Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Hur mycket egentid har man egentligen som småbarnsförälder?

    Säger också ett par timmar i veckan. Och då menar jag tid att göra exakt vad jag vill utan ansvar för barn eller andra måsten.

    Som idag har man + barn varit hemma och jag kom från jobbet vid 16:15. Stora sonen var hos en kompis och maken var ute på tomten med vår tvååring. Då är ju huset tomt och jag har "egentid". Men att han stannar kvar ute är en tyst överenskommelse om att jag går in och börjar med det som ska göras inne. Vi åt middag vid 18, så från 16:15-18 lagade jag mat och diskade undan, dukade, gjorde i ordning två matlådor. Dammsög en vända i hallen pga GRUS, vek undan tvätten och bäddade rent i vår säng där lilla kissat ner sig natten innan, satte på en ny maskin, kollade igenom post och betalade ett par räkningar och sen hann jag även leta fram en skaloverall som tvååringen behöver nu i höst.

    Så jag hade tid för mig själv men det var inte fritt valda aktiviteter om en säger. Dock har jag inget emot det, särskilt inte om jag kan lyssna på ljudbok en timme under tiden.

    Jag insåg inte förrän jag blev mamma hur stort behov jag har av att kunna gå undan och få vara ifred. Det är inte jättelätt, ännu mindre med två barn. Men jag och min man är rätt lika där och ingen tar illa upp om någon behöver gå på en kvarts promenad eller att man kan säga öppet och fråga om den andre kan ta över en liten stund.

Svar på tråden Hur mycket egentid har man egentligen som småbarnsförälder?