• Jemp

    Skulle du lämna 13-åring ensam hemma över natten m okänd kompis?

    Men kan inte barnen träffas dagtid ihop med pappan?

    Jag hade också sagt nej. De kanske inte alls kommer överens utan behöver hjälp att strukturera upp gräl, eller så lockar den andra med din på dumheter (eller tvärtom då men honom känner du ju). Utöver risken som påtalats med att det skulle vara nån annan då.

    Tror jag kunde vara ensam en natt i den åldern (kanske), men inte flera.

  • Jemp
    Tow2Mater skrev 2019-10-23 00:33:40 följande:

    Min 11-åring sov över hos en ny kompis jag inte träffat häromnatten, men hans föräldrar var hemma (sades det, och jag ifrågasatte det inte alls). Hade inte träffat dem heller, och visste inte vilket hus de bodde i, hmm... men nånstans i området, tror jag vet vilken gata det var.... Låter ju märkligt nu i efterhand, men hade pojkarna varit ensamma hade jag inte tillåtit det eftersom de idag kan ha kontakt med alla möjliga via onlinespel, och om ett fel ord slinker ut till fel människa online vet man ju aldrig.


    Ja det lät oansvarigt.
  • Jemp
    Tow2Mater skrev 2019-10-24 01:17:04 följande:

    Vad menar du skulle kunna hända?

    Vad skulle jag lärt mig om en forälder om jag säg pratat med denne i ett par minuter? Eller finns det krav på att man pratat i en viss tid, visst antal ggr? Eller vilka är kriterierna for att anses ansvarsfull?

    Vad skulle jag lärt mig om kompisen om jag träffat denne? Lika där, vilka är kriterierna for att ansvarsfullt låta ens barn sova hos en kompis? (Jag visste de går i samma skola, och bor i samma område, och spelar fotboll dock inte i samma lag).


    Till att börja med om föräldrarna verkligen är hemma... Kanske ännu mer om ett par år när barnen/ungdomarna kan bli mer benägna att ljuga om sånt.
Svar på tråden Skulle du lämna 13-åring ensam hemma över natten m okänd kompis?