• Anonym (vågen ljuger aldrig)

    Hur gör man om man vill gå ner i vikt

    men inte kan motivera sig själv till att göra det?

  • Svar på tråden Hur gör man om man vill gå ner i vikt
  • nernu

    Man skiter i motivationen och följer en plan. Handlar mer om beslutsamhet än inspiration. Man kämpar emot kraftiga biologiska drifter. Det blir aldrig roligt eller lätt.

  • Anonym (Tappat 20)
    Anonym (vågen ljuger aldrig) skrev 2019-08-22 20:02:43 följande:

    Hur fann alla ni tre motivation, då?


    Jag blev ensam med 4 barn och vägde 3 siffrigt och insåg att de bara hade mig kvar.

    Så Jag Ville kunna klättra,hoppa springa och umgås med barnen många år till.

    Inte vara en tjockis morsa som äter bullar på fotbollsmatchen och inte får plats att samåka i en liten golf.
  • Anonym (vågen ljuger aldrig)
    Anonym (Mia) skrev 2019-08-22 20:27:37 följande:

    Jag gick med i Viktvä?tarna. Struntar i det där med motivation; jag bara gör. Om jag skulle invänta motivationen så skulle jag fortsätta gå upp i vikt. Gått ner 20 kg hittills, ca 30 kg kvar.


    Vad är din drömvikt?
  • Anonym (vågen ljuger aldrig)
    Anonym (Bestämmer mig) skrev 2019-08-22 20:32:48 följande:

    Jag gick ner ca 20 kg för runt 10 år sedan, helt enkelt genom att bestämma mig och sedan hålla fast vid det till 100%, men i grunden låg naturligtvis en vilja eftersom jag inte trivs med min kropp när jag är lite rundare (var aldrig överviktig, hade BMI 24,5 som mest) och att jag vill kunna bära vilka kläder jag vill och känna mig bekväm. När kilona väl började rasa blev jag väldigt motiverad varje vecka när det var invägning och fick en kick av att lyckas, som var långt mer lockande än att äta mer. Nu håller jag på att banta igen då jag lagt på mig några kilo efter två graviditeter, hittills gått ner 5 kg på ca 2 månader och har nu bara 5 kg kvar till målvikten. Lycka till!


    Låter lite men kanske varje kilo är värt mindre om man är nere på en någotsånär normalvikt. Jag skulle behöver tappa minst 30, samtidigt lider jag inte nåt fruktansvärt som det är nu då jag har en del muskler med och älskar att götta till det med mat, onyttigheter och öl (mest vanlig mat dock). Är man.
  • Anonym (vågen ljuger aldrig)
    nernu skrev 2019-08-22 20:40:24 följande:

    Man skiter i motivationen och följer en plan. Handlar mer om beslutsamhet än inspiration. Man kämpar emot kraftiga biologiska drifter. Det blir aldrig roligt eller lätt.


    Hur mycket har du gått ned?
  • Anonym (vågen ljuger aldrig)
    Anonym (Tappat 20) skrev 2019-08-22 21:40:04 följande:

    Jag blev ensam med 4 barn och vägde 3 siffrigt och insåg att de bara hade mig kvar.

    Så Jag Ville kunna klättra,hoppa springa och umgås med barnen många år till.

    Inte vara en tjockis morsa som äter bullar på fotbollsmatchen och inte får plats att samåka i en liten golf.


    Så... Hur mycket gick du ner?
  • Anonym (P)

    Jag hade inte nån motivation från början, mer än det vanliga nu är det nytt år, nya möjligheter typ. Jag började efter nyår, då var jag ganska trött på fet mat och alkohol efter helgerna. Trodde det skulle gå som vanligt- orka några dagar och sen lägga ner. Men jag klarade en vecka och gick ner nästan 2 kg första veckan. (Mest vattenvikt och tarminnehåll skulle jag tro nu i efterhand). Men det gav mig motivation- wow, är det så här lätt liksom? Sen när jag var sugen på en bulle eller annat klämde jag på mitt magfett och tänkte på att det är detta jag vill bli av med. Det funkade för mig faktiskt. Jag körde en kaloriräknarapp och vägde all mat noga. det är tråkigt att behöva skriva in skräpmat och få missnöjda gubbar i appen och övertrassera kalorikontot för dagen, det sporrade också.

    Gick ner dom 10 kg jag behövde och ville på ca 4 månader. Nu äter jag strikt (inte fler kalorier än vad appen säger till mig) sön-tors och unnar mig det jag vill fre-lör och har hållit min vikt bra på det sättet hittills.

  • Anonym (Tappat 20)
    Anonym (vågen ljuger aldrig) skrev 2019-08-22 22:16:55 följande:

    Så... Hur mycket gick du ner?


    Pågående projekt men har tappat ca 20 kg hittills
  • Anonym (Rct)

    Strunta i motivation till en början, gör en att-göra-lista istället:

    - Ska jag ha en app eller räkna kalorier manuellt? För räkna måste man...

    Viktväktarna räknar points, Viktklubb och Lifesum räknar kalorier. Jag kör med Viktklubb och går just nu ner ca 0,5 kg i veckan.

    - Köp en enkel köksvåg, nödvändigt att ha, helst en liten som man har framme hela tiden.

    - Ladda ner appen du valt, betala (allt kostar), klicka runt och gör dig hemmastadd, börja med att logga det du faktiskt äter under några dagar, för det är något man måste kunna, att ärligt skriva ner allt som slinker in. Där någonstans tror jag motivationen börjar komma till att skapa ett program med mindre kalorier och följa det.

    Jag började på ca 2200 kcal om dagen och äter nu 1300, räknar med att ca 1900 är det jag ska äta sen för att hålla vikten och inte gå upp igen, det är bara att kämpa på!

    Har man haft en dålig dag, t ex varit bortbjuden gäller det att inte ge upp utan kämpa på nästa dag och nästa dag.

    Lycka till!

  • Anonym (Gör det lätt)

    Jag hade nog ingen motivation från början! Som så många gånger innan kände jag att jag behövde gå ner i vikt och bestämde mig för att göra det. Att räkna och väga är inget för mig så jag började med shakes från naturdiet, jag ville se resultat snabbt trots att många säger att det är fel väg. Vid några få tillfällen när jag blev sugen på någon bytte jag ut två shakes mot en bar, mest för att få tugga på något. Efter en månad började jag äta men då mindre portioner och bättre val än innan. Dessutom bestämde jag mig för att löpträna vilket jag aldrig gjort innan, jag bara bestämde mig. En runda varannan dag under mina sex veckors semester, sen gillar jag det nog tänkte jag :) Hade många inre fighter under denna period vill jag lova men jag gjorde det och idag, ett år senare, är löpningen min psykolog. Den ger mig lugn och styrka, botar huvudvärk och rensar skallen på näst intill allt!!! Så härligt!!! De nästan 25 kg jag gick ner under de 4 första månaderna är lika borta nu som då, tänker inte ta tillbaka dem!!! Löptränar, kör lite sporadisk styrketräning hemma, äter mindre nu än då och mår så mycket bättre!

    Så, bara bestäm dig är mitt tips!!!

Svar på tråden Hur gör man om man vill gå ner i vikt