Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Ska folk få BE på arbetstid?

    Ren och skär signalpolitik utan värde av SD. Vad folk får göra på sina arbetstid bestämmer arbetsgivaren. Jag har aldrig hört talas om att detta skulle vara problem på svenska arbetsplatser.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-08 16:12:17 följande:
    Så en arbetsgivare ska låta någon annan täcka upp för dig och låte denne göra dubbelt arbete för någon annans val av religion?

    Va lämpligt för den som är kedjerökare efterssom den då kan kräva att få gå iväg och röka 1 gång i timmen eftersom det då är ens fulla rätt.
    Det bör i princip vara samma regler vid rök-paus, kaffe-paus, kolla mobilen-paus, toa-paus, hämta frukt-paus och böne-paus.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-08 17:30:40 följande:

    Förutom det faktum att bönepausaren skulle då ta en paus mer utöver alla andra pauser. Fler och fler arbetsplatser tillåter inte att man springer ut på egna cigg-pauser, även kommuner har hakat på, av självklara skäl.

    Ska bönepausaren avstå från kaffepausen då menar du? Att be och slänga fram matta tar ca 15 minuter. Att kolla mobilen tar några sekunder. Hämta en frukt några minuter. 

    Varför behövs en hel ritual på 15 minuter för att tala till sin "skapare"?

    Vilken normalt funtad arbetsgivare som helst säger numera nej till en enskild rökares behov, så varför ska man acceptera sånt här på arbetstid?


    Jag har jobbat med människor från olika kulturer och religioner och aldrig varit med om att någon tagit bönepaus på arbetstid. Jag har inte hört talas om arbetsgivare som lyfter fram detta som ett problem. Nej detta är ytterligare ett exempel på populistisk symbolpolitik från sverigedemokraterna.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-08 18:17:45 följande:

    Men rubriken syftar på bön på arbetstid, och det är väl det vi diskuterar här, oavsett dina personliga erfarneheter? Och ja om man är en troende muslim ber man 5 gånger om dagen, vilket krockar med arbetspasset och inget som SD hittat på för att dom är "rasister"


    Jag har jobbat med många troende muslimer och ingen av dem har krävt bönepauser på arbetstid. Jag har inte sett att svenska arbetsgivare har lyft detta som ett problem och i förra veckan bekräftade tjänstemän i Bromölla att kommunen inte hade problem med att arbetstagare ber på arbetstid.

    Det handlar om ett påhittat problem av populistpartiet SD.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-08 18:43:13 följande:
    Handlar denna tråd om dina kollegor som INTE ber under arbetstid eller de som faktiskt gör det?
    Fattar inte ditt resonemang. SD vill förbjuda bön under arbetstid, INTE förbjuda bön överhuvudtaget!

    Förbjudet handlar inte om dig och din lilla värld, utan förbudet handlar om att kommuner och flera arbetsplatser har uppmärksammat att de finns de som faktiskt kräver att be under arbetstid.
    Nu har SD uppmärksammat att det finns de som ber på arbetstid, och det är just därför dom lägger som förslag om detta, de skiter liksom i de som sköter sitt arbete och ber på sin fritid.

    Kan upplysa dig om en muslim som som krävde tusentals i skadestånd för att han inte fick springa till sin lokala moské rå arbetstid. Finns artiklar om det, bara för dig att kolla upp.
    Det gjorde han utan SDs hjälp.

    Jag pratar om SDs beslut att förbjuda bön på arbetstid, d.v.s.  SDs beslut att förbjuda något som inte är ett problem på svensk arbetsmarknad. Samtidigt så driver SD linjen att personal inom den svenska sjukvården ska ha rätt att vägra utföra arbetsuppgifter som är i strid med den egna religionen. Exempelvis så ska Barnmorskor som är utbildade och anställda för att bistå kvinnor som  söker hjälp för abort ha rätt att vägra utföra den typen av arbetsuppgifter.


    Jag tror faktiskt inte att det är möjligt att hyckla mer än vad SD gör när det kommer till religion och arbete.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Oschlaka skrev 2019-07-08 19:26:16 följande:
    rökning  skall förbjudas för vårdkostnader är otroliga för rökvård kostnader 
    Kaffe skall drickas i lagom mängd för kaffe är skadlig för kroppen och ger höga  abstinens kostnader  och onödiga många toa besök 
    Mobilanvändandet skall förbjudas för det ger cancer och höga cancervård kostnader 
    toa paus ok för bättre arbetseffektivitet 
    fruktpaus ok för bättre arbetseffektivitet 
    bönepaus ok för bättre arbetseffektivitet meditation 
    Ja så kan man självklart se det! Jag tycker att det är centralt att arbetsgivaren har ansvar för att leda och fördela arbetet och om den anställde inom ramen för sitt arbete kan ta bönepauser så är detta inget som kommunpolitiker ska lägga sig i.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    fridalin skrev 2019-07-08 21:49:34 följande:

    Vilken arbetsgivare accepterar dessa avbrott?


    Förmodligen enbart kristna kloster och muslimska moskéer. I Sverige ör det arbetsgivaren som leder och fördelar arbetsuppgifterna och som avgör vad den anställde får och inte får göra under arbetstiden.

    SD anser att arbetstagare ska ha rätt att vägra att utföra arbetsuppgifter genom att hänvisa till religiös övertygelse. Det tycker jag är fel.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-08 22:52:31 följande:

    Det är ditt svar? Jag frågade varför man behöver 15 min samt medhavd matta, oavsett om man gör det ostör eller inte, om man nu kan "be i inom sig"?


    Bönen ser olika ut inom olika religioner och styrs också av inre övertygelse. En religös jude ber kanske 7 minuter per dag en religös kristen kanske något mindre, det spelar egentligen ingen roll för arbetsgivaren bestämmer hur arbetet ska bedrivas och funkar det inte med bön på arbetsplatsen så är det det som gäller men om bönen inte påverkar arbetet ska bön tillåtas.

    Bön under arbetstid är inte ett problem som svenska arbetsgivare har lyft fram och de allra flesta kristna, judar och muslimer hanterar bönen utan att det märks på arbetsplatsen.

    Det ör synnerligen märkligt att SD agerat för att förbjuda all bön (såväl kristen, judisk och muslimsk) på kommunala arbetsplatser i Bromölla samtidigt som SD motionerar för att arbetstagare inom vården ska ha rätt att vägra behandla vissa patienter genom att hänvisa till moral/samvete/religion.

    Håller du inte med om att det är värre att vägra utföra arbetsuppgifter som man är anställd för än att be en bön (under bönepauser som arbetsgivaren gett tillåtelse till)?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-09 00:03:35 följande:

    Tror du det finns någon anledning att det inte lyfts fram av svenska arbetsgivare? Om det överhuvudtaget existerar ska man väl diskuttera vad som gäller?

    Jag fattar inte att det ska behlva diskuteras i oändlighet. Religion är något personligt och ska inte kräva att behandlas speciellt på en arbetsplats! Det är 2019 nu.. Om böner ser olika ut, är det väl ännu viktigare att lämna den utanför arbetet. Ska jag kräva att få ve 45 min var 3e timme


    Du svarar inte på min fråga.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-09 00:06:21 följande:

    Fortsättning; ska jag kräva att be var 3e timme för att min kalle anka religion säger det? Vem kan förbjuda mig det? Löjligt. Respekterar andra länders arbetarkultur när du kommer som gäst och sluta kräv och bli så förbannad kränkt över allting.


    Vad är det som du inte förstår? Det är alltid upp till arbetsgivaren att besluta om bön är förenligt med arbetsuppgifterna och därför kan man inte betrakta SDs beslut i Bromölla kommun som annat ön populistisk symbolpolitik.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Ska folk få BE på arbetstid?