• LLW

    IVF hösten 2019

    Jooosen skrev 2019-08-15 22:36:45 följande:

    Aj fan va tråkigt o höra.. spec eftersom läkaren verkade något positiv innan... juste du ska köra långa! ? spännande ? eller hur man nu ska säga. Något nytt! Hur lång tid sprayar man? Min mens är beräknad någon gång nästa vecka typ ons tors eller fre. Den har ju varit lite knasig sista tiden. Ska ringa då och om det inte är fullt så får vi starta. Är heeeelt inställt på det så säger dom något annat så kmr jag bli riktigt besviken.. har inte ens berättat för chefen än. Känns så jobbigt. Alla går på knäna just nu på mitt jobb så ska ja slänga upp detta.. suck


    Jaa det känns bra att testa något nytt! Eftersom jag misstänker endometrios så är jag glad att vi provar det här nu. Ser väl inte fram emot alla biverkningar man får av sprayen dock :/ vet typ inte något om själva behandlingen haha! Bara att vi ska börja på dag 21! Känner att jag har massor frågor till dom på måndag..

    Försökte ni något själva den här månaden? Usch vad trist om det är fullt, ni har väntat så länge nu så ni måste få börja!! Vet att det är tufft med jobbet, men försök tänk på att DU är viktigare än jobbet! Ett jobb är ett jobb, men det här är ditt liv och din framtid, det är så mycket viktigare att prioritera!
  • LLW
    Loviisa89 skrev 2019-08-17 16:49:31 följande:

    Nu är jag ruvare igen, hoppas så att det tar sig denna gång! Om inte ska vi göra mensblodtestet har vi bestämt, ska köpa grejer i veckan så jag är beredd.


    Ååh har det gått bra? När har du testdag?
  • LLW

    Så var vi hemma efter första besöket på Livio Falun! 10 timmar tog hela resan + besöket.. Hoppas det är värt det!

    Vilken jäääääkla skillnad från landstingets klinik! Wow! Här skräddarsyr de behandlingen utifrån oss och istället för att man ska passa in i samma mall som alla andra. Väldigt nytänkande och öppna för förslag.

    Jag kommer dels få ta Prasteron som ska förbättra äggkvalitén, min man har fått mediciner som ska förbättra hans spermier, vi kommer vara med i en studie kring intralipider samt att vi ska få testa något som kallas PICSI, där de testar spermierna på ett nytt sätt för att välja ut de allra bästa. Känner mig smått överväldigad men så himla trygg i att få denna hjälp!

    Börjar med Prasteron idag och om en vecka börjar jag spraya med Suprecur. Sen om ca 3 veckor ska vi tillbaka till kliniken för fler tester och för första intralipiddroppet! Då ska mannen även lämna prov så de kan göra PICSI en gång innan äggplocket.

    Det känns så skönt att vara igång igen! Lite rädd för biverkningarna av sprayen och Prasteronet (innehåller testosteron så kan få en del tråkiga biverkning...) men jag får ta det! Vi kommer även höja dosen av menopur från 187 till 225. Hade en läkare som kändes väldigt kunnig och insatt i vår historia. Hittills väldigt nöjd med Livio Falun!


  • LLW
    Jooosen skrev 2019-08-19 19:07:04 följande:

    Fick ta amh dag 9. De frågade inte ens heller! Är rädd att det resultatet är helt åt helvete fel bara för det :/. Vissa säger att d måste tas dag 3, andra att det inte spelar någon roll! Hmmmm ...


    Läste att ni inte får börja denna månad! Fy tusan vad tråkigt vännen :( usch!! Din kille får hålla sig hemma nästa månad!

    Jag fick ta prover idag på dag 14 för att kolla AMH. Känns ju som att om det var jätteviktigt så borde alla göra samma?
  • LLW
    Ladythewinter skrev 2019-08-18 14:20:47 följande:

    Ah det trodde jag inte trodde det var typ 3 insättningar och sen betala. Jag går via landstinget på rmc i linköping.. det är Östergötland va? haha Är från Kalmar. geografi inte min starka sida. Då är det ju väldans bra att få till frysen. Attans att vi inte fick det denna gång.. Men om detta inte blir nått så får vi hoppas till försök nr 2. Är på ruvardag 9 idag och alla symtom är som bortblåsta så jag tappade hoppet lite..


    Ja precis, det är Östergötland :) vi har också gått där! Vad tycker du om RMC?

    Åh jag hoppas det tagit sig för er!! När jag blev gravid hade jag inga symtom alls knappt förens jag plussade på RD 13. Lite huvudvärk, tunga/svullna bröst och ont i svanken. Men inget jag hade tänkt på om jag inte letat symtom!
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-08-19 22:24:46 följande:

    Men gud så underbart!! Kommer lätt välja dom om dessa försök går åt skogen! Man vill ju liksom testa andra grejer än samma gamla vanliga melodi. När beräknas ett äggplock kunna bli då?


