• Tbinesh

    Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF

    Hej!

    Vi var tvungna att för en vecka sen att avbryta graviditeten i v14 då vår lilla ängel hade så pass allvarliga missbildningar att hen inte skulle överleva graviditeten ens :( Värsta vi varit med om någonsin, men inget vi kunnat påverka utan det var den där jäkla slumpen och oturen..

    Vi gjorde en tvåstegsabort som gjorde fruktansvärt ont men mest psykiskt, dock gick den förhoppningsvis bra då vi fick lämna samma kväll.

    Är vi fler som gått igenom detta och vill försöka igen så fort som möjligt?
    Ni som lyckats, hur lång tid tog det för er och hur länge blödde ni?

    Ingen kan såklart ersätta den lilla ängel vi så gärna hade velat ha, men för oss känns det rätt att verkligen försöka på nytt.

  • Svar på tråden Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF
  • Anonym (NOVA)
    Tbinesh skrev 2019-11-13 12:58:36 följande:

    Jag håller på att få ett psykbryt på riktigt nu, är så sjukt besviken på svensk vård att jag inte finner några ord!

    Hade en egenbokad tid hos gyn i fredags där dom konstaterade att resterna INTE kommit ut med mensen, fick en tid hos gyn på sjukhuset igår som bekräftade samma. Det dom ska göra då är en hysteroskopi, mildare än skrapning som jag förstår.. och nu till det värsta, jag kommer få en tid om några VECKOR!! Det är så långa köer och då är jag ändå prioriterad.. det går inte att göra denna privat heller.. det känns som psykisk misshandel!

    Jag har inte varit sjukskriven en enda dag utan bitit ihop och försökt vara positiv och se framåt men nu bryter jag ihop tror jag! :(

    Hur går det för dig? Hur mår du? Jobbar du?

    Förlåt för mitt otroligt negativa inlägg :(


    Asså fy fan vad sjukt?!?! Inte nog med att du redan fått vänta och utstå massor redan som det är :( .. det går inte att åka till angränsande sjukhus? ????..eller typ få en tid där? Alltså det är väl fan farligt att ha kvar rester osv?? :( lider med dig och skickar styrkekramar!
  • Anonym (NOVA)
    Anonym (S) skrev 2019-11-13 21:11:18 följande:

    Jag gjorde ett avbryt för 6 veckor sen! Då var jag i v.16. Har inte haft en tillstymmelse till ÄL. Men det är nog rätt ovanligt. Barnmorskan sa till mig att man kan få ÄL 11 dgr efter avbryt el som i ditt fall missfall. Hoppas din kropp kommer igång snabbare! Detta va mitt tredje barn. Va det ditt första?


    Men usch vad hemskt, vad du fått va med om :( v16liksom. Skickar värmande kramar!

    Jag var hos gynläkaren idag, min graviditet avslutades tydligen redan i v 5... skulle varit i v 8 när mf 'et började. Men jag blöder inte längre och min äl är tydligen på g efter vul idag<3
  • Tbinesh
    Nillan98 skrev 2019-11-14 11:08:02 följande:
    Men gud..jag lider verkligen med dig!! Beklagar verkligen<3 vet inte vad jag ska säga för att få dig på bättre tankar.. jag fick inte reda på resterna förrens 7 veckor efter avbrytandet men de var ju egentligen min kropps ?fel? att jag inte märkte av dom förrens då men jag blödde så himla mycket så de blev akut då jag väl blev undersökt.. Jag förstår dig ilska.. jag har haft tur med nästan alla besök på sjukhuset men jag har läst många som är i samma sits som du.. man själv ser det akut men inte vården. Kram på dig, vet som sagt inte vad jag ska säga..

    Vad stark du är! Läkarna jag träffade när jag blev inlagd för skrapning bad att få sjukskriva mig. Jag ville inte det för jag tänkte att då kommer allt bli ännu värre, jag skulle bara sitta inne och övertänka ÄNNU mer än vad jag redan gjorde/gör. Tänkte samma sak efter avbrytandet då dom började prata om sjukskrivning. Men tillslut insåg jag själv efter att fått prata om det med min kurator att det nog skulle vara bra att va lite ledig ändå. Så jag sjukskrev mig 2 veckor efter skrapningen för det tog så hårt på mig psykiskt. Nu i efterhand är jag jätteglad att jag valde det men ångrat att jag inte sjukskrev mig efter avbrytandet också för då kanske jag hade hunnit bearbeta känslorna bättre och mått mindre dåligt idag. Min kurator och jag bestämde att jag inte skulle ligga på soffan hela dagarna under sjukskrivningen. Jag skulle försöka göra något varje dag så jag kände att jag gjorde någon ?nytta?. Och sen kanske försöka sova en stund på dagen och verkligen vila upp mig. Inte stänga mig inne men ta det försiktigt.

