Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill
    Smecker skrev 2019-07-10 16:01:32 följande:
    Har du någonsin varit arbetsgivare eller arbetsgivarens representant (dvs chef)? Det känns inte riktigt som om du är insatt i hur anställningsavtal/kollektivavtal/arbetstidslag etc fungerar.
    Precis.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Maya84 skrev 2019-07-10 15:44:21 följande:
    Vad är det DU inte förstår?

    Att förbjuda bön under arbetstid är ju just för att arbetsgivaren ska slippa hantera situationer han inte känner att han har någon makt över, då dessa som vill be alltid kan hänvisa till religions-friheten!!!!!!!
    Om en man vill gå till en moské varje fredag 2 timmar tidigare från arbetet, och arbetsgivaren inte tillåter detta, då är det alltså i konflikt med rätten att utöva sin religion! Superenkelt!

    Vad är problemet? På arbetet ska man arbeta, inte få betalt för att utöva sina personliga ritualer!!! Är det svårt att förstå?

    SD och kompisarna i KD och M visar tydligt att de inte är mogna uppdraget att styra en kommun med arbetsgivaransvar för ett stort antal människor.


    Vad anser du om SDs förslag att religiösa anställda i vården ska ha rätt att vägra utföra vissa arbetsuppgifter genom att hänvisa till moral/samvete/religion?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tow2Mater skrev 2019-07-10 18:37:32 följande:
    Förslaget gäller väl inte bara religiösa anställda, utan alla anställda. Man behöver inte vara religiös för att ha en viss moral/samvete.
    Ja det sägs så  men alla inser att SD har skräddarsytt förslaget för att religiös  personal som inte vill medverka till abort ska slippa detta (intresseorganisationerna för för sjukhuspersonal är starka motståndare till förslaget).

    I katolska Italien har sjukvården svårt att erbjuda kvinnor abort eftersom så många läkare och barnmorskor vägrar att befatta sig med den typen av uppgifter. 

    Tycker du att det är rimligt att sekulära Sverige ska tillåta arbetstagare att av religiösa/moraliska skäl vägra utföra arbetsuppgifter som man är utbildad till /anställd för att utföra? Vad är logiken i att förbjuda människor att be på arbetsplatsen men  lägga förslag om att att personal ska kunna vägra utföra arbetsuppgifter som strider mot den egna religionen? Dessa SD förslag är helsnurriga. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tow2Mater skrev 2019-07-10 21:34:44 följande:
    Ser du det hända i Sverige? Att många läkare och barnmorskor kommer vägra att befatta sig med den typen av uppgifter?

    Sveriges Kommuner och Landsting, Läkarförbundet, Vårdförbundet, Svenska Barnmorskeförbundet, Svensk Förening för Obstetrik & Gynekologi är alla starkt kritiska och är av uppfattningen att svensk abortvård kommer försämras med SDs förslag


    SDs förslag kommer leda till mycket större problem än vad bön på arbetsplatserna någonsin resulterat i.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tow2Mater skrev 2019-07-10 22:11:01 följande:
    Konstigt det fungerar bra i Norge och Danmark.

    Sverige stänger ute alla utom en typ av t ex barnmorskor; kanske därför förlossningvården i dag är under all kritik...
    Det stämmer inte. I Norge t.ex har sjukvården problem att schemalägga personal för att upprätthålla en god abortvård. Problemen uppstår oftast på mindre orter. och det är sannolikt att samvetsfrihet även skulle skapa problem på mindre orter i Sverige. 

    Huvudfrågan är varför SD (och KD) anser att vården ska kunna anpassas utifrån de anställdas religion även om det sker på bekostnad av de kvinnliga patienternas behov. Det är ju helt vansinnigt!

    Vill man inte utföra aborter så är det bara att söka sig till andra delar av vården där aborter inte ingår i arbetsuppgifterna. Det borde vara självklart för alla. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Crash Man skrev 2019-07-11 15:31:32 följande:

    Jag har inga problem med ett böneförbud på arbetstid; jag tycker snarare att det är logiskt. Det känns dock som om många missförstår vad böneförbudet egentligen handlar om.

    1. Detta gäller bara de som är anställda inom kommunens verksamheter. Inte den privata sektorn.

    2. Det gäller böneförbud under betald arbetstid - en person får fortfarande be på sin rast.

    Man kan dessutom inte jämföra den kristna bönen med den muslimska. Den kristna bönen innebär att man knäpper fingrarna och ber tyst i femton sekunder. Den muslimska bönen kräver för det första att man ska ha ett eget rum, man ska tvätta sig, rulla ut en bönematta. En bön tar c:a tio minuter.

    Jag hoppas att fler kommuner tar efter Bromöllas förbud. Lite lustigt även att godhetsvänstern är väldigt snabba på att poängtera hur pass elaka sverigedemokraterna är som vill förbjuda folk från att inte utöva sitt arbete, men när vänsterstyrda Filipstad körde kommunens ekonomi i botten hördes inte ens syrsorna.


    Många pauser under en arbetsdag är betalda. Det gäller tex kaffepaus, rökpaus, toalettpaus, paus för att kolla mobilen, paus för att ta ett samtal med skola eller dagis o.s.v Att just paus för bön ska vara förbjudet är befängt.

    SD politikerna i Bromölla har har troligen hämtat inspiration till sitt böneförbud från gamla kommunistdiktaturer som sovjet och Nordkorea där mänskliga rättigheter inte respekteras.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2019-07-11 23:40:40 följande:
    Du förutsätter att folk på arbetet kan/får ta dessa pauser?

