• viljaa

    BF MAJ 2020

    Hej!! Plussade med CB digital på BIM-4 idag :) om allt går som det ska säger appen beräknad födsel 1 maj 2020! Risken är stor för missfall men vi väntar ju barn, eller hur? Häng med vet ja! Kram <3

  • Svar på tråden BF MAJ 2020
  • Saga92
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-02-25 23:41:56 följande:

    Har du kollat upp så inte sammandragningarna påverkar din tapp?


    Nej men tanken har slagit mig att det kanske behöver göras. Sammandragningarna är inte smärtsamma och jag känner inget tryck neråt så jag har legat lågt än så länge. Men jag får se om det blir någon koll framöver.
  • Daphodil
    LinneaWookie skrev 2020-02-26 09:56:02 följande:

    Går in i vecka 30 imorgon, känner mig oförskämt lyckligt lottad då jag typ aldrig mått bättre Det enda jag "lider av" är att flåset är mycket sämre, envisas med att gå alla trappor upp till kontoret varje gång men det blir jobbigare och jobbigare haha....

    Inga svullna ben eller fötter (än), inte någon direkt foglossning heller. Bara lite stel i höger höft när jag suttit en stund, men jag står alltid upp på jobbet/kontoret ändå (tycker inte om att sitta när jag jobbar haha).

    Inget illamående sedan ungefär v17, bara en del dofter/smaker som jag fortfarande inte klarar av, men det är inget direkt problem.

    Blodtryck och blodsocker är bra (har diabetes typ 1 sedan jag var 12 men värdena har nog aldrig varit så stabila som nu, känns som det delvis kan bero på avsaknaden av alkohol, men även att man är mer uppmärksam i allmänhet förstås).

    Har varit beredd på mer viktuppgång varje gång jag varit hos BM, men har hittills bara gått upp mellan 3,5 och 4 kg, och det mesta av det har inte skett de senaste 6 veckorna. Så nu känner jag typ...När ska allt det jobbiga komma?? 

    Men jag är oerhört tacksam över att må så bra i detta skede, njuter så länge det går <3

    Håller tummarna för er alla att krämpor och annat blir bättre, eller åtminstone inte värre <3 Kramar på er!


    Så skönt, det är härligt att få må bra! Jag hade också förväntat mig fler krämpor. Hade två dagar med foglossningssmärta för flera veckor sen, tänkte "nu börjar det", men sen var det borta. Samma med halsbrännan.

    Förra gången hade jag en lätt graviditet men urjobbig förlossning, hoppas inte det mönstret upprepas...
  • Bettan84
    Heilena skrev 2020-02-26 10:41:26 följande:

    Går på graviditetspenning idag, halleluja!


    Grattis !! Vad skönt för dig !!

    Jag har varit sjukskriven hela februari och imorgon träffar jag läkaren för att se hur vi gör inför mars/april (BF 23/5) men jag kommer med stor sannolikhet inte kunna återgå till jobbet.

    Jag fick beviljad sjukpenning från FK (även om det inte är så mycket pengar ) men jag är så glad att jag har sjuklön via jobbet som ger mig upp till 90% av lönen upp till 3 månader .

    Vi har också föräldrarlön via jobbet så när man är mammaledig då får man upp till 80% av lönen upp till ett år vilket underlättar enormt när man drar in mest av inkomsten här hemma.

    Kram på er alla och kämpa på <3
  • Mischa123

    Ni som fått beviljat gravpenning, hur länge fick ni vänta på svar? Har ansökt från 9 mars och väntat snart tre veckor nu, börjar bli lite stressad ;) Alla säger att dom har fått besked så himla snabbt när dom har sökt..

  • Heliena
    Mischa123 skrev 2020-02-27 17:13:51 följande:

    Ni som fått beviljat gravpenning, hur länge fick ni vänta på svar? Har ansökt från 9 mars och väntat snart tre veckor nu, börjar bli lite stressad ;) Alla säger att dom har fått besked så himla snabbt när dom har sökt..


    Tog bara 8 dagar för mig. Undrar varför det går snabbare för vissa och inte för andra? Men du kanske kan ringa in och höra med dem hur det går med ansökan?
  • Millemupp
    Blivande3barnsmamma skrev 2020-02-27 10:51:28 följande:

    Gjorde tillväxtultraljud idag, kommer bli en liten bebis denna gången också.


    Hur liten? Jag verkar ha en väldigt liten, som ligger precis innanför gränsen för normalkurvan..
  • Mischa123
    Heilena skrev 2020-02-27 17:41:48 följande:

    Tog bara 8 dagar för mig. Undrar varför det går snabbare för vissa och inte för andra? Men du kanske kan ringa in och höra med dem hur det går med ansökan?


    Ja jättekonstigt, dom flesta jag har pratat med har också fått besked efter bara någon vecka så trodde det skulle gå snabbare.. tänkte ringa imorgon eller efter helgen om jag inte har hört något. Har förvarnat chefen men vill ändå inte behöva säga till bara någon dag innan att jag ska gå hem..
  • Stenbocken93

    Nu känner jag mig inte lika ensam med denna oerhörda trötthet efter att ha så många av er beskrivit samma sak.Tänk att vi tagit oss igenom ca 2/3 av graviditeten. Vissa ännu mer! Snart är vi i mål Glad 

  • Blivande3barnsmamma
    Millemupp skrev 2020-02-27 19:40:31 följande:

    Hur liten? Jag verkar ha en väldigt liten, som ligger precis innanför gränsen för normalkurvan..


    Ja beräknad vikt föe bebisen i denna vecka ska vara 1681 min bebis var 1517. Hon beräknade bebisen ålder till 29 veckor och 6 dagar och jag är nu i vecka 30+3.

    Hon sa att bebisen inte skulle komma upp till 3 kg.