Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Graviditet och ingen träning

    Jemp skrev 2019-09-13 12:24:58 följande:

    Graviditet sliter på kroppen. Knipträning och träna bålstabilitet handlar inte om att dra iväg till gymmet och bli bodybuilder. Det är små övningar som "sjukgymnastik", som till stor del kan utföras liggande eller sittandes på några minuter framför TVn. Jag började samtidigt som jag liggammade.

    Apparna mammamage och tät är bra!


    Håller med! Det behövs inte mer än det och det faktum att man är medveten! Då har man ändå möjlighet att stärka under tiden man ör gravid och i någon mån förebygga. Dock känner jag inte igen "kraven " du beskriver. Jag undrar var du får det ifrån? Om det är sociala medier ska du kanske vara lite mer selektiv i vad du följer och tar in. Är det från vänner så be dem att hålla det för sig själv.

    Jag har varit gravid och fött barn två gånger med mer än 10 års mellanrum och har snarare upplevt att man är mer kompetent i de råd och den info som sprids idag. Man vet mer, kan mer. Men som sagt, man väljer faktiskt lite själv vad man följer och "utsätter sig" för.

    Ta chansen att välja det som passar dig, det är DU som är gravid och DIN bebis.
  • Anotherone
    Anonym (Knip!) skrev 2019-09-15 16:33:07 följande:

    Håller med övriga. Rör på dig som vanligt, det är 30 min/dag som rekommenderas för alla vuxna numera väl? Och knip! Fråga din barnmorska om det.

    (Men om du drabbas av foglossning - gör inget som ger dig mer ont, hitta andra sätt att röra dig, cykla eller simma funkar för vissa).


    ...och dra inte igång någon satsning när du redan är gravid! En person som är van vid hård träning kan upprätthålla den efter förmåga. Men en otränad person bör ju inte dra igång med tung styrka eller löpning under graviditeten. Att förstå den skillnaden är viktigt när man ser gravida personer på forum som Instagram. Är de vana sen innan så har de ett helt annat utgångsläge.
Svar på tråden Graviditet och ingen träning