Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Sova på mage - ständiga frågan

    De ska inte sova på mage pga att det ökar risken för plötslig spädbarnsdöd.

    Jag vet inte om det ökar risken så mycket men det är nog inte så roligt om man skulle drabbas av det och då har gått emot det rådet. Helt oavsett om det var orsak eller inte så skulle man nog klandra sig själv.

  • Anonym (E)

    Att sova på förälders mage tror jag inte räknas här, utan att man inte ska lägga dem på mage och sova själva.

  • Anonym (E)

    När de själva kan vända sig från mage till rygg så kan de säkert sova på magen också.

  • Anonym (E)
    Anonym skrev 2019-09-29 13:47:17 följande:

    Råden ändras med tiden. När jag fick barn skulle de ligga på mage.

    Tror inte man sa ta alla råd på för stort allvar.


    Ja du har helt rätt. Det ges för mycket råd och förmaningar till gravida och småbarnsföräldrar.

    Iof var det pga att de gav det felaktiga rådet som de upptäckte att antalet barn som dog i plötslig spädbarns död ökade just när fler barn sov på mage. Jag har ingen aning om hur mycket det ökade och antagligen finns det andra saker som ökar risken betydligt mer. Jag hade dock inte vågat chansa på just det trots att risken troligen är mycket liten....
  • Anonym (E)
    Anonym (Bvc) skrev 2019-09-30 14:27:50 följande:
    Jag ställde just denna frågan till BVC och enligt den så var fet inte ok på förälders mage heller. Om inte någon ät vaken och bevakar barnet då vill säga.
    Ja jag tänkte på att föräldern var vaken och barnet sov på föräldern. Inte att man lade sig så för att sova på natten. Känns lite farligt för barnet ur andra aspekter också...
  • Anonym (E)
    Anonym (Bvc) skrev 2019-09-30 17:49:34 följande:

    Ok! Förstått det som att det är väldigt vanligt att sova mage mot mage i andra kulturer. Tror inte det är så ovanligt. Men oavsett, vart än barnet sover på mage så skall det vara under övervakning enligt råden :). Mest det jag ville framföra.


    Ja visst. Det är säkert vanligt. Här har jag hört att även att sova i sängen med sovande föräldrar för nära, under vuxens täcke kan öka risken för spädbarnsdöd för att barnen blir för varma. Har ingen aning om hur mycket det stämmer men jag följde min barnsköterskas alla råd.

    Jag sov alltid med min bebis i min säng men var pga detta rätt noga med att vi inte delade samma stora täcke utan hon låg under sin egen lilla filt.
Svar på tråden Sova på mage - ständiga frågan