• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Anonym (&)
    Anonym (Sanna) skrev 2023-11-29 16:12:54 följande:

    Kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt


    Gott.
  • Anonym (Hm)
    klyban skrev 2023-11-29 01:15:27 följande:

     





    Så satans gott detta blev.
    kycklingen blev riktigt god, men potatisen med droppings av kycklingfettet gjorde potatisen sjukligt goda.


    Glad
  • Anonym (Hm)
    Anonym (Sanna) skrev 2023-11-29 16:12:54 följande:

    Kålpudding, kokt potatis, brunsås och lingonsylt


    Åh, vad gott. Så länge sen jag åt det 
  • Anonym (Hm)
    Djurvän03 skrev 2023-11-29 17:14:16 följande:

    Nu när det är kallt blir det mycket soppa och grytor hos oss. Så ikväll äter vi vegetarisk saffransgryta med ris.


    Värmande mat
  • Anonym (Yummie)

    Blev hemrullade köttbullar och bruna bönor. I morgon blir det Soldatens ärtsoppa med nybakta bröd och stark senap mmmmmmmmm.

  • klyban
    Anonym (Hm) skrev 2023-11-29 22:03:40 följande:

    Fiskpinnar och makaroner


    Äter aldrig fiskpinnar, men det som de kallade i skolan när jag var där och sprödbakad torsk.


    Det är något jag köper och gör 1-2 ggr per år.
    Men gör du alltid en danskliknande remouladsås:


    har par till halv och helfabrikat jag äter.


    Och en helfabrikat idag är "Big one classic", men pimpar upp det med skinka, ost, jalapeño, svartpeppar och oliver.
    Och då blir en rätt god helfabrikat riktigt gott.


     


    Sen har jag gjort en sås till, med majonnäs, yoghurt och kryddor, en en hel del vitlök.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Auditanne
    Djurvän03 skrev 2023-11-29 17:14:16 följande:

    Nu när det är kallt blir det mycket soppa och grytor hos oss. Så ikväll äter vi vegetarisk saffransgryta med ris.


    Låter både gott, näringsrikt och värmande.

    Saffran känns lite som en vintersmak för mig som annars rätt sällan äter det. Funderar på att göra den där goda fisksoppan med smaksättning av både saffran och vitt vin igen. Ett recept som modern delade med sig av.

    Glömmer ibland att saffran är precis lika gott i matlagning som i bakverk och desserter. Tack för att du påminde mig!

    Idag har jag endast ätit ananaskeso och kokta ägg med salt på. Detta betyder att jag kan unna mig många fler kalorier under morgondagen, något jag ser fram emot redan nu Tungan ute
Svar på tråden Vad blir det för mat?