Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Har blivit av med min egentid helt.

    Hur gammal är bebisen? Hur ofta vill du ha egentid? Hur ofta får hon egentid?

  • Jemp
    Marcus90 skrev 2019-09-26 20:46:27 följande:

    Han är 3 månader. O det jag menar är inte att jag ska vara iväg flera dagar i veckan. utan letar efter någon dag i veckan där jag kan komma hemifrån utan tjafs. Fika med någon polare eller fiska tex. O jag vet att man behöver vara hemma första tiden. därav erbjuder sig min mamma att avlasta då jag drar iväg en stund. Men det går inte för sig. O jag erbjuder min sambo att åka till polarna o fika eller vad hon nu vill göra en stund. Vi har bröstpump så jag klarar mig själv några timmar. Men hon vill endast vara hemma.. eller så går det bra o göra saker om hennes familj är med. Som att gå på zoo, åka på kräftskiva osv. Med min familj blir det motgång direkt tyvärr. Så träffar dom sällan också, vilket är sjukt tungt. Med anledningar som att det inte känns lika tryggt med dom. med hennes egen familj kan hon vara sig själv osv. O ja det kanske var dumt o skaffa barn i så tidigt skede men det har gett mig livslång kärlek i min son i det ångrar jag inte.


    Några timmar en dag i veckan tycker jag inte är orimligt. Kan ni prata om nån överenskommelse i lugn och ro när det inte är "skarpt läge"?

    Hur mår din flickvän? Har hon alltid velat vara hemma helst? Funkar amning osv eller är det det hon är obekväm kring? Att vara mer bekväm med sin egen familj är ju inte konstigt men ibland får man ju också bjuda till för att lära känna dem som är viktiga för dig. Men då kanske inte det känns bra just att få hjälp av din mamma tex.

    Det är nog många som inte är bekväma med att vara ifrån en tremånaders särskilt länge, mig själv inkluderad. Men tänker att det är viktigt att hennes möjlighet till egentid också finns med i diskussionen. Egentid kan ju också vara att du går iväg med ett eller båda barnen så hon får vara ensam hemma.
Svar på tråden Har blivit av med min egentid helt.