Inlägg från: Stenbocken93 |Visa alla inlägg
  • Stenbocken93

    BF MAJ 2020

    HejsanJenny skrev 2020-04-15 14:19:53 följande:

    Får ingen bukt på mitt höga blodtryck trots medicinering och vila så idag skickade min barnmorska remiss till förlossningsläkare för att sätta datum för igångsättning. Känns både läskigt och skönt.


    Hoppas det går bra! Själv brottas jag med det motsatta, lågt blodtryck och yrsel. Behöver lämna matbordet under måltiderna för att ligga ner i soffan. Blev yr i mataffären idag. Nåväl, bara en månad kvar om pojken är punktlig :)
  • Stenbocken93
    Daphodil skrev 2020-04-23 05:34:25 följande:

    Mina värkar återkom på kvällen, och vid midnatt åkte vi in. Strax före 04 föddes vår pojke!


    Stort grattis Hjärta
  • Stenbocken93
    Tereselarsson skrev 2020-04-27 19:06:50 följande:

    Då var det min tur nu, i förmiddags kom äntligen våran efterlängtade lillebror, med planerat snitt som slutade med problem vid ryggbedövningen, stack mig så pass mycket att jag blev sövd till slut, lite jobbigt men huvudsaken han kom ut och vi båda mår super bra, en kille på 4180g och 53 lång, född 39+3. Nu till nästa problem, namn hihi.


    Grattis Skrattande
  • Stenbocken93
    Söderlund skrev 2020-05-08 07:00:47 följande:

    Igår natt 03:01 kom det en liten pojke till oss, 3245 gram och 50 cm lång. Allt gick sååå bra, kan inte riktigt förstå att han är här och att det är på riktigt!


    Grattis Skrattande
  • Stenbocken93
    Saga92 skrev 2020-05-12 10:30:01 följande:

    Igångsättningen idag blir inte av pga överbelastning på förlossningen. Har blivit flyttad på tills på torsdag. Så besviken :(


    Så frustrerande för dig. Försök behålla lugnet (så gott det går ...) Hjärta
  • Stenbocken93

    Jag känner som du Heliotrop. Var befinner man sig egentligen i förlossningsskedet?

    Sent på kvällen 12e maj rörde sig barnet som en tok under 1h tid. Lite molvärk på det men jag somnade gott. Igår, började värkar smyga sig på vid 16-tiden. Det var svårt för mig att prata överhuvudtaget under värkarna. Fick en slemblandad blödning vid midnatt och resten av natten har det varit oregelbundna men jobbiga värkar hela natten (1h sömn kanske jag fick). Vid 7-tiden spydde jag och de efterföljande värkarna blev mycket jobbigare med tung känsla långt ner i magen samt värk i ländryggen. Då fick vi komma in på kontroll där mina värkar låg på 3 inom 10 min, ca 1 minut långa, livmodertappen nästan utplånad samt öppen 1,5 cm. Det innebar att jag blev hemskickad med starkare värktablett och en tablett som skulle vara lugnande. Den tabletten har varit riktigt bra med tanke på den dåliga sömnstatusen. Jag sover inte men armar och ben känns tunga iaf. Skönt.

    Även om kontrollen visade att jag är i ett tidigt skede gjorde det mig mycket lugnare att få svart på vitt hur öppen jag är etc. Då har jag något att förhålla mig till.

    Hoppas kunna berätta mer när bebisen hitta ut!

  • Stenbocken93

    15 maj, på bf, föddes vår son 09.19 på NÄL. 49 cm lång och 3156 g tung. Mycket proffsig personal som alltid bemötte mig seriöst om jag var orolig under förloppet. Vid 6 cm öppenhet började det gå för långsamt och det blev värkstimulerande dropp och epidural.

    Det som jag tyckte var riktigt jobbigt var att inte få träffa min man under de nästkommande 48h på bb. Total sömnbrist och oro att man inte duger till för att barnet inte ville suga ordentligt satte sina spår. Hade jag haft min man där hade det varit ett otroligt stöd i kontakten med bm på plats. Kände mig som ett totalt vrak vid hemgång. Jag önskade hemgång pronto men vi fick stanna kvar en natt till då barnet bajsat i fv och ingen tid för vattenavgång kunnat fastställas.

    Fortsatt lycka till till er som ännu väntar.

  • Stenbocken93
    Andreaaaa skrev 2020-05-22 06:33:52 följande:

    Värkar, svaga men regelbundna, började natten till igår men avtog mot morgonen. Efter långpromenad under torsdagen satte de igång igen och ökade i styrka. Åkte in till BB kl 21 och då avtog förstås värkarna igen, nästan 15 min mellanrum och rätt svaga. MEN, jag var nästan 5cm öppen! Kl 02.35 kom vår dotter! Jag skrek bitvis så att jag skäms efteråt, haha, men allt gick mkt bra. 2365g, 51cm.


    Grattis :)
  • Stenbocken93
    Bettan84 skrev 2020-05-27 20:28:09 följande:

    Inatt gick vattnet och idag 14.00 föddes en underbar pojke 3700 gr 52 cm lång. Hemskt upplevelse då han fastnade med axlarna men nu mår alla bra <3


    Grattis :)
  • Stenbocken93

    Läser era amningsinlägg med stort intresse. Jag funderar kring sömnen hos nyfödda.  

    Är det någon mer som upplever att det är svårt att få barnet att sova dagtid? De senaste veckorna har han sovit normalt om nätterna 1-3h per gång och har hyfsat lätt att somna om efter amning men dagtid är det rätt omöjligt att få minst en halvtimmes tid utan honom i famnen. Denna vecka som varit har jag ibland fått "tvinga" oss båda att sova på eftermiddagen eftersom jag är såååå trött men han inte vill sova själv (har då varit vakna sedan 08 på morgonen). Då lägger jag honom i babynestet alldeles intill mig och sen lägger jag hans armar på sin mage och min hand varsamt ovanför. Han har överaktiva armar som jag tror ställer till det för honom, han kan vakna till av sina armrörelser. Det är 1,5 vecka för tidigt för ett utvecklingssprång så därför kan jag inte direkt härleda veckans sömnproblem till det. Han sover under vagnpromenader men vaknar så fort vagnen står still, jag hade gärna velat att han skulle sova i vagnen efter en promenad i den friska luften. Jag brukar röra vagnen fram och tillbaka 10 min efter att vi kommit hem efter promenad för att se om han fortsätter sova men icke!

    Mitt problem är att få honom att sova på egen hand så att jag själv får sova och då kan jag inte rulla vagn i all oändlighet Glad

Svar på tråden BF MAJ 2020