• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-04-13 22:18:27 följande:

    Osäker hade nog 3 paket.. men vilken dag började du ta? Jag tog dagen efter äggplock


    Samma här.
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-04-14 10:02:56 följande:

    Tack ska va där 11.30. Känns väl något bättre men lika svullen. Igår när vi handla blommor så kommer en som arbetar fram å säger grattis när ska du ha??

    jag vill inte se ut som i 8de månaden när man knappt är i vecka 7


    Nä, det förstår jag. Vet de om på jobbet att du gjort behandling? Jag tänker för min egen del vet ju ingen om så hade inte velat berätta pga komplikationer

    Hoppas att det går bra idag! De kanske gör ett vul samtidigt? :)
  • Astrid40
    Jullan94 skrev 2020-04-14 12:07:38 följande:

    Hej igen alla!

    Hade mitt äggplock idag och fick lite dåliga besked. Tydligen är jag såklart 1 på 300 som får ägglossning tidigare än förväntat av Ovitrelle. Det typiska är att den sätts igång 36 timmar efter sprutan men min kropp satte igång lite tidigare och därför hade många av äggen redan släppt. Läkaren sa att om det inte lyckas denna gång kan man testa att köra äggplock 34 timmar efter ägglossning.

    De fick ut några ägg som det verkar, och det finns en chans till att det lyckas. Men hon sa också nånting om att de var omogna/övermogna eller nåt sånt, jag kommer inte ihåg.

    Jag blir lite sur faktiskt om vi ska behöva betala 30 tusen till för en ny IVF när det känns som att det var deras fel. Hon sa att detta fenomen var vanligare bland unga tjejer, alltså vanligare än 1 på 300. Hade vi fått informationen om att denna risk fanns hade vi ju givetvis varit villiga att betala mer för att få komma till kliniken två timmar tidigare IFALL att den skulle ha satts igång tidigare, alltså med lite marginal. Man kunde ha gjort ett ultraljud efter 34 timmar och sett om äggen var mogna eller inte, annars vänta två timmar till äggplocket om allt var som vanligt.

    Tycker det känns hemskt att veta att vi missade med endast två timmar, speciellt när man tagit ledigt från jobbet och betalat för hotell och allt för det här :( jag hade kunnat betala 30 tusen till bara för att få en ärlig chans just denna månad, speciellt när vi hade bra odds på alla andra plan (manlig faktor, jag är ung, hade många ägg som var redo)...


    Åh, vad tråkigt. Jag visste inte att det var så vanligt som 1 på 300. Verkligen surt när man betalar så mycket pengar, förstår precis din frustration. Vi har också betalat själva och hade blivit galen! Hoppas ändå att är några ägg som var ok och kan befruktas. Har ni ändå en tid inbokad för återföring om ett par dagar?
  • Astrid40
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-14 11:39:00 följande:

    Nej i Sverige kollar man ytterst sällan Hcg, absolut inte som standard. Du har ju precis rätt i att hcg-blodprov är det enda som säger så mycket i början... Men då du får VUL så ser de ju hur det ser ut därinne, om embryot vuxit som det ska, gulesäcken syns och hjärtat slår, om du börjar vara i 6+nånting. Det syns inte alltid i 6+ men 7+ eller 8+ brukar det iaf synas :)

    Grattis till Lutinus-slut, härligt! ;)


    Det ska bli spännande nästa vecka på vul, hoppas, hoppas, hoppas :)
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-04-14 12:58:21 följande:

    Jag va på återbesök idag men nya prover & koll av vätskan. Lite mindre vätska denna gång så går sakta framåt. Blev sjukskriven 2 veckor till.

    Fick det för vul att kolla graviditeten nästa vecka den 22 april. Försökte kolla idag men va svårare me all vätska & hon såg bara en uppklarning. Jag sa att borde man inte se lite mer nu eftersom jag snart går in i vecka 7. Då sa hon nä du är bara i 5 + nåt :( hur räknar dem egentligen? Jag som trodde jag va i v 6 + Då är du inte heller så mycke längre ?


    Nä, jag hänger inte med hur de räknar om hon sa så??? Det stämmer ju inte ett dugg med någon app oavsett att man räknar CD1 exakt 14 dagar före äggplock?!?

    Surt med sjukskrivning 2 veckor till... men positivt att det verkar gå åt rätt håll iaf om än långsamt
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-04-14 14:41:14 följande:

    Oj jag förstår inte alls uträkningen.. apparna säger v 5+5 idag alltså vecka 6. & på torsdag 6+0 alltså vecka 7.

    Så då borde jag väl nästa vecka på ultraljudet på onsdagen vara i vecka 7+6 ? Alltså dagen efter bli v 8 ? ??


    Jag tänker som du. Jag ligger ju bara 2 dagar före dig.
  • Astrid40
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-14 16:27:31 följande:

    Fast det skiljer ju faktiskt bara en dag till vad din app säger. så det är ju inte stor skillnad. Men eftersom äggplock var för exakt fyra veckor sen i morgon så byter du i morgon till vecka 6+0, ultraljud nästa onsdag är 7+0 (åttonde veckan)


    OMG :). Snurrigt är det nen om man skriver in CD1 exakt 14 dagar innan äggplock så stämmer ju apparna då, men det kan ändå bli rörigt beroende på om man räknar fullgångna veckor eller den veckan man är i :)
  • Astrid40
    Anonym (Kanel) skrev 2020-04-14 19:19:44 följande:

    Min teori att hon inte ville börja kolla så noga för hon tycker du är för tidigt. Samt att maskinen kanske inte var gjord för att kolla på små embryon? Det syns ju inte så mycket i vecka fem (eller 6 ;D jag menar 5+.....). Min klinik gjorde tidigt VUL 6+3 pga blödning men de var noga med att säga att det kan hända att man inte riktigt ser nånting för det är så tidigt, men de kan göra ändå om jag verkligen vill. Jag tror det är för tidigt helt enkelt. Du får säkert se embryot nästa vecka :)


    Är det för tidigt att se fostret på vul även nästa vecka? Isf borde väl kliniken sagt att Vi skulle vänta å boka en vecka senare?
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet