• Cheneyney

    Vi som försöker bli gravida...

    Steeph skrev 2019-11-02 17:08:22 följande:

    Jag har använt ÄL tester nu för att se hur kroppen blir efter minipiller. Jag hade molvärk från onsdagen och tog därför ÄL test igår för att se om det var ägglossning. Jag kan också få väldiga kramper (vilket jag fick igår kväll). Men vi har sagt att nu kommer vi chilla lite med ÄL tester och ligga lite när vi vill. Vi har precis börjat försöka så jag vill inte pressa fram något.

    Hur gör ni andra om ni vet att ni har ägglossning, berättar ni för era partners eller håller ni det för er själva så att inte sexet blir endast för att försöka göra barn? Jag är rädd att det ska ge motsatt effekt. Alltså att jag säger ?älskling nu har jag ÄL, nu kör vi?, för vi har alltid varit såna som vill ligga när lusten finns utan press.


    Jag säger ingenting till min partner när jag har äl. Det enda jag säger är i förväg att typ mellan det och det datumet, ca 1 vecka, är det bra vi kör så mycket vi kan och orkar. Men min kille hade nog fått prestationsångest och svårt att komma om han fick veta precis när det gällde. Vi brukar försöka köra ca varannan dag, när vi orkar och vill under den veckan :)
  • Cheneyney


    Happ, idag störtdök tempen så då är det bara att invänta mensen idag. Får väl bli en deppdag, sen nya tag. :(

    10e gången gilt kanske?
  • Cheneyney
    Steeph skrev 2019-11-08 12:35:28 följande:

    Vad använder du för termometer för att mäta tempen? :)


    Jag använder en termometer från nc, använder dock inte nc som app utan fertility friend, billigare :P
  • Cheneyney

    Grattis till er som lyckats nå pluset. Här närmar det sig äl med stormsteg, så nu ska det rullas runt i sänghalmen hela veckan :D 10e gången gilt säger vi!

    December var ju när vi plussade sist, så snart är det ett år sedan. Man kan ju hoppas december är våran månad och att pyret isåfall vill stanna denna gång!

  • Cheneyney


    Äntligen har äl varit, den kom dock bra mycket tidigare än den brukar. Brukar oftast komma dag 15-16, och nu överraskade den redan dag 14, och både test och temp bekräftade det. Hann bara få till det 2 gånger innan, men vi safe'ar nog och kör idag också, hehe. :)

    Nu påbörjas dock dessa evighetslånga 14 dagar. Någon mer som sitter och väntar in bim nu?
  • Cheneyney
    Linnmal skrev 2019-11-21 17:24:28 följande:

    Jag sitter också och väntar på BIM. Jag hade (förhoppningsvis - iallafall enligt test och symptom) ägglossning i tisdags så det är en lång väg kvar. Det är ju bra om vi kan hålla sällskap till dess :) Vilken dag är din BIM beräknad?


    Ja, känns som en smärre evighet, men då är vi fler som sitter i samma båt iallafall, heja oss!

    Våra cykler verkar ju ligga lika då ju. Min bim är den 4/12, när är din? :)
  • Cheneyney
    Linnmal skrev 2019-11-21 19:51:51 följande:

    Vad spännande, jag har också BIM 4/12 :)


    Nä men sedär, vad kul! Enkelt att hålla koll! Kommer du testa i förväg eller håller du dig till bim?

    Ska försöka återigen att inte känna efter för mycket, men ja du vet, haha!
  • Cheneyney
    Linnmal skrev 2019-11-22 06:29:59 följande:

    Ja, alltid kul när man kan följas åt :)

    Jag har lovat mig själv att hålla mig till åtminstone den 2/4. Det känns helt ok att göra det två dagar innan BIM och jag vill förbereda mig så än att jag kanske väntar och plötsligt får mens innan jag har hunnit testa. Låter lite konstigt kanske haha. Jag ska i alla fall försöka släppa tankarna om alla symptom så mycket jag kan till dess. Förra månaden hade jag ju molvärk och det ena och det andra utan att vara gravid. Jag tror mycket har att göra med att jag känner av vissa hormonförändringar och det är så onödigt att stressa upp sig över dem.

    Brukar du ha många symptom mellan ägglossning och mens som du märker av?

    Hur ska du göra - testa i förväg eller inte?


    Ja, är ju så himla jobbigt med dessa symptom, kan vara både pms och graviditet. Jag har ju plussat en gång, och det enda jag noterade var sjuuuuuukt ömma bröst. Vi försökte ju inte då så jag var inte uppmärksam på om det kunde vart något mer.

    Jag brukar alltid få ömma bröst mellan äl och BIM, men detta var en ny nivå, jag kunde knappt ens röra dem, allt gjorde ont. Så när brösten blir ömma blir man ju hoppfull, men vågar inte bli för mycket.

    Jag ska försöka hålla mig till bim. Min temp droppar alltid drastisk när mensen är på g, så jag vet hur det blir innan jag ens lämnat sängen. Så tänker att om tempen inte droppat på morgonen för bim, så testar jag. Men får se om jag kan hålla det, hehe.
  • Cheneyney
    Linnmal skrev 2019-11-23 09:51:53 följande:

    Starkt av dig om du kan hålla dig. Jag ska som sagt också försöka. Jag vill verkligen inte stressa upp mig i onödan. Jag känner hugg och stickningar nere i magen precis som förra månaden men det är alldeles för tidigt för att det ska vara något symptom. Jag tror att jag har cysta på äggstocken igen så jag borde kolla upp det men det är så sjukt svårt att komma till gynekolog :(


    Får se om jag lyckas!

    Ja, du hade väl äl lite före mig och jag är på äl+3 idag, men det är såklart väldigt tidigt även äl+5 att känna något, men inte omöjligt!

    Oj, har du haft det förut och känner känner igen symptomen? Tråkigt!

    Hoppas det inte är det utan att din kropp reagerar på att ägget fäst!
  • Cheneyney
    Millaaaanssss skrev 2019-11-22 21:07:01 följande:

    Sträckläste precis alla inlägg här, fastnade totalt! ???? Jag är på äl +8 idag, BIM 28e och jag missbrukar test som en tok. Kan verkligen inte låta bli. Är kissnödig hela tiden och idag har det varit hugg nere vid ljumsken till vänster. Är troligtvis bara hjärnan som spökar för jag så gärna vill, men många inlägg här ger mig så mycket hopp! Var kul att hitta en ny tråd med folk som är i samma sits ????


    Låter spännande! Hoppas det är ett plus på väg! Är det första barnet? :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...