• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Hunny B skrev 2020-06-09 14:14:16 följande:

    Jag var på kliniken idag för att göra ultraljud och se hur slemhinnan byggts upp och allt var bra så nu blir det återföring av en av våra frysta blastocyster nästa vecka. Spännande! Någon mer som snart ska ruva? Jag gör stimuerat med progynon pga svårigheter att få till ägglossning.


    Då är ni nära nu :) all lycka!
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-06-09 21:43:39 följande:

    Idag tog jag & sambon beslut att vi ska göra försök med ett av våra frysta 5 dagars embryo. Så han skrev på pappret idag som ska skickas in.

    Vi börjar behandlingen isf i slutet av juli då kliniken har sommaruppehåll.

    Jag kommer först ta Provera tabletter för att få igång mens & sen på mensdag 3 börja med Letrozol för att få igång ägglossning & även ta Lutinus


    Vi kör också igång i slutet av juli med provera, sprutor (låg dos) för att få igång ägglossning och Litinus. Nu hoppas jag att det går bra hela vägen för oss denna gång!!!
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-06-10 22:01:38 följande:

    Nu har vi varit på VUL (v. 8) och sett ett pickande hjärta och ett foster som motsvarar graviditetslängden minus en dag. Lättade och glada förståss!

    Vi fick inte med oss någon video, var lite synd. Har ni fått det av kliniken eller filmar folk själva? Klarade inte av att filma video samtidigt som jag hade sambon på videosamtal (och han såg ändå nästan inget :) )


    Åhh underbart! :D
  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-06-23 13:54:50 följande:

    Fick efter ett nervöst telefonsamtal reda på att resultatet på snabbtestet från fostervattenprovet var OK :D

    Inga avvikelser, dvs ingen DS. Nu avvaktar vi en vecka till för den fördjupade kromosomanalysen, men en stooor lättnad såklart att allt är ok såhär långt. Har tid för ultraljud inbokad 9 juli. Fick också reda på att det är en liten tjej :D


    Härligt! Hoppas de de fortsätter bra hela vägen :D
  • Alex1992

    Gått en månad sen missfallet och jag blöder fortfarande ?? Har varit på 2 vul men allt ser bra ut och jag får väl ha tålamod, det är ju inga stora mängder längre men de går aldrig slut hehe, hade ju tidigt missfall så förstår inte varför de fortfarande håller på...

  • Alex1992
    Trädet91 skrev 2020-06-29 19:56:45 följande:

    Segt att blödningarna inte har slutat än. I vilken vecka fick du missfallet? Jag har också fått missfall, ca v 6. Hoppas inte att mina blödningar håller på så länge, tycker att det är så obehagligt att behöva ha binda i denna värmen. Vet du när du kan fortsätta med ivf?


    Fick missfall i vecka 7 och hade mycket blod i början som minskat, jag klarar mig med trosskydd men kommer lite varje dag men allt ser bra ut vid kontroll. Så får väl bara vänta ut det men känns segt efter en månad med tanke på tidig missfall :/. Jag kommer köra på en ny fet när kliniken öppnar, börjar med provera mot slutet av juli :) hur ser det ut för dig?
  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-07-09 12:41:44 följande:

    Lilltjejen visade upp sina bästa sidor idag på RUL så allt så normalt fint ut. En riktig sprattel-maja är det :D

    I em ska vi berätta för familjen på min sida. Mamma ska få en liten försenad morsdagspresent. :)

    På lördag ska vi till makens familj. Har beställt en rosa prinsesstårta som vi ska ha med:)

    Nu äntligen kanske man kan få slappna av lite och


    Så fint!!
  • Alex1992

    Då kör vi fet nummer 2, smygstartade med provera 2 dagar för tidigt när man längtat så mycket och jag brukar alltid få blödning dag 13-14 och för första gången kommer den på dag 10, så typiskt! Men det innebär förhoppningsvis tidigare återföring :). Imorgon öppnar kliniken upp så blir att meddela dom att vi är igång :D

    Glitterlina är ni också på gång?

  • Alex1992
    Lunaymar skrev 2020-08-02 23:42:03 följande:

    Hej!

    Vad kul! Är det ert andra försök (är inte riktigt bekant med alla termer än)? Då förstår jag att det blir återföring om ca 2 veckor? Massa lycka till!!

    Vi ska på vårt första möte i slutet på augusti och jag har ingen aning och vad som kommer att hända då. Förhoppningsvis startar vi med behandlingen på en gång. Är både orolig, nervös och spänd. =)


    Detta är andra frysta återföring :) fet= frozen embryo transfer. Blir mellan 2-3 veckor beroende hur slemhinnan ser ut. Tack snälla!

    All lycka till er, hoppas ni får köra igång direkt :)
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-08-03 00:05:42 följande:

    Åh va spännande för er :) har du börjat med letrozol nu?

    Jag skulle ju börjat med provera tidigast 27 juli stod det i våra papper. Men jag valde själv att faktiskt skjuta fram det 2 veckor av lite olika anledningar.

    Nervös e man såklart


    Okej ja förstår snart är ni igång, nej det blev faktiskt progynon igen. Läkaren tyckte vi skulle köra samma eftersom det lyckades sist men inte hela vägen så ja lyssnade :).
    Clemmentina skrev 2020-08-03 07:52:50 följande:

    Åh vad spännande att du är igång igen. Ska du göra insättning i stimulerad cykel? Vad ska du ta för medicin? Vid vår förra insättning tog jag progynon men skulle vilja testa letrozole denna gång (mådde illa av progynonet). Själv ska jag göra nästa insättning i september.Spännande! Då kommer vi nog vara i fas ungefär. Ska väl börja med Provera om någon vecka om mensen inte kommer igång spontant innan dess.


    Ja äntligen! Japp kör med progynon igen, ville inte de först för jag har hört och läst att det kan öka risken för missfall och vi fick missfall på första försöket men det behöver ju inte vara därför då progynon är vanligt under ivf. Men läkaren tyckte inte vi skulle ändra, problemet är att letrozol funkar inte på mig så jag skulle behöva sprutor och med min pcos så skulle de va knepigt att hitta rätt dos då ja antingen blir understimulerad eller överstimulerad så de skulle ta sin tid och hitta rätt men de får bli sista alternativet om det skulle behövas :) som tur är så känner jag inga biverkningar av progynon. Tiden går så fort så snart är det er tur med :D
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet