Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    När barnen fyllt 12 o behöver på hälsocentralen

    Man får lösa det på bästa sätt helt enkelt.
    Jag har en 13-åring och att vara hemma med så stort barn får man ju inte heller ersättning för. Samtidigt lämnar jag inte en influensasjuk pojke med hög feber och frossa ensam 8-9h för att gå och jobba. Jag och maken går omlott, försöker ta oss hem en sväng på lunchen eller i värsta fall ta komp eller semester vid behov.
    Men något annat sätt finns inte. 

  • Anotherone
    whitestar skrev 2019-09-16 14:10:12 följande:
    Lämna han själv är inga problem åka hem på lunch o gå omlott går ju även om han behöver hämtning en snabb sväng för han blivit sjuk helt plötsligt går fint. Men det är när man måst iväg på nåt plötsligt som kan ta flera timmar dagtid det blir problem som då ex. Besöka HC
    Jag förstår det. Men det är inte mycket att göra åt, måste man så måste man. Jag skulle ha svårt med en arbetsgivare som inte hade förståelse för detta. 
    Mitt jobb är jätteviktigt och andra kan bli lidande av min frånvaro. Men om mitt/mina barn behöver mig akut så vet jag var jag har mitt fokus.
  • Anotherone
    Mrs Green skrev 2019-09-25 08:49:47 följande:
    Vad märkligt. När barnen fyllt 13 får man ju inte längre se deras journal och jag antog att det var för att de skulle ha möjlighet att söka vård själva om det är något de inte vill att föräldrarna ska känna till. Men då är det ju ingen vits ifall föräldern ändå måste följa med dit. 
    Jag tror man får vända på det. 

    Att barnet själv kan vilja ha sällskap till ett läkarbesök är fullt rimligt. MEN barnet har rätt att söka vård på egen hand om hen vill det och föräldern får inte tillgång till journaler längre.
  • Anotherone

    Att säga att "vi har flextid i Sverige" är fel.
    Alla arbetsgivare och kollektivavtal har inte flextid. 
    Flex är (fritt tolkat av mig) inom de flesta verksamheter ett sätt att hantera att arbetsbelastningen kan variera över månaden.
    Det är något som medarbetare själv styr över. En chef kan inte beordra mig att gå hem och "flexa" kl 16 lika lite som jag kan kräva att alltid få ta flex på mornarna och glida in på jobbet kl 09.
    Det är verksamheten som styr men så länge man gör sitt jobb och bemanningen funkar så är det ett sätt att öka flexibiliteten.

    Inom vissa verksamheter registrerar man varje dag när man kommer, går på lunch, kommer tillbaka från lunchen och sedan går hem, för att ha koll på flexen. På andra ställen har man mer konceptet frihet under ansvar.

    Som HR-person är det kanske bra att veta att inte alla företag/verksamheter/arbetsgivare jobbar efter samma avtal och överenskommelser. Där jag jobbar nu tex. har vissa personalkategorier flex, andra inte. Om vi jämför administrativ personal centralt med ett vårdboende eller en förskola så kan arbetsgivaren vara densamma medan administratören har flex och undersköterskan/förskolläraren inte har det. 

  • Anotherone
    Mrs Green skrev 2019-09-25 22:01:15 följande:
    Uppenbarligen inte på vissa ställen om de kräver att en person över 18 följer med och legitimerar sig
    Nej inte överallt. Och då kan en förälder behöva följa med. Men om min tonårsson söker vård eller lämnar prover hos en barnmorska på ungdomsmottagningen så behöver inte han ha en målsman med sig. Fullt rimligt.
Svar på tråden När barnen fyllt 12 o behöver på hälsocentralen