• Cheneyney

    Vi som försöker bli gravida...

    Hänger gärna på här! ????

    Är inne på försök 9 nu, vi blev oplanerat gravida i december förra året, slutade dock i missfall v. 6. Sen dess har vi försökt, i princip var månad, men det går segt!

    Hade iaf äl den 26 okt, som vi lyckades pricka in bra! Bim den 7e nov, evig väntan!

    Gör inget speciellt, undviker koffein och dricker ingen alkohol alls. Tränar gör jag redan mycket med häst och ett aktivt jobb. Äter folsyra, använder äl-tester och tempar.

    Skam den som ger sig! ????

  • Cheneyney
    Önsketänk skrev 2019-10-29 20:54:14 följande:

    En fråga,

    Ni som använder ägglossningstest, använder ni stickor eller typ clearblue?

    Jag har använt stickor men tycker dom känns lite osäkra att läsa av ibland, svårt att tyda ibland om det är positivt eller inte. stickorna är ju billiga därför har jag köpt dom just för att man använder ju några stycken per månad.

    Tror ni att clearblue digital är mer att lita på eller är det same same?




    Jag har använt stickor hela tiden och tycker det funkar bra då det är ganska tydligt på mig. På sista stickan har jag en "peak", vilken indikerar att äl är nära. Morgonen efter hade jag temp höjning och har varit högre sen dess.

    Men kanske varierar för alla, är dina dina stickor tydliga?
  • Cheneyney
    Önsketänk skrev 2019-10-29 21:10:10 följande:

    Ja alltså dom har ju fungerat bra. Dom ger ju utslag men ibland tycker jag det är svårt att avgöra om det är positivt eller inte pga att det står att teststrecket måste vad lika starkt eller starkare än kontrollstrecket. När jag fick en stark linje nu vid förra äl så haffade jag ju sambon direkt haha, men jag blir ändå osäker på något sätt. Men det kanske jag inte behöver vara då :)


    Har man otur kan man ju missa när strecken är lika starka. När det närmar sig äl testar jag 2 ggr om dagen för att säkra upp. Så länge du får ett stark streck samt temp höjning på det är det väl hyfsat safe att säga att du haft äl. :)
  • Cheneyney
    Önsketänk skrev 2019-10-29 21:19:20 följande:

    Jag testade ju den 14e på morgonen och fick ett starkt streck sen tog jag ett på kvällen med som också var starkt. Dagen efter på morgonen så hade strecket blivit svagare igen. Jag har aldrig tempat men kanske borde göra det.


    Kan ju vara så då att du haft din peak mitt på dagen, och att du bara prickade in det starka precis före och efter.

    Jag tycker tempandet är bra, iaf med kombination med ÄL-testerna. Då ser du när äl varit :)
  • Cheneyney
    Önsketänk skrev 2019-10-29 21:17:57 följande:

    Nu skriver jag igen haha, men behöver bara få spy ut allt känner jag...

    Den här månaden har varit så konstig för mig. Vi hade sex samma dag och dagen efter äl-stickan var som starkast. 4 dagar efter fick jag skitont i magen. På äl+8 så fick jag en liten flytning som var typ ljusrosa, kom bara på pappret liksom. Sen äl + 10 Kom ytterligare en flytning men den var lite mer rosa/röd, också bara på pappret. Enligt min app så ska skulle jag få min mens i morgon men den kom i morse. Normalt blöder jag ganska mycket första och andra dagen men nu idag har jag bara använt 3 st mini-tamponger som inte ens blivit fyllda. Allting är så olikt var det brukar vara. Tog gravtest i förrgår som var neg och ett idag bara för att typ, också neg. Nu har smärtan i brösten börjat minska också.

    Jag får aldrig mellanblödningar annars och inte sån här mens första dagen heller. Kan det vara jag som varit så jäkla besatt av det här att jag typ framkallat det här? Eller vad kan det bero på? Jag är ju uppenbarligen inte gravid eftersom testen är negativa. Kan stress påverka såhär mycket kanske?


    Japp, stress, hopp mm kan få din kropp att hitta på allt möjligt. Sen känner man ju efter och tänker extra mycket när man vill något så mycket.

    Vet för många år sen, när jag definitivt inte ville ha barn, var min mens sen 2 dagar. Den gick som en klocka på den tiden före p-piller och sådant. När mensen då var 2 dagar sen tog jag ett graviditetstest då jag var så nervös jag höll på att dö. Negativt, och mensen kom kort därefter. Helt 100 på att min stress sköt på mensen.

    Kroppen är bra knepig!
  • Cheneyney
    Önsketänk skrev 2019-10-29 22:01:33 följande:

    Ja så är det ju verkligen. Minsta lilla så tänker bara ju direkt att Åh tänkt om jag är gravid!!

