• Astrid40

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    GlitterLina skrev 2020-08-28 12:21:52 följande:

    Hej alla. Snart ska det bli våran 2andra insättning.

    Jag började med Provera för några dagar sedan så väntar på att mensen ska komma igång så att jag kan ta Letrozol :)

    Hur räknar man? Om embryot klarar upptiningen. Vilken vecka räknar man om man plussar med en 5 dagars blastocyst?

    Kom ej ihåg


    Kul att ni är på G med ny insättning. Håller tummarna :)
  • Astrid40
    Anonym (Anonnym) skrev 2020-08-30 11:52:22 följande:

    Jag har testdag imorgon, men testade igår pga fått lite blödningar och känns verkligen som att mensen är på gång. Tyvärr var det negativt, men jag har pyttelite hopp kvar inför testdagen imorgon. Men annars får vi börja om igen, vi fick inga till frysen :( känner mig jättedeppig.  Men men detta var första IVF:en och vi får väl hålla på ett tag, hade hoppats man skulle ha tur när de sa att det var en himla fina blastocyst. 

    Är det någon som fått prednisolon vid insättning? Jag har sett att vissa kliniker ger det... jag har överaktivt immunförsvar så funderar på att be om det nästa gång på Sahlgrenska, men vet ej vad deras inställning är till detta...


    Hej, jag har gått privat och gjort ivf i Gbg. Min gynekolog skrev ut prednisolon till mig (svag dos 7,5 mg) och jag är nu gravid v 27 på första ivf-försöket (41år) :D. Vet inte om det har med kortisonet att göra (äter fortfarande) nen jag är typ aldrig sjuk så misstänkte att immunförsvaret spökade.

    Lycka till!
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-09-03 13:40:00 följande:

    Pratade med Nordic ivf igår eftersom jag måste meddela att mensen kommit så de kan skriva in & planera mina besök. Tydligen så misstänker dem att det finns liiite graviditet kvar från min första ivf graviditet i mars :( så på torsdag måste de undersöka mig & spola äggledarna igen :(


    Herregud, kunde de inte klämt ur sig det tidigare :(
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-09-15 17:16:04 följande:

    :) på måndag kl 13.30 blir det återföring för mig. Hoppas nu bara att embryot klarar upptiningen!


    Åh, hoppas det går bra denna gång! :)
  • Astrid40
    Anonym (Mandelassan) skrev 2020-09-15 22:24:48 följande:

    Hej! Jag är ny här i tråden och har precis gjort mitt första äggplock på 9 ägg som befruktats av de bästa spermierna (icsi). Nu väntar jag spänt på samtal om hur det gått. Av allt jag läst så känns det som att det är majoriteten som fått tillbaka en blastocyst är dom som lyckats bli gravida. Finns det några här som har lyckats med ett två-dagars på första försöket där problemet sitter hos simmarna? (Än lever jag på hoppet om att få ha lite flyt nu när vi får hjälp och äntligen få vårt efterlängtade barn) Annars är jag en ung brud med stora förhoppningar som gärna bollar tankar med er! Finns det fler unga kvinnor i tråden? Hur hanterar ni ruvardagarna? Fasar redan nu inför den ständiga stressen som väntar. :)


    Hej, vi var oförklarligt barnlösa men fick tillbaka ett 2-dagars på första ivf-behandlingen som tog sig och nu är vi i vecka 29. Så det kan gå även med ett 2-dagars :)
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-09-21 14:14:39 följande:

    Då va det gjort :) upptinas 5 dagars i mig. Hoppas bara det går hela vägen denna gången!


    Håller tummarna att det hör vägen! :)
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-09-24 11:15:12 följande:

    Hej allihopa! Idag fick se vår lilla böna och höra hjärtat slå! Vi är i chock och oerhört lyckliga och hoppas allt fortsätter gå bra hela vägen! Ha en fin dag <3


    Åh, vad kul, grattis! :D

    Vi kallar också vår för bönan:)
  • Astrid40
    Dhalia skrev 2020-09-24 11:15:24 följande:

    Har ni som fått flera MA, fått prednisolon senare? Efter hur många missfall MA fick ni det? Undrar även hur länge och hur stor dos man tar när börjar man, när slutar man?. Jag har nämligen en möjlighet att få tag på det från utlandet. Verkade inget jag skulle få efter bara två MA vid nästa försök.. ibland glömmer man att vi också försökt i mer än 4 år.. plus att vi inte har överflöd med blastocyster. Jag känner ja måste maxa mina chanser nu.


    Jag fick prednisolon i samband med jag började med sprutor för korta behandlingsprotokollet. Hade gärna börjat tidigare men jag fick det utskrivet av min läkare efter att jag själv önskade få det och hade läst mer om det just då inför behandlingsstart.

    Han skrev ut låg dos 7,5 mg pga de biverkningar som kortison kan ge. Antar att de som får ?riktig? behandling för överaktivt immunförsvar får högre dos eller kombination med andra preparat. Jag äter prednisolon fortfarande (samma dos 7,5 mg 1 tabl/dag) Och ska sluta med det 2 månader innan beräknat förlossningsdatum. Bebis kan bl a bli tillväxtpåverkat, men min böna följer tillväxtkurvan fin-fint än så länge. Har extra ultraljudskoll för att kolla tillväxt i v 33 (32+).

    Har haft 5-6 missfall (tappade räkningen)

    Lycka till!!
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2020-10-14 10:19:24 följande:

    Va på kliniken igår för gravtest & ultrljud. Ultraljudet såg bra ut som om allt kommit ut.

    Om vi vill kan vi redan börja nästa månad me ny behandling Provera & Letrozol.

    Får prata om det jag & sambon. Vi har ju 2 st 5 dagars kvar i frysen. Men det är både dyrt & känslomässigt jobbigt!

    Hur går det för er alla andra? Vissa är väl redan i vecka 30 snart?


    Jag kikar in här emellanåt. Tråkigt att blastisen inte fäste. Ni har två fina blastisförsök till i frysen, så håller tummarna att guldägget finns där!

    Jag går in i v 34 imorgon måndag (33+0). Haft sammandragningar hela fre-lör så åkte in till förlossningen lör em (igår )för undersökning. Lilla Bönan mådde tack och lov bra men jag får absolut inte stressa. Erbjöds 50% sjukskrivning men tackade nej i nuläget. Bönan ligger med huvudet nedåt men inte fixerad ännu. De mätte längden på livmodertappen och den var länge än 25 mm vilket tydligen är bra. Lite nojjig nu ändå. Vill ju att hon ska växa till sig lite innan hon kommer ut Bönan för att slippa neo. Va på extra tillväxtultraljud tidigare i veckan ( iom jag är över 40) och där såg allt fint ut. Hon väger 1839 gram. Sammandragningar något bättre nu men jag måste vara observant sa de.
  • Astrid40
    Alex1992 skrev 2020-11-07 17:50:20 följande:

    Fick rekommendation att ta influensa vaccin vid graviditet, hur har ni andra gjort? Jag tror jag vill ta den för att skydda mig och bebisen men samtidigt blir man orolig för att ta något?


    Jag tog faktiskt influensasprutan förra veckan. Brukar ändå ta den varje år iom jobbar inom vården och får via arbetsgivaren. I år kändes den ännu mer viktig att ta eftersom nu när man är gravid så ingår i riskgrupp . Hade det varit spruta mot covid-19 hade jag dock lugnat mig eftersom det vaccinet är så nytt.... men det är bara så jag resonerar
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2021-02-14 15:50:59 följande:

    Fruktansvärt känns detta

    Nä nu blir det inga mer ivf försök :(


    Neeeej, jättetråkiga nyheter. Har varit borta från tråden ett tag...

    Fick en välskapt, frisk liten flicka 14 dec :). Beräknad förlossning 6 dec, igångsättning start 9 dec så det var segdraget innan den lilla tösen ville ut. 2900 g, 48 cm.

    Åkte på covid 1 v innan bf så det var riktigt tufft. Inlagd 3 nätter på sjukhuset pga andningsproblem bl a.

    Styrkekramar
  • Astrid40
    AndraSladdis skrev 2021-02-21 22:52:38 följande:

    Stort grattis där, Astrid, till din dotter!

    Och vilken tur att du frisknade till från covid så du kunde föda, måste varit tufft.


    Tack! Ka coviden var tufft så nära inpå. Jag var faktiskt tacksam att förlossningen blev senare än beräknat. Jag hade inte orkat å förkylningen gjorde att jag inte hade kunnat använda syrgas pga täppt i näsan. Troligen va lillan så liten också pga covid och att min ålder på moderkakan gör att den tappar kraft mot slutet. Men vi mår alla bra och är så glada för denna lilla tös :)
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2021-02-22 20:15:07 följande:

    Åh grattis :) har tänkt på dig lite extra för vi låg så nära i tid när vi gjorde allra första ivfen :)

    Skönt att allt gick bra trots allt & lillan mår bra.

    Ja du detta e skit inget o frysen kvar nu :(


    Verkligen jättetråkigt. Trodde verkligen du skulle lyckas med något av dina försök, det såg ju så lovande ut i början plus att ni fick några blastisar till frysen. Jag känner ännu mer att vi hade en ofantlig tur som lyckades på första försöker.

    Va på kontroll på bvc med lillan igår och hon växer och frodas. Har nu hunnit bli 58,4 cm lång och väger 4930 g. Trots att hon har en del problem med magknip och tröttar ut våra öron emellanåt så känner vi mycket glädje och tacksamhet.

    Känner du att ni avbryter nytt försök helt nu eller kommer det mogna lite med tiden?
  • Astrid40
    GlitterLina skrev 2021-02-24 13:39:02 följande:

    Va skönt att hon växer som hon ska :) :)

    Innan vi gjorde sista insättningen så va vi väldigt bestämda me att det inte blir mer ivf. Men nu e man lite osäker. Det både kostar & e jobbigt psykiskt. Sen e jag rädd att inför ägguttag ska bli överstimulererad igen.

    Kom knappt ihåg hur ägguttag går till.. minns du om dem satte nån spruta/bedövning inne i slidan??


    Ni får väl låta beslutet mogna fram. Kommer ihåg hur du såg ut på bilderna när du var överstimulerad, hua. Jo nåt stick var det allt om jag inte minns helt fel vid ägguttagetv+ morfin
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet