• Bacon89

    BF mars 2020 - stannar på FL

    Hej på er!

    Jag hoppar in här tänkte jag :)

    Jag är gravid med vårt andra barn och har bf 19/3. Vi förlorade vår son när han var 7 veckor gammal så denna graviditeten är väldigt känslosam. Vi räknas som högrisk för att jag hade havandeskapsförgiftning förra gången och går på massor med kontroller. Har gjort NIPT, 2 läkarultraljud och det vanliga RUL. Om några veckor väntas ett nytt läkarultraljud till. Vi ser fram emot detta med spänning.

    Jag mår väldigt illa denna gången, är inne på 4e sortens tabletter mot illamåendet och har även fått depoplåster att ha bakom örat. Känns rätt tröstlöst men jag känner iaf inte av foglossning lika mycket som sist så det är skönt iaf.

  • Bacon89

    Usch förstår din känsla efter ultraljudet! Vi fick också veta att något var fel med vår lille Hjalmar och fick en ny tid 3 veckor senare. Försök bara att tänka positivt och hoppas du får en bra och pedagogisk läkare som kan förklara allt för er!

    Ultraljudet i måndags gjorde ont tyckte jag. Det blev akut kejsarsnitt för oss sist och självklart låg den lille grodan rakt under det och uppepå det så har jag även moderkakan i framvägg så det krävdes rätt ordentligt tryck för att kunna se ordentligt. Men jag försöker se det positivt. Än så länge har inget avvikande upptäckts och vår bf har inte flyttats utan alla mätningar visar exakt samma datum, blir nog en välväxt groda som kommer ut i mars 

  • Bacon89

    Har ni alla tänkt ta vaccinet? Jag är osäker på om jag ska ta det eller inte. Har aldrig tagit det innan (jobbar i hemtjänst) och vet inte om jag känner att jag är i behov av det nu heller..

  • Bacon89

    Jag hade inskrivningssamtal i vecka 9. Nästa besök på fredag, vecka 21. Det är helt normalt. Sen är besöken tätare ????

    Jag tog vaccinet när det va svininfluensan för vi vårdpersonal rekommenderades att göra det men jag tycker många får så mycket biverkningar och vet inte om jag vill ha det. Tänker ni som ska ta det att det är värt det ändå?

  • Bacon89

    Imorrn går jag in i vecka 21. Grodan gör sig påmind varje dag nu. På rul sa dom att jag har moderkakan i framvägg och att det kunde dröja flera veckor till innan jag började känna av den på riktigt men det ville inte grodan veta av...

    Jag tycker med att grodan bara slår mig rakt ner, känns nästan som när vattnet gick med Hjalmar, spark rakt ner i *****.

    Vi har inte kollat kön, vi är av den uppfattningen att det är den enda stora överraskningen som är kvar. Det viktigaste för oss med tanke på allting med Hjalmar är att grodan är frisk och glad och det verkar den verkligen vara. Alla mätningar stämmer med sm-bf och vi blir inte flyttade utan håller fast vid 19/3. 

    Vårt rul tog 40 min eftersom grodan inte va det minsta samarbetsvillig 

  • Bacon89

    Idag har jag varit på besök hos barnmorskan. Vi skulle få en ny till detta tillfället då "vår" slutade och började jobba på annan ort efter vår inskrivning. Tyckte hon va helt ok och fick alla mina kommande besök utskrivna på lappar. Jag lyckades ju få den roligaste dagen för glukosbelastningen dock.... 23/12... Fler som ska göra den kring jul?

  • Bacon89
    malinmyra skrev 2019-11-01 18:56:13 följande:

    Är det den första eller andra glukosbelastningen som ni gör då? Jag har gjort en, men inte fått tid till min andra än. Hoppas det inte blir juletider!


    Vi gör bara en i Karlskrona iaf
  • Bacon89
    Lustablong skrev 2019-11-01 23:30:35 följande:

    Bor du också i Karlskrona?! Jag med


    Kul! Jag bor utanför Fågelmara.

    Jag är glad att jag bara gör det en gång men känns ändå skönt att få göra den så man har kollat det också liksom ????
  • Bacon89

    Jag fick börja använda gravid kläder i vecka 12 ca. Vissa leggings kunde jag ha till vecka 15 kanske men då sittandes under magen. När jag blev gravid va det bara 8 månader ungefär sedan Hjalmar kom ut så hann liksom inte träna tillbaka magen helt och det är nog därför den stod ut så tidigt. Jag upplever inte att den växt jättemycket sen men mamma brukar säga gud vad du växer så nog växer den alltid ????

    Vi kommer ha kudde och täcke i vaggan, babynest på nedervåningen i soffan tänker jag. Sen har vi inte funderat mer än att den inte ska sova i vår säng. Varken jag eller min man ligger särskilt stilla om nätterna och jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag rullade över den lill*

  • Bacon89

    Jacka köpte jag på Ullared når vi va där. 500kr tyckte jag va lagom och den va dessutom snygg. Jag ville kunna prova jackan innan jag köpte den och valde därför inte att beställa någon från nätet.

    Angående badkläder så köpte jag förra graviditeten. Jag vill inte ha en baddräkt men ville ha linne för min mage va helt enormt stor och jag ville kunna "dölja" den lite och känna mig lite fin samtidigt. Köpte på nätet en sån med hipstertrosor och gravidlinne. Därav funkar den inte när man inte är gravid men den va snygg och skön så jag va väldigt nöjd med den ????

Svar på tråden BF mars 2020 - stannar på FL