• LLW

    IVF hösten 2019

    Jooosen skrev 2019-09-28 19:16:49 följande:

    Ja efter förra ggn var jag oxå sjukt svullen. Nej du har helt rätt! Inte ägg utan blåsor.. så hoppas att det är många som har ägg i sig. 25-30 blåsor sa han nog :p


    Jaa okej, tänkte att det kunde vara så! Men det är flera som ibland skriver att man sett x-antal ägg på vul, så blev lite fundersam. Dom är ju så pyttepytte så dom kan ju knappt synas:P Men hoppas nu då att det är ägg i alla, så trots att det är jättetråkigt med överstimulering och väntetid, kanske ni får ett riktigt bra utfall!

    Du ska ta ovitrellen strax va? Har du tagit helt ledigt från jobbet på måndag?
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-28 19:46:52 följande:

    Haha precis. Ja hoppas verkligen det. När skulle ni sätta tillbaka? Japp om 15 min. Kommer inte ta ovitrelle som jag har hämtat ut. Utan fick suprefact istället av läkaren igår. Ser mer ut som fyremadel...


    Vi ska sätta tillbaka på tisdag. Eller vi och vi, jag åker till Falun själv då maken är på utbildning i Stockholm hela veckan och inte kan följa med :(

    Blir första gången jag får en blastis tillbaka på ett färskförsök. Dom här dagarna mellan plock och återföring är så förskräckligt långa! Hade nästan velat ha ett 2 eller 3 dagars så jag slapp vänta. Går som på nålar och får en klump i magen varje gång telefonen plingar till för jag är så rädd att det ska vara kliniken som ringer och säger att alla dött... mitt psyke just nu alltså. Fy fan.

    Hur gick det med suprefact? Vet du varför du fick den istället? Plock imorgon!! Ska tänka på dig <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-29 21:21:10 följande:

    Okej, segt att åka själv men det kommer gå bra. Tar du bil då? Varför kommer dom inte sätta in 2 eller 3 dagars? Sätter dom bara in femdagars där? Den gick bra. Kändes minst av alla sprutor jag nånsin tagit hehe. Så det var skönt. Vet inte varför. Läkaren förklara men minns inte. Fick inte ta ovitrelle pga jag ändå inte kommer att få sätta in något iallafall. Min mage är så fruktansvärt svullen. Min vänstra äggstock känns som den ska explodera när som helst :/. Känner mig redan öm. Hur fan ska det bli imorn. Tack för tummar! Lär behövas :)


    Jaa jag tar bilen. En härlig 8 timmars resa själv, haha. Får försöka hitta lite bra poddar att lyssna på. Kanske börja om på ruvarpodden..

    På startmötet sa läkaren att de nästan enbart jobbar med 5 dagars. Inte säker på varför men men. Bara hoppas att någon av dom klarar sig så länge. :)

    Nej fy vad jobbigt! Har du jobbat något i helgen? Jag vet knappt vad jag ska ha på mig dessa dagar för magen är så svullen och så känns den som ett stort blåmärke. Vill inte ha något som sitter åt..
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-29 22:11:53 följande:

    Haha du får lyssna på något bra! Jaa okej, har för mig att jag läste det någonstans. Förstår att det är galet nervöst då ju! Ja jobbade idag. Kommer ta mysbyxor imorn även fast man ser dum ut. Kommer aldrig palla ta jeans efteråt. Kan du ha lite skönare byxor på jobbet? Börjat med lutinus nu oxå va? Man känner sig ju helcharmig dessa tider :p


    Jag hade yogatights efter plocket, men till och med dom tryckte för mycket på magen så bytte till mjukisar haha.

    Kan inte ha sköna kläder allt på jobbet tyvärr, jobbar på kontor med klädkod så det är kostymbyxor och skjorta som gäller i stort sätt. Knäpper upp byxorna varje chans jag får, haha!

    Japp, tagit lutinus i fyra dagar nu. Lika mysigt som alltid! Börjar ångra att jag inte tog dom andra tabletterna dom erbjöd, sånna man sväljer...

    Nu är du igång! Skriv här så snart du orkar hur det gått <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-30 10:12:50 följande:

    Klar! Smärtsamt och jag grät från början till slut. Men alla va så himla snälla. Snålades inte på morfin iallafall. 14 ägg ut blev det. Är så himla glad. Totalfrys blir det.


    Ååh vännen, vad tråkigt att du fick ett så smärtsamt plock igen :( fantastiskt resultat dock, hoppas du kan glädja dig åt det i allt det onda! Då odlar dom alla i 5 dagar innan frys antar jag? Sa dom något om din killes prov?
  • LLW
    kanela84 skrev 2019-09-30 14:11:09 följande:

    Någon som vet om det finns någon hemlig ivf-grupp på FB? jag var med i IVF sverige men när mamma kommenterade det insåg jag att alla kan se att jag är med och det vill jag helst inte. Trodde dock att jag skulle slippa en ny omgång med IVF eftersom vi plussade men efter det tidiga VULet idag så sitter jag bara och väntar på en blödning....så jävla hopplöst det känns :(


    Hej! Jag känner tyvärr inte till någon fb-grupp, är livrädd för att råka trycka på något så folk ser att jag gillat/följt så håller mig här där man kan vara anonym.

    Men vad hände på ditt vul? Såg dom inget foster eller varför väntar du på en blödning?
  • LLW
    Fjällen skrev 2019-09-30 14:35:37 följande:

    Hej, jag är super ny på detta....