    Fundera exempelvis på jobb inom vården där man i vissa situationer och moment förutsätts vara minst två och där både kollega och patient skulle få vänta om det tas paus mitt i, för böner kan ibland vara tidsbestämda, medan andra behov av pauser kan anpassas utefter när det passar med arbetet och av samma skäl också helt utebli.

    Jo även personal inom vården får ta exempelvis toalettpauser. 

    Jag arbetar i ett stort företag med tusentals anställda och ett flertal är kristna eller muslimer. Bön på arbetstid har aldrig orsakat några problem men är övertygad om att det har inträffat när det funnits utrymme för det. 

    Politikerna i Bromölla har bekräftat att man inte har haft problem med böner på kommunens arbetsplatser. Ändå har man beslutat att "Bönestund på betald arbetstid är inte tillåtet".  Kommunen har alltså förbjudit anställda att under arbetstid be en stilla bön i avskildhet. Det ska bli mycket intressant att se vad som händer med den kristna socialsekreterare i Bromölla som anmält sig själv. Om inte kommunen agerar så är det nära till handla att tro att kommunen ser mellan fingrarna när det handlar om kristen bön och att förbudet är riktat mot bön inom andra religioner och då hoppas jag att DO agerar.


    Som jag sagt flera gånger tidigare så är det arbetsgivaren som leder och fördelar arbetet på en arbetsplats och det fungerar oftast utmärkt. Om en anställd har önskemål om att be under arbetsdagen kan arbetsgivaren och arbetstagaren komma överens om formerna för detta men skulle detta av någon anledning inte fungera så är det arbetsgivarens beslut som gäller. 


    Varför vill SDs politiker införa förbud mot något som inte är ett problem? Som jag sagt tidigare så handlat detta om populistisk signalpolitik. Att SD har förbjudit något som är en del av de mänskliga rättigheterna för tankarna till den gamla Sovjettiden och till Nordkorea. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kverulant67 skrev 2019-07-13 00:43:09 följande:

    Varför jämföra rökning med bön???
    Alla har rätt till 5 min i timmen att göra något helt annat, Vi som röker brukar ta ett bloss vilket stör väldigt många PK-muppar. Men att ta en halvtimma "för annat" stör inte samma skara, skumt.....


    Nej, alla har inte rätt att göra vad de vill 5 minuter i timmen. I Bromölla har SD bestämt att det ska vara förbjudet att be även om detta sker under en kort 5-minuters paus under arbetstiden. SD blir mer och mer totalitärt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Crash Man skrev 2019-07-13 13:07:44 följande:
    Den kristna personen som anmälde sig själv kommer inte få några negativa konsekvenser, precis som om en muslim inte skulle få några konsekvenser. Böneförbudet känns mer som symbolpolitik än något verkligt lagstiftande vilket är en av anledningarna till varför det blir en icke-fråga. Jag är inte särskilt förtjust i symbolpolitik oavsett om det kommer från Sverigedemokraterna eller Miljöpartiet. Det jag gillar med detta förslaget är att det fick några politiskt korrekta muppar att gå i taket.

    Du har hälften rätt av de fyra påståendena du gjorde om mig. Jag är en SD-anhängare som ogillar islam, men jag använder aldrig frasen "jag är inte rasist men.." och jag tycker detta är en icke-fråga. Det är en icke-fråga eftersom det inte ger några reella konsekvenser och för att det inte påverkar mig. Mitt liv blir varken bättre eller sämre för att de kommunanställda inte får be på arbetstid därmed förblir det en icke-fråga.

    Även om jag röstar SD så delar jag inte deras åsikter i alla frågor; jag är inte det minsta socialkonservativ, utan snarare liberal. Men eftersom det inte finns några liberala partier så är SD det som står mig närmast. Jag har egentligen ingenting emot invandrare - jag är emot en invandringspolitik Sverige bedriver. Vilket jag är långt ifrån ensam om att tycka. SD är till exempel det tredje största partiet bland utrikesfödda.

    Om man ägnar stor tid åt att prata med sina arbetskamrater istället för att jobba så är det ett problem, nu menar jag givetvis inte om man pratar om arbetet eller om man arbetar samtidigt som man pratar. Men om man sitter i kafferummet och snackar skit i tio minuter istället för att jobba är det givetvis ett problem, precis som om det är ett problem att man avviker från sitt arbete för att be i tio minuter. Det samma gäller med bensträckare. Sträcker man på benen i en halvminut - inget problem. Ställer man sig och stretchar i tio minuter så är det ett problem.

    Jag tror att mina kunskaper om islam är större än vad det är hos gemene man eftersom jag tänkt lite mer utanför boxen. Islam är inte en monolitisk religion. Det finns tolkningar som är fredliga och det finns tolkningar som är mindre fredliga. När jag läste religionsvetenskap på universitetet lärde vi oss att de flesta troende inte är radikala. Du vet den där politiskt korrekta smörjan om att religioner i själva verket står för kärlek, fred och gemenskap. Det är bullshit. Jag var till exempel över trettio år när jag slutligen insåg att nästan hälften av USAs befolkning tror att jorden är 6000 år gammal, och när det kommer till islam. Låt oss säga att det är inte 1-2% av världens muslimer som är radikaliserade, all forskning visar att det är mellan 40-50%.

    Så: ja. Jag är emot islam - vilket alla rationella människor bör vara.
    Kan du utveckla vad du menar när du på tal om radikaliserade muslimer påstår att "all forskning visar att det är mellan 40-50%" ? Sa du att du var lärare i religionskunskap? Förvånad
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Ska folk få BE på arbetstid?