    Men nu är jag tillbaka på jobbet, jobbar inte heltid i vanliga fall och det kanske är bra just nu. Men det är fortfarande så att jag biter ihop och är glad hela dagarna sen på kvällarna kraschar jag totalt. Jag är så trött på att vara ledsen. Tack och lov är det inte varje kväll just nu men det går verkligen i vågor.
    Gullig du är! Skönt att du haft tur med vården, jag har så blandade besök. Har ännu inte fått en tid, vill bara få det avklarat!
    Hittde ett ställe där man kan göra det privat, 32 000 kr! Det är väldigt mycket pengar lixom.. 

    Nä håller med dig, känner nu i efterhand att jag kanske borde ha sjukskrivit mig men vill bara låtsas som att allt var som vanligt, inte för att det hjälpte att låtsas ens..

    Förstår också det med känslorna, vissa dagar känner jag mig bättre och sen kommer alla känslorna och jag känner bara att jag inte orkar mer! Det är så himla orättvist!!

    Hur känner du med att försöka igen? Börjar du känna dig redo? 
    Jag tror hela tiden att så fort vi kan försöka kommer jag vilja men vet inte om jag vågar än. Är rädd för typ allt nu!
  • Tbinesh
    Anonym (S) skrev 2019-11-15 20:36:30 följande:
    A verkligen lustigt att ha ÄL trots rester, men kroppen är ju helt klart ett mysterium! Idag har jag lite hopp om livet iaf. Fått positivt på ÄL test idag, på min födelsedag. Självklart kommer de inte ta sig första ggn när det tog 1,5 år innan avbrytet men idag väljer jag att drömma mig bort om det. En slags överlevnadsinstinkt! Hur skulle man annars klara sig igenom allt det här om det inte vore för en gnutta hopp och drömmarna?

    Hur gick det igår med blodprovet? Har du fått ngn klarhet i vad som blir härnäst? Skrapning el hysteroskopi? Styrkekramar till dig!
    Ja blodprovet visade typ noll gravhormoner så därför har jag fått mens och äl tydligen, då blir det en hysteroskopi som jag måste vänta flera veckor på, hittade ett privat sjukhus som gör det men det kostar 32000 kr och vet inte riktigt men det är så himla mycket pengar! Blir galen snart tror jag.. OM jag har tur kommer resterna med nästa mens men inget kom ju ut med förra och tur är verkligen inget jag har just nu...

    Grattis i efterskott!! Vet att du inte var så glad över födelsedag men hoppas den var lite mysig och att du fick tänka på annat! <3

    Och wow vad kul att äl-testet visade positivt, då är kroppen igång iallafall, lite ljus i tunneln! Jag hoppas verkligen det tog sig för dig om ni försökte!!
  • Tbinesh
    Anonym (NOVA) skrev 2019-11-19 12:40:17 följande:
    Asså fy fan vad sjukt?!?! Inte nog med att du redan fått vänta och utstå massor redan som det är :( .. det går inte att åka till angränsande sjukhus? ????..eller typ få en tid där? Alltså det är väl fan farligt att ha kvar rester osv?? :( lider med dig och skickar styrkekramar!
    Åh tack, det värmer!! <3

    Hittade ett privat sjukhus som gör det, men det kostar 32000 kr, vet inte om jag känner att det är värt det samtidigt som jag känner att jag kan betala hur mycket som hest för att få skiten klart!

    Hur är det med dig? Hur går det med äl-testerna? Visar dem negativt nu?
  • Tbinesh
    Viennah skrev 2019-11-11 19:51:25 följande:
    Hej!

    Tack för frågan <3 jag mår ok. Verkar ha läkt samt fått igång första mensen sen skrapningen. Så hoppas kroppen återgått till det normala nu. Vi kommer sätta igång och försöka igen så får vi se hur det går. Måste också meddela vår IVF-klinik om allt. Det har vi glömt bort mitt i allt, skulle ju bara ta en paus över sommaren men så blev vi ju gravida. Å sen gick det som det gick. Vill höra lite hur det funkar, om våra 2 försök kvarstår eller ej.

    Hur mår du? Kram!
    Åh sorry, missade att du svarat!

    Så skönt att din kropp verkar ha kommit igång, ett steg i rätt riktning!
    Har du pratat med kliniken? 

    Här är det inte så bra, trodde allt var okej men nu väntar jag på en hysteroskopi då jag har rester kvar som de trodde skulle ha kommit ut med förra mensen.. Suck!

    Kram 
  • Kallamakka
    Tbinesh skrev 2019-11-20 06:45:55 följande:

    Hittade ett privat sjukhus som gör det, men det kostar 32000 kr, vet inte om jag känner att det är värt det samtidigt som jag känner att jag kan betala hur mycket som hest för att få skiten klart!


    Hej!

    Jag har läst lite i tråden men inte skrivit innan om jag minns rätt.

    Jag beklagar det ni alla går igenom. Gick igenom mitt senaste i april och var då i vecka 20. Fick sedan vänta på att göra genetisk utredning av vårat barn och oss eftersom man såg avvikelser, den utredningen blev klar nu i september. Så jag vet hur frustrerande det är med att vänta.

    Ville komma med ett tips, när jag fått läkartid som jag tycker har varit för långt bort i tiden -då har jag ringt dem och satt upp mig på en lista för "avbokade läkarbesök" för det finns personer som avbokar besök hela tiden, och således har jag fått komma in tidigare. Vet inte om det gäller överallt, men kanske värt att kolla upp?
  • Anonym (S)
    Anonym (NOVA) skrev 2019-11-19 12:43:54 följande:

    Men usch vad hemskt, vad du fått va med om :( v16liksom. Skickar värmande kramar!

    Jag var hos gynläkaren idag, min graviditet avslutades tydligen redan i v 5... skulle varit i v 8 när mf 'et började. Men jag blöder inte längre och min äl är tydligen på g efter vul idag<3


    Ja man tror ju man kan pusta ut efter vecka 13. Men hann inte njuta ett dugg eftersom kuben var v14. Usch ja! Vidrigt!

    Va skönt att din kropp är på g igen! Jag tror jag hade ÄL i helgen. Så går ju såklart runt och hoppas att det tagit sig. Väldigt dumt för jag kmr ju bara bli besviken! Men samtidigt kan jag lika gärna låta mig själv hoppas för jag blir ju besviken vilket fall!

    Håller tummarna för dig!
  • Anonym (S)
    Tbinesh skrev 2019-11-20 06:43:14 följande:

    Ja blodprovet visade typ noll gravhormoner så därför har jag fått mens och äl tydligen, då blir det en hysteroskopi som jag måste vänta flera veckor på, hittade ett privat sjukhus som gör det men det kostar 32000 kr och vet inte riktigt men det är så himla mycket pengar! Blir galen snart tror jag.. OM jag har tur kommer resterna med nästa mens men inget kom ju ut med förra och tur är verkligen inget jag har just nu...

    Grattis i efterskott!! Vet att du inte var så glad över födelsedag men hoppas den var lite mysig och att du fick tänka på annat! <3

    Och wow vad kul att äl-testet visade positivt, då är kroppen igång iallafall, lite ljus i tunneln! Jag hoppas verkligen det tog sig för dig om ni försökte!!


    Ja va konstigt att det inte visar hcg när du har rester! Lider med dig! 32000 är mkt pengar, förstår om du tvekar! Lustigt att det ska va så mkt! Hoppas verkligen de kommer ut nästa mens!

    Tack för grattis hälsningen :). Vi var ute och åt och det blev så bra det kunde bli. Också mkt för jag drömde mig bort!! Ja vi försökte! Jag har inte tid att förlora ngn chans eftersom jag har låg äggreserv! Pjuh! Stressigt värre!
  • Anonym (S)
    Kallamakka skrev 2019-11-20 07:54:18 följande:

    Hej!

    Jag har läst lite i tråden men inte skrivit innan om jag minns rätt.

    Jag beklagar det ni alla går igenom. Gick igenom mitt senaste i april och var då i vecka 20. Fick sedan vänta på att göra genetisk utredning av vårat barn och oss eftersom man såg avvikelser, den utredningen blev klar nu i september. Så jag vet hur frustrerande det är med att vänta.

    Ville komma med ett tips, när jag fått läkartid som jag tycker har varit för långt bort i tiden -då har jag ringt dem och satt upp mig på en lista för "avbokade läkarbesök" för det finns personer som avbokar besök hela tiden, och således har jag fått komma in tidigare. Vet inte om det gäller överallt, men kanske värt att kolla upp?


    Jag beklagar verkligen att du fått gå igen samma helvete som oss :(. Otroligt dåligt att det ska ta sån tid för en utredning! Har ni bara fått stå och stampa och vänta under tiden? Vad hade din bebis för kromosomfel? Vad kom utredningen fram till? Jag har faktiskt inte gjort ngn utredning. Ringde flera ggr till sjukhuset för att få tag i någon som ville hjälpa mig med det. Men blev bara kopplad och fast i kö. Min läkare sa att det bara var en slump så jag väljer att tro på det. Jag har två friska barn senaste född 2015 så tänker att det borde inte va ngt. Men man vet ju såklart inte :/
Svar på tråden Vi änglamammor som vill bli gravida efter abort, MA & MF