    Jag var till Falun och plockade äggblåsor i onsdags. De satte tillbaka en i fredags. Alltså på dag två. En sexcellig fint embryo sa han. I och med att han satte in den så fick jag ont i livmodern och har haft sedan dess av och till. Är det normalt? När jag fick fler äggblåsor än normalt så hade jag ont i några dagar i den vänstra som hade blåsor tills för två dagar sedan. Jag frågade om det när de plockade och förklaringen var att det var trångt. Då funderar jag om det är samma nu? Att det spänner ut för att det är något som tar plats?

    Vad betyder de när de sätter in på dag två? Ser att flera sätter in på senare dagar. Är förutsättningen bättre ju längre de ligger till sig? När kan jag som tidigast pinka på stickan?


    Hej! Vi går också i Falun :) hade plock i torsdags och ska dit imorgon för att få tillbaka en blastocyst (om dom inte ringer innan såklart och säger att inget klarat sig. Ständig skräck) och vad jag förstått så trivs embryona alltid bäst i sin naturliga miljö, vilket är livmodern, så därför vill man sätta tillbaka så snart som möjligt, men samtidigt är det större chans att se vilka som delar sig som dom ska om man väntar. Verkar vara en tuff avvägning.

    Det beror ofta också lite på hur många man får ut. Vet att landstinget där vi gjort våra tre första behandlingar inte odlar längre än 3 dagar om man får 5 ägg eller mindre. Hur många fick ni?

    Jag skulle råda dig att vänta minst så länge som när din mens skulle kommit i naturlig cykel. Alltså räkna plocket som ägglossningsdagen. När jag blev gravid plussade jag på ruvardag 13 med en 2 dagars och fick då ett ganska starkt streck. Det var då 4 dagar efter BIM.
  • LLW
    kanela84 skrev 2019-09-30 17:49:36 följande:

    Nej precis, man såg inget foster....en hinnsäck som motsvarade v7+5 men inget mer. Ofostrig graviditet eller MA  jag har symtom som ökar så därför hade oron släppt lite, jag var inte alls beredd på detta.


    Neeej :( åh jag beklagar verkligen, fy vad tungt! Ska du göra ett vul till om ett tag eller vad säger läkarna?

    Jag blev gravid i juni och gjorde vul i vecka 8, då såg dom hinnsäck men inget foster. Den smärtan och sorgen vi gick igenom önskar jag ingen, någonsin! Vi hade då lyckats på vår tredje ivf, efter nästan tre års försök. Hade också starkare och starkare symtom, och Clearblue digital ökade varje vecka.

    Massor styrkekramar till dig, jag hoppas du får stöd och hjälp att ta dig igenom det här. Jag fick en kuratorkontakt på kvinnokliniken som har varit guld. Kan verkligen rekommendera om möjligheten finns hos er <3
  • LLW
    Jooosen skrev 2019-09-30 17:52:35 följande:

    Ja! Men tror nästan förra var ännu värre. Nu var man beredd på smärta hehe.. nej de sa inget. Men på ett papper var det ikryssat en ruta med spermaprov för ? vanlig ivf ?. Så vet inte om det redan analyserats då kanske? Hur mår du idag? Ja alla fryser dom till dag 5. Skulle velat testa ett ET innan fet men det är ju omöjligt nu. Man vill göra både et o eventuellt fet bara för att...


    Då borde dom ha hunnit kolla hans prov och sett att det var normalt! Skönt det ändå att veta. Har han varit ett bra stöd för dig idag?

    Jag mår okej. Smärtan i magen har börjat försvinna äntligen! Lite ledsen för att jag inte har kunnat och inte kommer kunna träna på länge. Hade kommit igång så bra innan plocket och kände verkligen att det var bra för psyket så det är synd att jag får pausa ett tag. Men förhoppningsvis för en bra anledning! Dom har inte ringt idag heller, så kanske kanske blir det återföring imorgon. Åker klockan 9 så om dom ringer hoppas jag dom gör det innan jag hunnit halvvägs till Falun...
  • LLW
    kanela84 skrev 2019-09-30 18:04:38 följande:

    Vad tråkigt att höra att du också gått igenom det, det är verkligen hemskt, lurad av sin egen kropp! nu var det vårat första försök, dom satte in 2 halvkassa embryon, inget till frysen, så vi trodde inte ens att vi skulle plussa. Så långt gick det tydligen bra vilket i sig är positivt men herregud vad tungt det är.

    Jag ska tillbaka om en vecka på ett nytt VUL. Hur gick det till för dig? kom blödningen igång av sig själv? bara det känns ju fruktansvärt, att bara gå och vänta på att börja blöda, att inte veta när det händer. 


    Visst känner man sig lurad. Och sviken. Vi gjorde vul med 4 dagars mellanrum innan vi fick en tid för en medicinsk abort. När 3 läkare bekräftat att det inte fanns något foster och att det aldrig skulle göra det, blev jag så panikslagen och äcklad av det som fortfarande fanns kvar i min kropp så jag ville inte vänta ut det. Dessutom hade jag semester i samband med att allt hände så jag kunde vara hemma länge efter.

    Tyvärr gick den medicinska aborten inte så bra. Hade velat ha skrapning men eftersom jag har en hjärtformad livmoder vill dom inte göra det, då man lättare kan skada något där inne. Du kan läsa om allt i min blogg, men det var som sagt väldigt tufft så gör det inte om du inte vill veta.
Svar på tråden IVF hösten 2019