Inlägg från: Stenbocken93 |Visa alla inlägg
  • Stenbocken93

    BF MAJ 2020

    Det dröjer två långa veckor tills vi ska till bvc nästa gång för 3 mån kontrollen. Han ser ut att växa som det ska, ibalnd tar vi fram tumstocKen och mäter för skojs skull XD Hoppas inte vaccinet stökar till det denna gången för pojken, sist gick det bra.

    Nu har jag lagt amningen på hyllan. Bestämde mig i lördags. Känns rätt skönt, mycket press som släppte. Allting blev så olustigt med amingen, behövde flytta den stora uppgiften från min kropp. Nu diskas det flaskor för jämnan.

    Ni som matar med ersättning, hur gör ni när ni är på utflykt. Tar ni med er termos med varmvatten eller kör ni färdigblandad på tetra?

  • Stenbocken93

    Jag hoppas också att mjökstockningen håller sig undan :)

    Bra tips att ta med en nygjord flaska om den äts inom kort. Vi försöker tillreda lite kallare ersättning till pojken så han kan acceptera en ouppvärmd tetra när vi är ute. 

    Wow! Det var många centimetrar!!

  • Stenbocken93

    Vaknar 05-ish för första målet mat. Sen, om jag har tur, så kan han ligga i vagnen och småprata för sig själv och sen somna om till 08-09. Vagnspromenad på fm där han tar en tupplur ca 45 min (vaknar så fort vi kommer hem igen). Sen kan han va vaken framtill 14-tiden för att sen sova 2-3h, därefter vaken fram till läggdags vid 21-tiden :)

    Han blir hård i magen av ersättningen just nu (det visste vi kunde inträffa men synd ändå). Slutade amma för 2 veckor sen och då hade han fått ersättning 2 gånger om dagen innan dess under en lägre tid. Första veckan med ersättning gick det finfint men nu går det allt trögare. Nu bajsar han i bästa fall varannan dag med en hård klump som åtföljs av lite mer mjukare bajs några timmar senare. Tycker mest synd om hans stönande ljud innan det har kommit ut. Vill inte byta ersättning riktigt än utan se om det lägger sig. Känner andra igen sig med att det kan ta några veckor för ersättningen och magen att jobba i takt med varann? Ska till bvc på tisdag för 3-månaders kontrollen och kan kolla med sköterskan då.

  • Stenbocken93
    SweetCA skrev 2020-08-16 18:21:46 följande:
    Testa babysemp 1 lemolac när du ska byta sen. Det fick fart på grejorna kör även Bifibaby. 
    BVC sköterskan tipsade om den idag så vi provar det om inte detta gett med sig inom en vecka. Vill att rovavirusvaccinet han fick idag ska få ha sin gång med magen först. 6060 g och 60,5 som 3-mån bebis :)

    Håller med er som vill träna men inte finner tiden/orken. Helt otroligt vad nedbruten man blir muskulärt efter en graviditet. Känns lite deppigt ibland att försöka ta sig ur denna svaga period. När jag slutade amma för 3 v sen återfann sig lusten att stärka upp kroppen igen. De flesta kvällar efter att min man kommit hem så kör jag lite knäböj och rygglyft i vardagsrummet. Från att ha varit en oerhört strukturerad träningstjej får man nu hitta stunderna när det går att få det gjort. Tycker det redan var jobbigt att bära runt på en nyfödd så nu måste ländryggen få sig några rygglyft per dag annars kommer smärtan bli mer eller mindre ständig. 

    Är det någon mer som absolut HATAR knipövningar? Känner sån press att få det gjort dagligen, fastän det är för mitt eget bästas skull. Det känns så diffust att lyfta något inom sig, hade jag behövt spänna biceps 100 gånger om dagen hade jag hellre gjort det. Synligt och mer konkret. 

    Pojkens tendens till platta bakhuvud har nu blivit sämre. Mimos kudde beställd men jag förstår att han måste ligga ännu mer på mage/sida dagtid. Har ni några tips på hur vi kan hantera den vakna tiden? Funderar på om det verkligen behöver införskaffas en Bumbo stol, tror inte det. 

    Kämpa på, ni som har bebbar med korta sömncykler. Hoppas ni får sova hyfsat snart igen!!
  • Stenbocken93
    Millemupp skrev 2020-08-23 14:14:16 följande:

    Har inte skrivit mycket i den här tråden eftersom allt blev så kaosartat.. men vill nu skriva av mig lite och sammanfatta vår resa.

    Graviditeten har kantats av olika bekymmer. Först misstänkt myom vid placentan. När den försvann upptäcktes en minskad tillväxt. När tillväxten var normal upptäcktes vätska i buken. Skickades till sjukhus direkt. Vid nytt UL samma dag sågs förstorad njure. Akut kejsarsnitt samma kväll. Pojken föddes i v 36.

    Visade sig vara proppar som stoppat upp flödet som lett till skada i njurar. Första levnadsveckan verkade allt osäkert, t o m dialys diskuterades bland läkarna. Det händer uppenbarligen nästan aldrig att ett barn får proppar så tidigt.

    Från början medicinering och olika prover och undersökningar dagligen. Fick även behandla mot gulsot som inte gav med sig så lätt. Ett tag var han uppkopplad mot flera olika slangar så man knappt vågade röra honom (sockerlösning, sond, elektroder, pulsmätare..) Förflyttades efter en vecka, och då kunde man glesa ut en del kontroller och låta oss åka hem på nattpermis. Andra kontroller gjordes också. Hjärt-UL visade på nån typ av öppning (öppen ductus och nånting till jag glömt benämning på). Detta visade sig senare inte vara någon fara. Hjärn-UL visade likadant på nån typ av avvikelse som senare rättade till sig. Avvikelse på hörsel som också rättade till sig. Vi har alltså haft hjärtat i halsgropen en hel del.

