Inlägg från: Anonym (Mor till två) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mor till två)

    Förskolan oroliga för dottern 16 mån

    Ts först det är en stor omställning att gå från att vara hemma till att vara på förskola. Flera barn, hög ljudnivå, många intryck. Ser vad andra kan. Ev frustrerad för att hon inte kan själv. Svårt att förklara vad hon vill osv. Har hon långa dagar, möjlighet till återhämtning? Av din ts går det inte se något direkt avvikande utan hon är ett litet barn.

  • Anonym (Mor till två)

    [quote=79940027][quote-nick]luciabarn skrev 2019-10-03 21:31:09 följande:[/quote-nick]Tack för alla svar!

    Precis så som du beskriver det upplever jag henne. Att hon ofta blir frustrerad när något inte blir som hon tänkt. Tex om hon tappar något, eller inte får en leksak att ?funka?. Men upplever också att hon verkar frustrerad över att inte kunna kommunicera. Hon blir tex ofta arg när hon ska äta, och frustrationen växer snabbt om jag inte lyckas lista ut vad det är hon vill. Eftersom hon ännu inte pratar mer än ?titta? och ?där?. Kan alltså inte säga att hon är törstig eller liknande. Vilket gör att vi måste testa en sak i taget för att se vad de är hon vill.

    Ts googla på bildstöd, skriv ut de bilder du vet hon brukar vilja få sagt. Typ äta. Mjölkgls, macka, säng mm visa bilden samtidigt som du säger vad det är, kommer hjälpa henne att kommunicera och lära sig ord.

Svar på tråden Förskolan oroliga för dottern 16 mån