• Anonym (Hemmafru)

    Min man kräver att jag arbetar!

    Jag är hemmafru, och har varit i ca 10 år. Min man och jag har varit gifta i ca 11 år, och kommit överens om att jag ska vara hemmafru. Vi har 3 barn ihop i åldrarna 6, 3 år och en liten på 3,5 månad. Allt bra så långt och trots att jag är hemma har vi gott ställt, bor stort och har det bra. Men nu helt plötsligt tycker min man att jag ska börja arbeta efter att minsta skolats in på förskolan vid ca 1,5 års ålder. Jag känner att jag trivs med det livet vi har. Men hans motivering är att han vill ha mer tid med barnen och kunna vara hemma mer. Jag förstår inte varför han tycker det är så viktigt nu. Hur skulle ni gjort i min sits? Är så ledsen att min man vill ändra en så bra livsstil..

  • Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!
  • Anonym (A)
    Erkens mamma skrev 2019-10-09 16:24:39 följande:
    Utan att ha läst svaren tidigare..

    Jag tänker att en uppgörelse bygger på att båda parterna är nöjda och överens. Nu är din man inte nöjd längre utan vill ha förändring. Då måste ni förhandla fram en ny deal som ni båda kan vara ok med. Risken annars för din del är ju att han tar sin inkomst och drar.. Vad gör du då?

    Hur mycket vill din man att du ska arbeta? Ofta om en är högavlönad räcker det att den andra jobbar en mindre del pga skattesatser osv..
    +1
  • Storkäft
    Anonym (Vv) skrev 2019-10-09 17:15:12 följande:
    Hon har alltid en tyken attityd när hon svarar på inlägg.
    Så tråkigt. Hon är ju ingen god förebild för sina barn precis med den attityden.
  • Anonym (Fia)

    Hemmafru med tre småbarn och hela hushållet att sköta. Om du gör allt så är ditt jobb bra mycket mer än 40 timmar i veckan. Gissar att du varken har fika eller lunchpauser där du får sitta ner osvbrutet heller.

    Det finns väl egentligen bara 2 orsaker till varför din man ställer krav på dej att börja jobba.

    1. Han tror hans arbete är mycket tyngre än ditt och känner sej orättvist behandlad. Kan mycket väl vara påpekande utifrån som gjort att han börjat tänka i dom banorna. Eller så har han förträngt vilket jobb det ligger bakom att ta hand om tre barn och rodda hela hemmet. Män kan lätt börja inbilla sej att mat flyger in kylen själv, hemmet är självstädande och tvätten tvättar och stryker sej själv så fort man lägger ner kläder i tvättlorgen. I det här fallet är det inte så stor ide att försöka få mannen att förstå vilket arbete som ligger bakom. Det går aldrig in.

    2. Han funderar på att lämna dej. För att göra det lättare för sej själv vill han se till att du har jobb och kan försörja dej. Om du har det så framstår han inte som en lika stor knöl som han skulle gjort annars.

    Vilken av punkterna den är så är du tyvärr rätt körd när det gäller att få uppskattning för allt du gör. Lyckas du få honom att gå med på att du ska få vara hemma kommer han alltid tro att du spenderar mesta tiden med att lata dej. Är du smart säger du till honom att idén om att du ska börja jobba är bra. Säg att du för att komma in nya rutiner behöver några månader med ombytta roller. Du jobbar och han är hemma. Använd din list och peppa honom att vara pappaledig. Sök sen ett vik på några månade på random äldreboende. Brukar vara enkelt att få. Protesterar han säg att du behöver börja med ett okvalificerat jobb för att gå vidare och kunna hamna där han vill och du behöver några månader till detta( ljug, ljug dej blå och låtsas vara med på tåget). Får du han till detta och att han gör allt hemmajobb samtidigt som han tar hand om barnen kan jag lova dej att det inte dröjer många veckor förrän han tigger om att du ska vara hemmafru. Skulle det mot förmodan vara hans plan att lämna dej har du en fot inne på ett jobb. Kanske inte det du vill ha men i alla fall sysselsättning.

  • Anonym (m)
    Storkäft skrev 2019-10-09 16:23:14 följande:

    Det klart att du som nu hånar ts "din stackare" ex tycker det är ok med alla möjliga svar. Mobbare brukar sällan ha förmåga att känna empati. Du hör till dem. Förvånar mig inte om dina barn mobbar andra och du tycker det är ok.


    Haha nej, men jag är såå jävla trött på tjatet om ärlighet, men så fort någon är ärlig då är det mobbning och man är elak! Men hädanefter ska jag rätta mig efter andra falska människor och Bara vara positiv och svara det de faktiskt vill höra:)
  • Anonym (A)
    annabellelee skrev 2019-10-09 16:22:02 följande:
    Det låter som han vill åka snålskjuts. När den jobbiga bebistiden är över och barnen blir lite större, Då vill han plötsligt vara hemma mer.

    Självklart ska han ta sin del av hemarbete om du jobbar, allt annat är absurt.
    Håller med
  • FuckGoggleAskMe

    Jag har jobbat mer än heltid, är ensamstående och har gjort bra karriär. Om jag haft en trevlig hemmaman som skött allt hemma plus barn, hade jag gärna gått med på det under några år, men aldrig i livet 10 år. Jag förstår att din man inte vill vara den ensamme försörjaren längre och vill ha mer fritid att ägna åt sina barn. Var glad att han vill vara mera med sina barn! Ett par jag känner jobbade båda 50% när barnen var små, sen 80% vardera. Funkade superbra. Det är faktiskt ingen höjdare att jobba häcken av sig. Tre barn och hushåll är mycket, men lättare än ett krävande jobb och att ensam ha ansvaret att försörja familjen. Börja jobba, skaffa städhjälp och låt honom börja med att ta de hushållssysslor han känner sig mest hemma på, och se till att sysslorna utökas tills de är i balans. Min lille tonåring klarar av tvätt, matlagning, städning osv, så naturligtvis kan din man lära sig.

  • Plupp73

    1. Er livsstil är bra för dig. Han vill något annat. Kan ni kompromissa?
    2. Skulle du kunna tänka dig ett mindre kvalificerat arbete 1 kväll/vecka? En kompis till mig har 10 barn och kör ut tidningar 1 kväll/vecka och står i en kiosk var 6:e helg
    3. Han kanske vill att du får input/intryck från andra, han kanske vill trygga din framtid om något skulle hända?.

  • Anonym (Också hemmamamma/fru)
    Anonym (Väx upp) skrev 2019-10-09 11:24:57 följande:

    Jag hoppas att detta inte är på riktigt, men om det är så är det dags att växa upp och skaffa dig ett jobb.

    Var glad över att du fått gå hemma så länge istället, det kommer nog även ta ett tag innan du får jobb av just den anledningen så du får nog lite extra tid ändå.

    Jag hade älskat att vara hemmafru men det är få som har den lyxen och i vår familj behövs 2 inkomster


    Bortskämd? Kanske det beror istället på att ni har för höga utgifter som inte gjort det lösbart? 

    Har pratat med flertalet om varför kvinnor/föräldrar ofta får utmattningsdiagnos. -Jag har (och då är det både andra som är hemmaföräldrar och som jobbar 100%) diskuterat med många genom åren och samtliga är ganska rörande överrens om att det beror på att så många familjer har båda föräldrarna som jobbar heltid. Behöver nödvändigtvis inte vara mamman som är hemma, kan lika gärna vara pappan eller den andra parten. 

    Istället tycker jag du ska växa upp och se dig omkring utanför din lilla bubbla. Vad kan du göra för att hjälpa samhället att acceptera att alla inte väljer din lösning? Visst, jag sticker inte under stol med att det hade suttit gott med 2 löner i a 30' - 40´ per månad i snitt. Men å andra sidan hade jag inte fått umgås med mina barn såpass som jag gör idag, de hade heller inte haft möjligheten att få utöva sina aktiviteter om vi hade jobbat heltid båda två eftersom aktiviteterna 2-4 dagar i veckan börjar långt innan båda ens hade slutat arbeta och dessutom har restid på det. 

    De hade utöver det även fått ha morgonfritids från 06:30 samt fått vara kvar typ sist på fritids. Jag är sjukt glad över att vi har valmöjligheten att få välja bort det, lika väl som jag vet att det finns ex ensamstående som inte har den valmöljligheten där jag ibland kan erbjuda kompisen att komma hem till oss istället för fritids ex. Jag vet att utanför min bubbla finns det andra som får ha sina liv på sitt sätt, vet du det? 
  • Anonym (X)
    Anonym (Också hemmamamma/fru) skrev 2019-10-09 21:16:39 följande:
    Visst, jag sticker inte under stol med att det hade suttit gott med 2 löner i a 30' - 40´ per månad i snitt.
    Vad är du utbildad till som hade genererat så mycket i lön?
  • nihka
    Anonym (Hemmafru) skrev 2019-10-09 11:38:12 följande:
    Dessutom så rör han inte ett finger hemma! Jag gör allt som har med hushållsarbete att göra.
    Oj! Då blir det en stor omställning för honom också, att komma hem från jobbet och ta tag i hushållsarbetet och även lägga en del av helgerna på hushållsarbete.

    Men du säger också att han inte är intresserad av att dra sitt lass där. Då får ni ta från era respektive löner till att leja en hushållerska så ni båda bara kan turas om att leka med barnen när ni kommer hem.
Svar på tråden Min man kräver att jag arbetar!