Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    RebeckaZ70 skrev 2020-11-23 09:50:49 följande:
    ledarsidorna.se/2020/11/nya-avslojanden-om-an.../

    Gång på gång kommer nya avslöjanden om antisemitism och terroristsympatier inom islamic relief. Ändå ökar SIDA med Peter Eriksson och Carin Jämtin i spetsen att öka anslagen. Bryr de sig inte? Eller är det så att de håller med?
    Än så länge lever de som styr UD och Sida enligt det gamla regelverket:

    Palestinierna - bra.

    USA och Israel - dåligt.

    Om den praktiska politiken sedan råkar innebära att svenska skattemedel till del betalar pelestinsk och arabisk terror och antisemitism så må det vara hänt.

    Men det kan inte hålla så pass länge till. Pendeln har vänt för länge sedan och är med fart på väg tillbaka. Det är ett friskhetstecken att den här typen av missförhållanden kan offentliggöras - om än på en blogg.
  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2020-11-23 23:38:36 följande:
    Han är lika mycket sosse som du är kommunist.
    Det må ju vara dina känslor du ger uttryck för men faktum är att han är medlem i socialdemokraterna medan jag inte har någonting med kommunisterna att göra.
  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2019-06-11 20:46:37 följande:

    Jag har däremot blivit anklagad för att vara judehatare när jag frågat judiska bekanta varför de räknar med att en nybildad stat som Israel skall accepteras av alla. 


     


    Du vet om va att en av punkterna som idag definierar antisemitism är att förvägra judarna självbestämande i ett eget land?

    www.state.gov/defining-anti-semitism/

    "Denying the Jewish people their right to self-determination, e.g., by claiming that the existence of a State of Israel is a racist endeavor."
  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2020-11-24 14:57:49 följande:

    Jag tror inte att han verkligen är socialdemokrat även om han har medlemskap i S. Att hata muslimer eller judar är enligt mig oförenligt även med borgerlig vänster/högerliberal reformism. 


    Innehållsmässigt skiljer sig inte sidan ifrån nyhögerns på något enda vis enligt min mening. Inte ens journalistiken är särskilt imponerande. Har dessutom träffat på en del rena lögner utöver väldigt sneda tolkningar. 


    Det borde ju inte ens TS tro på då TS anser att S uteslutande är antisemitiskt utifrån vad hen skrivit hittills.


    Japp jag har postat om IRHA:s definition av antisemitism några gånger även i denna tråden.


    www.holocaustremembrance.com/sv/node/196


    Jag delar inte deras uppfattning om antisemitism . Rätten att bestämma i ett land ska utgöras av de som lever inom den geografiska ytan. Vad man anser sig ha för kulturellt eller etniskt ursprung är inte grund nog för att exkluderar andra inom samma yta eller ge sig själv privilegier.


    Denna uppfattning delar jag med många judar som då helt enkelt anses vara antisemiter. 


     


     


    Westerholm är medlem i S. Har du någon bättte definition på att vara Socialdemokrat? Han må väl stå till höger inom S men någon "högerytter" är han ju inte bara för att han är emot stöd till islamism - till skillnad från många av sina partikamrater

    Om du har en egen definition på antisemitism så behöver du ju i alla fall inte vara förvånad om de som använder den allmängiltiga defintionen kallar dig för judehatare om du säger sådant som ingår i denna allmängiltiga definition..
  • Flash Gordon
    nattuw skrev 2020-11-26 08:56:13 följande:
    Att du inte ser någon nytt av en judisk stat är inte förvånande.
    Definitionen av antisemitism

    Denying the Jewish people their right to self-determination, e.g., by claiming that the existence of a State of Israel is a racist endeavor


    ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/combatting-discrimination/racism-and-xenophobia/combating-antisemitism/definition-antisemitism_en
  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2020-11-26 15:27:22 följande:

    "Antisemitism frequently charges Jews with conspiring to harm humanity, and it is often used to blame Jews for why things go wrong. It is expressed in speech, writing, visual forms and action, and employs sinister stereotypes and negative character traits."


    Här får man ju fråga sig vad som menas. Kan man t.ex. kritisera Israel i fall de inte har samma rättigheter för alla oavsett om denne klassas som jude eller inte men är boende och har anknytning till regionen.


    Massor av länder kritiseras ju för att de behandlar medborgare olika beroende på kulturell identitet. T.ex. Turkiet ang. kurder, Kina ang. muslimer, Sverige ang. samer mfl.


    Att enbart gå på judisk tillhörighet som gällande för Israeliskt medborgarskap på lika villkor skulle ju i så fall kunna påminna om Johann Gottfried Herder's nationalism.


     


    Att förneka landets Israels själva existens är inte att "kritisera" Israel.
  • Flash Gordon

    Ingen någorlunda kunnig människa skulle väl kalla den revolutionära nationalsocialistiska rörelsen för "konservativ"?!

    Och för att "inte vara socialister" så genomdrev de ändå rätt många relativt socialistiska reformer:

    Bostadsbidrag, a-kassa, äldrepensioner, invaliditetsunderstöd, daghem, socialbidrag, äldrevård, sjukförsäkring ...

    Man reformerade också skola, stat och militär så att privligier för adel och överklass togs bort och ett meritokratiskt system med inriktining mot kompetenta men "medelslösa" individer infördes.

    Osv osv

  • Flash Gordon
    Missermajser skrev 2021-02-03 15:42:36 följande:
    Bismarcks välfärdspolitik handlade väl främst om att hålla den arbetande klassen i schack utifrån erfarenheten av Pariskommunen. 

    Hålla i schack? Det låter som en defensiv förklaring. 

    Alla sociala reformer har väl någon gång börjat under något slags "hot" men när den nationella socialismen genomförde sina reformer i Tyskland på 30-talet så var ju det utifrån en genuin vilja att lyfta det tyska folket. 

    Och framförallt var inte nationalsocialisterna konservativa, vilket påstods.

Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?