• Alex1992

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Fick ni en bild med er efter er återföring? Skulle vara kul med en, speciellt när mannen inte får vara med :)

  • Alex1992
    Astrid40 skrev 2020-05-02 18:19:18 följande:

    Nej, vi fick ingen bild. Min man var med på återföringen.

    Däremot är han inte välkommen på de kommande besöken på mvc. Vul dom vi gjorde hos vår privata gynekolog och det kommande om 2 veckor är han dock välkommen om han är frisk


    Okej, skönt att du fick ha med honom :D till mig sa dom att han inte fick vara med även om han är frisk...känns lite tråkigt när detta är stort men men är glad ändå! OM vi nu har den turen att plussa så hoppas jag verkligen han får vara med på första vul :)
  • Alex1992

    Nu är jag för första gången en ruvare!! Känns helt sjukt och jag hoppas av hela mitt hjärta att den lilla stannar <3. Upptiningen hade gått bra och den var helt perfekt <3. Fick en bild med mig så jag kan visa mannen :D

  • Alex1992
    Novis1991 skrev 2020-05-05 08:33:26 följande:

    Hmm... det kanske beror på vart vätskan ligger? På mig har det mesta suttit på höger sida och då kunde dom se att det inte fanns några organ i vägen som kan ta stryk, typ tarmar och så. Det kan ju få rejäla konsekvenser om man sticker något annat.

    Och....... DET BLEV ETT PLUS!! <3 är det någon av er som vet hur man räknar när man gjort IVF? Alltså vad är man i för vecka när man vet när embryot blev gjort? Annars brukar man ju räkna från sista mensens första dag? Räknar man bara rent krasst från dagen efter ägguttag då dom såg att det blivit något?


    Åhh! Stort grattis till plusset :D
  • Alex1992
    GlitterLina skrev 2020-05-07 07:55:00 följande:

    Någon som vet proceduren förberedelsen inför att sätta in ett fruset embryo/blastocyst??


    Det beror väl på lite om man gör en ostimulerad eller stimulerad fet. Jag själv har gjort en stimulerad och min behandling gick till med att börja med östrogen tabletter (progynon) på mensdag 1 sen en vul på dag 11 för att kolla att slemhinnan växer på sig och ser de bra ut så bestäms återföringsdagen och man får börja med Litinus 5 dagar innan återföringen för att man har en fem dagars embryo, sen är det bara att fortsätta med medicinerna. Med progynon så hoppar man över ägglossning och lurar kroppen, man ska bara få till en tjock slemhinna. Men det finns även stimulerade behandlingar då man tar letrozol eller hormonspruta för att framkalla ägglossning sen börja med Litinus innan återföringen :) med ostimulerad så har ja förstått att man ska kontakta kliniken när man har positivt på ägglossningsstickan sen bestäms återföringen!
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-09 10:09:10 följande:

    Folks, hur orkar ni med ruvartiden? Tycker det känns väldigt svårt. Är på RD 5 nu med 2-dagars embryo. 

    Jag vet att man inte ska, men kan inte låta bli att googla saker mer än en timme om dagen. 

    Jag jämför symptom med den enda gång jag fick svagt positivt naturligt, och känner inte något nu, så min känsla att embryot redan gett upp (jag vet att det är helt ovetenskapligt och man behöver inte ha symptom när embryot är 6 dagar gammalt). Ändå har jag 1.5 vecka kvar till testdagen, så hur orkar man? Jag är rädd för att man blir mer och mer besviken med tiden när symptomen inte dyker upp, och ändå måste man vänta ut tiden. Kanske känner jag så här för att vi inte har embryon i frysen och har dålig prognos för fortsatt IVF.

    Förlåt för ett negativt inlägg. Men vad gjorde ni för att stå ut under ruvartiden? Och den frågan som jag previs lovade mig att inte ställa: När kom de första symptomen med 2 dagars embryo för er?

     


    Du är inte ensam!! Jag är på ruvardag 5 med en femdagars och jag googlar som en galning!! Tänker också en del på symptom osv...har inte heller känt så mycket. Har väl känt svagt illamående vissa gånger, stora bröst men det är nog från Litinus, lite gasig men inget ?hugg? eller molvärk som vissa kan känna. Jag är lite sugen på att testa tidigt men vet inte än...har testdag 17/5
  • Alex1992

    Tjejer jag har lite panik! På ruvardag 6 med en 5 dagars så tjuvtesta jag och det var negativt...såg ingenting. På ruvardag 7 (igår) börja jag känna lite värk i magen...lite som mensvärk och på kvällen såg jag på min trosskydd lite beige färgad. När jag sedan tar en Litinus så ser jag på den pinnen man får med att det var lite ljusrosa på. Blir lite orolig att det kanske är mens på gång? Men samtidigt är ju chansen liten för jag tar ju både progynon och Litinus och det ska ju skjutsa på mensen? Och mensen ska ju komma efter man har slutat med dom medicinerna. Jag tar ett test imorse på ruvardag 8 och jag ser ett SVAGT mycket SVAGT streck!!! Jag har ALDRIG fått ett andra streck!!! Jag har panik och är rädd att det ska bli negativt ändå...tänker ta ett nytt test imorgon. Sen idag har värken i magen fortsatt och jag känner att det kan ila...drar lite i äggstockarna...nu gick ja på toa och det har kommit på trosskyddet igen lite beige och ljus ljus rosa när ja torka mig men inget rött eller riktig blod. Kan det vara nidblödning? Kan de komma så sent som ruvardag 7-8 med en femdagars??

  • Alex1992
    Clemmentina skrev 2020-05-12 13:38:43 följande:

    Och grattis till ett andra streck. Det är en underbar känsla! :) Kommer du ta något digitalt test? När är officiell testdag?


    Tack snälla!! Kan knappt tro det är sant! Men är såklart inte helt övertygad än haha måste testa igen :) men den är ju verkligen där och jag ser den tydligt!!! HOPPAS detta går vägen. Jag är sugen på att ta digital men ska nog försöka vänta tills på fredag, så det hinner öka på...jag har testdag 17/5
  • Alex1992
    AndraSladdis skrev 2020-05-12 14:13:58 följande:

    Är ingen expert, men jag läste i en artikel att i medeltal sker implantationen vid ÄL+9, och det var inte jätteovanligt med ÄL+14.

     

    Jag är i samma situation som du. Har plussat svagt i dag på ÄL+9. 


    Åhh, kul att du oxå fått pluss!! Nu hoppas vi det ökar för bådas del :))))
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet