Forum Styv/Bonusförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Dottern ska komma och gå

  Sön 2 jun 12:50 Läst 0 gånger Totalt 185 svar
  Sön 2 jun 12:50

  Här är en söndagsdiskussion igång. Varit tillsammans 5 år. Vi kom men ett barn var. Han och dotter på 10 snart 11 år. Jag med son 8 år. Allt har funkat bra och vi har en familj på 4 plus hund och mysig stämning. Min relation med dottern är fin och vice versa. Igår var sambon på svensexa och hans dotter ville vara hos mamma pga att lillebror där fyllde 5. Inga konstigheter. Sambon skulle hämta henne nu innan lunch men hon hade börjat baka hos mamma så hon ville stanna en stund till. Inga konstigheter. Vi sätter oss på balkongen och han utbrister lyckligt: ja tänk hon börjar bli så stor! Snart kommer hon kunna komma och gå precis som hon vill.. att det inte finns några ?pappaveckor? eller ?mammaveckor?... Jag svarar : Så vill inte jag ha det? Jag tycker det låter jätte rörigt... Han : Vad är det för något problem med det? Hon är väl välkommen när hon vill? Jag: Ja, men det blir ju stökigt för vi kan ju inte planera? Han: Hon får ju inte komma om vi planerat något? Jag: men ibland kanske man bara vill vara spontan eller ha en barnfri helt oplanerad? Han : Jasså ok så då ska vi säga till henne att du får inte komma för ****** vill ligga på soffan och chilla. Sonen har ingen möjlighet att vara flexibel med veckorna då hans pappa jobbar 7 nätter/ledig 7 nätter.. Min sambo nu säger att jag är självisk och bara vill ha barnen på mina villkor.. men det är ju inte mina det är såhär vi haft det och bestämt med alla runt omkring ( hennes mamma och sambo och mitt ex och hans sambo) Jag tycker inte att barnen ska komma och gå som dom vill. Jag tycker varannan vecka är en bra ök. Självklart får hon åka dit om det är kalas någon helg eller om dom ska på något att hon kan komma hit med fick panik när han tycker att hon ska komma och gå som hon vill. Jag hade sett fram emot en söndag ihop hela familjen men nu är hon kvar hos mamma och vi är sura på varandra. Sonen sitter på rummet och kollar på film och vi tjafsar på balkongen. Har jag fel?! Han tycker verkligen att jag är heeeeelt dum i huvudet som tycker såhär.. och talade om det tydligt.

 • Anonym (Jo men ...)
  Visa endast
  Sön 2 jun 13:14 #1 +2

  Jäntan är snart 11, om jag förstod rätt? Då håller jag med din sambo om att hon är stor nog att komma och gå som hon vill. Vissa gånger är ni inte hemma när hon kommer, andra gånger har ni planer som hon kan erbjudas att delta i, ytterligare andra gånger har ni kanske planer där hon inte kan/får delta. Ett så stort barn är ingen gäst som kommer på förutbestämda dagar, utan hennes hem ska stå lika öppet för henne som för dig och i framtiden din son.

 • Anonym (Jo men ...)
  Visa endast
  Sön 2 jun 13:18 #2 +1

  Dessutom innebär "komma och gå som man vill" att hon kanske i perioder stannar längre hos sin mamma, vilket kan medger spontanitet i högre grad än vad ni har nu.

 • Sön 2 jun 13:19 #3 +3

  Tja. Förälder är man ju 100% av tiden oavsett om man är separerad eller inte så det vore askonstigt att behöva säga till en låt oss säga 13 åring som vill träffa pappa att:nej tyvärr vi har barnfri vecka så du får inte komma förrän på onsdag. Fullständigt orimligt.

  Om det däremot är nåt särskilt som gör att hon inte kan komma så är det givetvis nåt annat. Nej du kan inte komma för att vi åker till kreta, eller vi ska ha vuxenfest...

 • Sön 2 jun 13:20 #4

  Hon kan inte ta sig hit själv då hon inte vågar åka tunnelbana och jag tycker också att man bör vara äldre för att åka tunnelbanan själv med alla som har noll hänsyn och prejar barn för att komma med i vagnen. Vår linje är alltid fullproppad..

 • Sön 2 jun 13:21 #5

  Hon är inte 13, hon är 10 och fyller 11 i höst så vill gärna prata om åldern 11 år

 • Sön 2 jun 13:23 #6

  Varför är det konstigt att säga att man har barnfri vecka?

 • Anonym (Jo men ...)
  Visa endast
  Sön 2 jun 13:27 #7 +3
  Siden skrev 2019-06-02 13:23:50 följande:

  Varför är det konstigt att säga att man har barnfri vecka?


  Beror väl på vem du säger det till. Säger du det till ditt barn låter det riktigt vidrigt. Till chefen helt rimligt.
 • Sön 2 jun 13:27 #8

  Vill också tillägga att jag uppskattar era svar, och håller helt med era åkikter ang en tonåring. Men hon är 10 snart 11.

 • Anonym (Jo men ...)
  Visa endast
  Sön 2 jun 13:29 #9 +1
  haft samma skrev 2019-06-02 13:20:13 följande:

  Hon kan inte ta sig hit själv då hon inte vågar åka tunnelbana och jag tycker också att man bör vara äldre för att åka tunnelbanan själv med alla som har noll hänsyn och prejar barn för att komma med i vagnen. Vår linje är alltid fullproppad..


  I så fall börjar ju inte "komma-och-gå-som-hon-vill"-tillvaron förrän hon vågar det, vid kanske 14 års ålder. Till dess har du förhoppningsvis hunnit vänja dig vid tanken.
 • Anonym (Ingen skilln­ad)
  Visa endast
  Sön 2 jun 13:31 #10 +2
  haft samma skrev 2019-06-02 13:21:35 följande:

  Hon är inte 13, hon är 10 och fyller 11 i höst så vill gärna prata om åldern 11 år


  Hur menar du att det skulle vara skillnad?

  Menar du att du inte skulle sett saken likadant om hon var 13?

  Jag är på din sambos sida med undantaget att barnet får ta hänsyn till en del praktiska begränsningar som kommer av att ha två hem. Kan inte hoppa fram och tillbaka varannan dag och glömma gympakläder och läxböcker etc så att föräldrarna får spendera extra tid med att rädda situationen. Men sådana praktiska begränsningar får man sätta när det uppenbarar sig konkreta problem tycker jag. Har aldrig förstått de som tycker att barnen ska vara persona non grata i sitt eget hem bara för att det är fel veckonummer.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll