• lövet2

    Min bebis har svårt att sova på dagen

    Väldigt få spädbarn mår bäst av att mamma bestämmer sovtider. De allra flesta mår bäst av att somna när de är trötta. Somna medan de äter och ena gången sova 5 minuter och andra gången 2 timmar.

    En av anledningarna är att deras behov ändras hela tiden. En baby som plötsligt behöver sova mycket mera, kommer att somna om man inte aktivt hindrar den. En baby som behöver mindre sömn, kommer inte att somna. Det där händer automatiskt, om inte föräldrarna lägger sig i det.

    Du vet inte hur mycket din baby behöver sova. 9 h/dygn? 18 h/dygn? Eftersom du inte vet det, så funkar det dåligt om du försöker bestämma sovtiderna.

  • lövet2
    Dewdrop skrev 2019-08-16 17:59:06 följande:
    Så har jag också tänkt men om man märker att barnet är extremt trött men inte kommer till ro och lyckas somna och istället blir övertrött och ledset. Vad gör man då? Tacksam för tips på vad man kan göra hellre än det man inte kan göra ????
    Om babyn är missnöjd - amma. Om babyn är nöjd - låt henne få vara det. En liten baby som behöver sova kommer att somna om hon är mätt och nöjd. "Övertrötta" spädbarn behöver inte sövas utan matas.

    Det här gäller om det är en frisk baby utan magproblem. Allergiska barn och barn som är för tidigt födda, kan hållas vakna av en ond mage. Då är det inte heller sömnen som är problemet utan magen.
Svar på tråden Min bebis har svårt att sova på dagen