    Jaa det måste ju berott på stressen helt klart. Jag vet ju att man kan bli lite skengravid när man vill så mycket, tyckte mest det var konstigt med mellanblödningarna och att mensen kom TIDIGT! Sent hade jag ju förstått men tidigt. Kroppen är en märklig maskin alltså :P

    Nu ska jag försöka lägga det här bakom mig och ta nya tag :)


    Ja, man blir ju lätt skengravid, hoppas och känner efter.jag fick också det en gång, kom på dag 25, aldrig hänt före dess eller efter. Men eftersom det är ert första försök kan det kanske bero på det? :)

    Heja heja, nya tag!
  • Cheneyney
    Linnmal skrev 2019-10-30 17:29:41 följande:

    Hur gör ni andra för att hantera alla känslor kring längtan och pressen att bli med barn, speciellt när det inte lyckas med detsamma? Jag känner att jag så lätt fastnar i tankarna kring barn och att jag har svårt att koncentrera mig på något annat, vilket gör att jag blir så besviken när det inte lyckas. 


    Ja, vi har ju försökt ett tag vi det här laget. Man måste ju få lov att bli ledsen och besviken när det inte går. När mensen kommer, tar jag en dag och är besviken, sen är det nya tag till nästa äl. Efter 12 månader kan man ju få hjälp, och fram tills dess tänker jag att det är helt normalt att det kan ta tid.

    Själva försöken, och förväntan under försöken är ju kul i sig. Nu mellan äl och mens är man ju förväntansfull och hoppas, vilket är en kul känsla tycker jag.

    Nu har jag ett jobb samt fritid som gör att jag inte är hemma och sitter så mycket, vilket är väldigt skönt! Jag hinner liksom inte fundera för mycket.

    Så det bästa kanske är att försöka hålla sig sysselsatt, ha annat att tänka på? :)
  • Cheneyney
    liloma skrev 2019-10-31 19:50:36 följande:

    Jag tänker också att det är bra att försöka aktivera sig och inte fokusera allt för mycket på det, även om det är svårt...!

    Oroar ni er mycket? Typ, att det inte ska gå, att det kan bli missfall osv. Jag är generellt en person som oroar mig lite för mycket och har lite för många katastroftankar, så de tankarna kommer även kring det här. Speciellt eftersom jag på sistone tycker mig ha hört om många i min närhet som fått missfall, och/eller att det tagit väldigt långt tid. Men å andra sidan har det gått snabbt och enkelt för andra. 

    Jag vill och försöker inte oroa mig för mycket, utan hoppas såklart på att det går snabbt och enkelt (vem önskar inte det!). Och försöker intala mig själv att det inte är någon idé att börja oroa sig nu, utan först om det visar sig vara svårt... 


    Jag försöker att inte oroa mig för mycket. Mina närmsta kompisar blev gravida på första försöket och fick friska barn. Både jag och min sambo är "oj hoppsan-barn", så infertilitet ligger inte i släkterna iaf.

    När vi fick vårt missfall i december så sa jag och min sambo, hellre att det tar tid, än att vi blir gravida direkt och får fler missfall. Nu har det ju tagit tid och jag hoppas att när det tar sig att vi slipper missfall.

    Men det är klart, när plusset väl kommer lär man ju oroa sig oavsett, ligger väl i vår natur. Samma om plusset inte kommer.
  • Cheneyney

    Urgh, äl+7 nu, tiden går såååååå segt! Jag försöker att inte känna efter för mycket, men har haft en jäkla massa molvärk i tjejmagen samt väldigt mycket flytningar. Brukar vara snustorrt denna perioden annars.

    Hur känner ni andra er?

  • Cheneyney
    Steeph skrev 2019-11-02 17:08:22 följande:

    Jag har använt ÄL tester nu för att se hur kroppen blir efter minipiller. Jag hade molvärk från onsdagen och tog därför ÄL test igår för att se om det var ägglossning. Jag kan också få väldiga kramper (vilket jag fick igår kväll). Men vi har sagt att nu kommer vi chilla lite med ÄL tester och ligga lite när vi vill. Vi har precis börjat försöka så jag vill inte pressa fram något.

    Hur gör ni andra om ni vet att ni har ägglossning, berättar ni för era partners eller håller ni det för er själva så att inte sexet blir endast för att försöka göra barn? Jag är rädd att det ska ge motsatt effekt. Alltså att jag säger ?älskling nu har jag ÄL, nu kör vi?, för vi har alltid varit såna som vill ligga när lusten finns utan press.


    Jag säger ingenting till min partner när jag har äl. Det enda jag säger är i förväg att typ mellan det och det datumet, ca 1 vecka, är det bra vi kör så mycket vi kan och orkar. Men min kille hade nog fått prestationsångest och svårt att komma om han fick veta precis när det gällde. Vi brukar försöka köra ca varannan dag, när vi orkar och vill under den veckan :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...