigt sådär klarrött precis som mens. Har inte ont än men det känns som att det är påväg.

    Ringde 1177 men som väntat finns ingen hjälp/försäkran att få. Har sökt efter kliniker som gör privata ultraljud men hittar INGEN som har telefontid eller lediga tider. Hur kan det vara så svårt att få tag på någon? Inte heller kan man ringa kvinnokliniken eller mvc då deras kö blir fylld innan 7 på morgonen.

    Jag vill bara veta om det finns ett tickande hjärta där inne. Om det någonsin funnits.

    Vi fick iallafall vara lyckliga i två veckor.. det kanske är allt vi kommer få.


    Jag hade åkt till akuten! Att inte få veta direkt känns för jobbigt! Överdriv lite isf och säg även att du har ont så gör de säkert VUL på dig där. Jag håller dock tummarna att blodet inte är ett pågående missfall utan något annat <3
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-07-04 14:49:47 följande:

    Nu har vi gjort KUB och fått bra resultat så jag känner mig nöjd. Kändes skönt att se den sprattla och vi har stirrat ihjäl oss på kortet vi fick med oss. Hoppas det gått bra för er andra också!


    Gud vad skönt! Var det nervöst? Jag ska göra på måndag och är jättenervös :)
  • mulin

    KUB i måndags som gick såå bra, vi fick låg sannolikhet på avvikelser och en 10 cm lång bebis dök upp på skärmen och sprattlade runt och drack vatten när vi gjorde oss en kik. Gud vilken lättnad <3

  • mulin
    vill2017 skrev 2019-08-15 11:43:53 följande:

    Länge sedan nu! Hur mår alla? Lämnat familjeliv kanske?

    Var på RUL idag och fick se en liten sprattlandes pojke :)


    Vad kul! :) grattis till en pojke :) vi ska på RUL på fredag, nästan alla tror på pojke, men jag tror på en tjej :)

    I övrigt når jag ganska bra, men tyvärr haft en hel del intimbesvär... svamp, uvi, hemorrojder , det har INTE vart roligt! :(

    Hur mår du själv? :)
  • mulin
    vill2017 skrev 2019-08-20 09:29:49 följande:

    Tack! :) Vad skönt att höra att det ändå har gått bra med graviditeten. Väldigt trist med alla intimbesvär dock. Då tillåts man ju inte att nju8ta ordentligt. Har du varit mycket förstoppad? Kanske därför hemorojder dykt upp?

    Jag mår relativt bra! Magen växer så att det knakar och jag har köpt massor med tajtakläder för jag vill verkligen visa upp magen! Känner mig så mycket smalare nu ironiskt nog. Kan verkligen tipsa om trikåklänningar från HM.

    Rent psykiskt börjar det bli bättre. Min man påminde mig häromdagen om att jag inte gråtit på flera veckor och det stämmer ju. Jag grät ju hysteriskt minst en gång i veckan innan detta lyckades. Så skönt att få vara lite glad och se ljust på framtiden.


    Tycker inte jag varit så förstoppad med antar att det är riten till det , min BM ska kolla upp det nästa vecka iaf och se om hon har några tips.

    Ja Gud vad magen växer fort nu, var ledsen att det inte har synts så mycket hittills men de sista tre veckorna har den verkligen blivit mycket större :) ska kolla på hm, är så mysigt å kolla på kläder :)

    Vad skönt att att du känner dej gladare, tror det är nyttigt för oss att se detta med glädje utan att ha katastroftänk i bakhuvudet hela tiden. Om mindre än ett halvår har vi våra SÅ efterlängtade bebisar <3

    Var förresten på RUL förra veckan och vi ska också ha en pojke :) <3
  • mulin
    Kandelaber skrev 2019-10-11 23:49:12 följande:

    Gör ni knipövningar nu? Min BM sa att det inte gav nåt att göra det innan förlossning, att det kanske var bättre att inte tighta till det där inne när det ska vara mjukt.

    Vet att vissa gör det men vet inte vad det förbättrar.

    Jag tycker att jag får ont i magen av knipen o att det är ganska obehagligt i allmänhet.


    Jag försöker men slarvar oerhört. Kanske gör det en gång i veckan bara så egentligen kan de lika gärna kvitta. Får ju ännu mindre dåligt samvete av slarvet om din BM inte tycker det tjänar något till nu ;) men vill också slippa ha svårt att hålla tätt så jag kommer fortsätta köra lite då å då. :)
Svar på tråden Vi som precis plussat efter IVF