    Äggplock beräknas till runt slutet av september. Så ett bra tag kvar, men ska ju hinna nedregleras innan :) plus att Prasteronet ska hinna verka, egentligen ska man vänta 2-3 månader men jag fixar inte riktigt den tiden kände jag. Så vi kör på! Nu jävlar är det dags för oss hörrudu, det här är vår höst!!
    Loviisa89 skrev 2019-08-20 06:51:30 följande:

    Åh så kul att de individanpassar och att ni får prova så mycket nytt ju! Dom verkar riktigt bra i Falun :D


    Ja det känns riktigt bra! Extra kul att vi får vara med i Intralipidstudien, för då ingår det läkemedlet så vi sparar rätt många tusen :) nu är det bara hoppas det gör skillnad!
    Ölandstoka skrev 2019-08-20 08:16:26 följande:

    Skönt att det känns bra! Och vad spännande att prova något nytt, hoppas att det är precis vad fin kropp behöver :)


    Det känns ju väldigt bra att de verkligen satt sig in i vår historik och framförallt fokuserar på mannen också! Känns som att det är få kliniker som bryr sig om mannen, det är bara fullt fokus på oss kvinnor trots att problemet ju faktiskt ligger hos dom hälften av gångerna :)
  • LLW
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-20 09:04:45 följande:

    En liten uppdatering från mig:

    Satte in ett 5-dagars (FET) den 8/8. Testdag imorgon (21/8) men har känt att det är något på G... Konstig värk som inte är som mensvärk och mensen 5 dagar sen. Så igår tjuvtestade jag (det var dessutom min födelsedag och kände på mig att det skulle bli ett fint besked) och testet visade ett superstarkt PLUS! Helt sjukt... Kunde inte tro det så var tvugen att testa igen på lunchen och jodå, fortfarande ett starkt plus :)

    Men nu på morgonen såg jag att det hade kommit lite blod när jag gick på toa.. Rosa-aktigt i färgen och väldigt lite, syntes bara när jag torkade mig. Men hjärtat i halsgropen och nu är jag såklart jätteorolig. Vet att det är vanligt med blödningar i början av grav men usch, det här känns inte bra..


    Ååh hoppas det går vägen! Jag blödde en del i början av min graviditet, så har läst ALLT som finns på nätet om det, och det är så himla vanligt! Det är så många som blöder och där det inte är något fel alls på fostret! Håller tummarna för dig!
  • LLW
    LillaFågelSvart skrev 2019-08-21 09:46:50 följande:

    Tack snälla! Det känns redan mycket bättre och har inte blivit någon mer blödning. Och fortfarande starkt utslag på grav-test imorse :)

    Har du provrörs-barn sedan tidigare eller är det första IVF du gör nu?


    Skönt att höra! Vet hur orolig man blir av minsta lilla blödning..

    Jag har inga barn. Vi påbörjar vår fjärde ivf nu efter missfall i juli. Skitjobbigt att gå igenom det här igen men samtligt längtar jag efter att börja. Alltid så blandade känslor kring ivf!
  • LLW
    Söderlund skrev 2019-08-26 06:11:22 följande:

    Herregud det var sant, fick gravid 1-2 på digitalt nyss! Det känns sååå himla bra blandat med en massa rädsla såklart. Hade lite ont i ländryggen nu när jag vaknade och det brukar jag få i samband med mens... Och en gång tidigare har jag blivit gravid under de här 2 åren av försök, mitt emellan letrozolbehandling och IVF. Då hann vi gå på ett ultraljud och se ett hjärta slå, sen fick jag missfall bara några dagar senare... Oj så mycket tankar. Men en dag i taget!


    Grattis!! Så himla roligt, hoppas det går vägen för er denna gång!
  • LLW
    misu80 skrev 2019-08-26 11:36:20 följande:

    Jag har noterat att alla ni tar ca 100-200 "enheter av sprutorna" och tänker att mina 412 enheter Menopur låter som en vansinnigt hög dos! Tycker ni det?

    (Jag kör långa protokollet, om det spelar roll).


    Också funderat på det. Första gången tog jag gonal 150. Andra och tredje menopur 175. Nu ska jag köra menopur 225, gör långa protokollet för första gången. Men 412 låter riktigt högt!

    Dom sa denna gång att dom ville pusha mina äggstockar lite. Så dina borde ju verkligen bli pushade med den dosen!

    Hade du började med sprutorna än?
Svar på tråden IVF hösten 2019