    Prover m m har visat sig vara bra hittills, så om vi har riktig tur läker skadan i njurarna ut.

    Har sedan tidigare ett barn med cp-skada och ett annat barn som hade en plexusskada samt torticollis i början. Det var väl inte så att jag trodde allt skulle gå smidigt till men hade aldrig kunnat ana att det skulle bli så här...


    Vad tufft för er. Hoppas det bara blir bättre och bättre från och med nu <3
  • Stenbocken93

    Vad gäller sovmönster så har vi börjat få en rutin att sonen behöver sova ca 3h på eftermidagen (13-16 typ). Fast idag blev det lite konstigt för han fick flaskan vid 07, åkte till stan på ett möte i bärsele, kom hem vid 11 och då sov han sina 3h utan att vilja ha mat först...och han var inte särskilt sugen vid 14-tiden då han vaknat upp. Han borde vara i språng nr 4, han är mindre nöjd nu än förra veckan och det påverkar mitt humör såklart.

    Han har alltså en rejäl sovstund på em och ev en mycket kort 20-30 min kl 10 på förmiddagen under vagnpromenaden. 

    Är glad att han vill sova en rejäl stund på eftemiddagen för så var det inte den första månaden av hans liv. Hade flera bekanta som sa att "de sover så mycket i början" men jag kunde räkna till totalt 4 av 30 dagar första månaden då han sov för egen maskin dagtid. Det tyckte jag kändes onormalt men säkert är det inte så alls. 

    I ungefär en månads tid har han somnat vid 22 och vaknat 05. Nu somnar han ca 20 men vaknar 02 för mat (usch och fy, jag hade förträngt hur det var att vakna vid 02). Sen sover han till 06 och då ska han ha sällskap och hindrar mig från att somna om. Ett tag levde jag på att få mina extra timmar sömn genom att han låg och pratade för sig jälv i vagnen efter 05-måltiden men det är som sagt förbi. Är tröttare nu än jag var mellan månad 2-3. Kan dreamfeeding var något att prova?

  • Stenbocken93
    Andreaaaa skrev 2020-08-28 07:21:11 följande:
    Vad skönt det låter med hans dagsömn! Och han verkar ändå sova i två fyratimmarsblock på nätterna? Han är säkert snart tillbaka till ?vanliga? nattrutiner ska du se (fingers crossed...)
    Håller tummarna här :D
  • Stenbocken93

    Vi låter sonen sitta med oss vid matbordet när vi äter nu, han fyller 4 mån om 9 dagar. Han tyckte pappas varma macka såg spännande ut och följde pappas rörelse från tallrik till mun. Hehe :)

    Lite nya sömnrutiner sen två veckor. Nu somnar han 20-21 och vaknar 03-04 för mat. Detta gör han även om vi ger han en flaska 22-23 på kvällen. Förra månaden vaknade han 05-06 så det känns lite segt att behöva kliva upp tidigare igen. Märker att jag kan bli sur helt plötsligt mot min man pga den upphackade sömnen, stackarn!

    Har era barn börjat visa tendens till att rulla runt från mage eller rygg? Vet inte när det kan börja visa sig. 

  • Stenbocken93
    Millemupp skrev 2020-09-17 12:43:56 följande:

    Nu börjar skorven komma... nån som har nåt bra sätt att få bort det? Provat nån salva med syskonet som jag inte tyckte fungerade, men jag kanske var för otålig?

    Är lite bekymrad över huvudomfånget också.. inför nästa BVC-besök (med 1 mån mellan) har jag mätt hemma och på den tiden har det inte växt. Är det vanligt? Hade 34 när han föddes och är uppe på 40,5 nu.


    Vi har haft skorv i omgångar och då har vi masserat in lite olja på skalpen och efter en stund plockat fram en fintandad plastkam och dragit den längs med hårbotten (vertikalt läge) så att de flagor som är "mogna" kommer med. Vi har inte kört på salvor men har använt kammetoden 2-3 gånger sen han fötts.  Hoppas det funkar och som sagt, bara de flagor som börjat lossna av sig själva följer med, resten får man ta någon vecka senare. 

    Huvudomfånget växer väl stötvis har jag förstått det som. Tror att mellan 15:e och 18:e levnadsveckan sker en ny tillväxt för de flesta barn, kanske ditt barn befinner sig nära dem veckorna?
  • Stenbocken93

    Känner igen mig i det ni skriver att det är en tuff period mellan mån 3 och 4. Egentligen är jag tacksam att sonen nu somnar ca 19 och vaknar 05 på morgonen med ett nattmål runt midnatt. Dock är jag så i otakt med honom. Jag har sen tonåren behövt 1-2h på mig att somna och om klockan då passerar midnatt, ja, då får jag i bästa fall 5h sömn och sen en morgonpigg och närhetskrävande bebis resten av morgonen. Om jag lägger mig för att sova mitt på dagen så somnar jag inte utan blir som mest lugn och avslappnad. Önskar jag kunde somna på 5 min som vissa är begåvade med. 

    Ni som har bebisar sen innan och har fått fasa ut nattmåltiden runt mån 4-6 (underförstått att bebisen inte gjort det sjäv). Hur har ni gått tillväga? 

Svar på tråden BF MAJ 2020